maanantai 21. elokuuta 2017

Rally-tokon joukkueSM:t


Jotenkin järjetön ajatus lähteä Seinäjoelle saakka Dion kanssa, joka ei ole se varmin mahdollinen kisatykki. Ei siinä mitään, lähdettiin silti! Ajelin töiden jälkeen Minnan luokse, jossa vaihdettiin autoa ja päästiin aloittamaan pieni road trippi. Yhden pysähdyksen taktiikalla oltiin puoli yhdeksän maissa perillä hotelli Fooningissa, joka olikin varsin mukava hotelli! Dio innosti Minnan Håp bc:n ihan villiin hammasteluun joten siinähän tuo valmisteli itseään seuraavan päivän koitokseen hieman poikkeavalla tavalla.

Aamulla oli hyvää aikaa lenkittää koirat ja nauttia hotellin aamupalasta ennen kisapaikalle lähtöä. Nykyään palveluskoiraliiton alaisten lajien SM-kisoissa on eläinlääkärintarkastus, joka olikin ensimmäiseksi vuorossa. Diolle tutkimus oli pala kakkua, siinä se nökötti pöydällä kun koko koira käytiin huolella läpi, anturoita myöden. Ainoa asia mikä vähän pisti silmään oli se, ettei eläinlääkärit käyttäneet käsidesiä tai hanskoja vaikka kävivät koirien suussa limakalvoja kurkkimassa. No, toivotaan, ettei mikään tauti tuolta lähtenyt leviämään :)

Meidän joukkueen alo-koirat olivat kaikki toisessa erässä joten rataantutustuminen olikin melko nopeasti ell-tarkin jälkeen. Rata oli lyhyt ja vaikutti oikein sopivalta Diolle. Toki noita eteentuloja oli useampi ja niiden jälkeistä elämää Dio joskus vähän arpoo tai heittelee ylimääräisiä voltteja.Håp lähti tokana radalle, Dio neljäntenä ja Vanttu vikana joten omaa suoritusta ei onneksi tarvinnut kauaa odotella. Dio aiheutti pientä päänvaivaa kun treenasin sitä ennen kisaa koska ei suostunut jäämään istumaan kun kiersin sitä ympäri. Pihalla oli sepeliä joten ehkä joku terävä kivi pisti Dioa hanuriin ja se hyppäs aina seisomaan kun yritin kiertää sitä. Odottelukarsinassa oli pehmeämpi hiekka ja sain siellä palkattua pari hyvää suoritusta mutta pientä lisäjännitystä tällainen kikkailu aina tuo.

Radalla Dio kuitenkin teki varsin mainiosti töitä! Tuolla "koira eteen, 1-3kolme askelta taaksepäin"-kyltillä oli kerrankin omatkin hoksottimet hereillä kun pyysin Dioa suoraan sivulle mutta se lähtikin kiertämään oikealta. Ekana ajatuksena oli, että en halua uusia näin pitkää liikettä mutta sitten samalla tajusin, että koirahan saa tulla seuraamaan oikealta kiertämälläkin joten jatkoimme matkaa kuin mitään ihmeellistä ei olisi tapahtunutkaan. Tokavikalla kyltillä, koira eteen ja vasemmalta sivulle, Dio sitten heitti yhden ylimääräisen voltin joten uusin tämän. Uusinnassa Dio hypähti ilmaan sivulle tullessa joten tästä taisi lähteä yksi piste. Lopputuloksena kuitenkin 96 pistettä, kolmas hyväksytty tulos ja RTK1-koulari!

Kuva: Sporttirakki.


Minnan koirista Håp teki täydet 100 pistettä ja Vanttu 97 pistettä joten alo-koirat tekivät vallan mainiot suoritukset! MES-koirakolle tuli muutamia erheitä, saaliina 71p. Joukkue taisi olla 18 tai jotain sellaista.
Kuva: Minna Viitanen


Kisan jälkeen käytiin uittamassa koirat läheisellä järvellä, ihana paikka! Nää kuvat ovat myös kaikki Minnan ottamia.
Flow on niin huvittava. Ei kuullut omaa vapautuskäskyä joten istuu tuolla kuin tatti, vaikka muut ryntäävät vierestä. Diolla oli vaikea valinta kun juoksevia mustavalkoisia olikin useampi mutta päätyi silti kyttäämään Flowta.


Koska Håp ei ihan päässyt palkinnoille, päädyimme lähtemään kotimatkalle hyvissä ajoin. Olimme luonnollisesti varautuneet tällaista tilannetta varten ottamalla kirjekuoret ja postimerkit mukaan kisakirjoja varten. Ja onneksi järjestäjät lupautuivat kirjat (ja Dion mitalin) postittamaan, pisteet heille!

Kotona oltiin silti suht myöhään ja aamulla taas tien päälle kun lähdin Turkuun kouluttamaan. Koulutuksen jälkeen kuvattiin vielä positio-videota joten eilisellekin tuli mittaa. Tänään onkin ollut ansaittu vapaapäivä, joka kulutettiin metsässä sieniä etsien. Se, jos joku, on rentouttavaa puuhaa! Niin ja ilmosin sheltit koiratanssikisoihin, Dionkin :OEi kommentteja:

Lähetä kommentti