perjantai 23. kesäkuuta 2017

Porvoon rallykisat


Mulla oli melkein kuukauden verran läppäri kuollut ja tekstien kirjoittelu kännykällä on ihan sieltä ja syvältä. Nyt onneksi armas koneeni suostuu taas yhteistyöhö joten kirjoittelukin helpottuu.

Viime lauantaina käytiin Porvoossa rallytokokisoissa. Flow aloitti kympiltä MES-luokassa ja Dion ALO-luokka oli kolmelta. Pitkä päivä siis tiedossa, etenkin Diolle. Mes-koirakoita oli 17 ja Flow tietysti viimeisenä lähtijänä. Rata oli varsin simppelin oloinen mutta silti tuloksia tuli yllättävän vähän.


Flowlle nuo perusasennot oikealla ovat haastavia kun HTM:n takia sitä ei ole istutettu oikealla puolella hirveästi. Olen yrittänyt jaoitella sen koiralle niin, että jos sanon positio-käskyn pysähdyttäessä, tulee jäädä seisomaan ja istu käskyllä istutaan. Siitä huolimatta Flow saattaa istua hieman varovaisesti. Lähtökyltti oli aika lähellä kehänauhaa joten ihmeemmin ei Flowta mahtunut temputtamaan ennen kyltille menoa. Silti Flow lähti varsin hyvällä mielellä liikkeelle, seuraaminen oli jopa hieman edistävää. Oikean puolen tuplasaksalaisessa Flow teki jonkun oman pyörähdyksen joten uusin kyltin. Juosten tehty spiraali oli vähän sättäämistä, Flowlla vähän keuli. Ei me olla noita koskaan juosten tehty, ehkä olisi pitänyt. Istu, askel vasemmalle, istu-kyltillä Näkyi juuri ruo istumisen ongelmallisuus kun sivuaskeleen jälkeen Flow haki hyvin position muttei meinannut millään istahtaa. Tuolla istu, askel oikealle, istu-kyltillä olin ottanut askeleen hieman etuviistoon, joten siitä täysin turha -10. Videolta se ei näytä niin vinolta mutta uskotaan tuomaria. Koira edessä peruutus-kyltiltä oltiin saatu erikseen kommentti "hieno!". Käytösruutu oli maaten vasemmalla puolella joten siinä ei ollut ongelmia. Rata meni siis ihan hyvin mutta yhden -10, uusimisen ja muutamien ohjaajavirheiden takia saatiin lopulta 81 pistettä. Jos niitä valiotuloksia haaveilisi tehtailevan, pitää ohjaajan edelleen keskittyä tekemään kyltit täysin oikein. Ei oo heleppoa!Tämän jälkeen oli pitkä odottelu ennen Dion vuoroa. Kävin Porvoon keskustassa uittamassa koirat ja kaupoilla. Harmillisesti tällä reissulla kosahti autosta tuuletin joten ilmastointi oli poissa pelistä. Sepä olikin harvinaisen hanurista kuumana päivänä. No, sellaisia ne autot ovat.
Palailtiin hyvissä ajoin takaisin kisapaikalle ja jumppasin Dion kanssa radan kylttejä. Radalla oli tuo sama spiraali juosten eikä sellaista ole Dion(kaan) kanssa tehty. Alokasluokan kylteissä ei muuten ole mitään ihmeellistä Diolle, ongelmaksi voi muodostua mikä vaan kyltti koska kokematon koira voi tulkita ohjeita omin pienin variaatioin.

Piupalin kartta


Diokin oli loppupään lähtijöitä joten rataantutustumisen jälkeen oli odottelua. Dion kanssa on vielä hakusessa kisapäivän rutiinit mutta niitä täytyy vain yrittää kokeilla ja ottaa toimivimmat jutut käyttöön. Nyt annoin sen levätä ja tylsistyä hallissa kunnes paria koiraa ennen herättelin sen muutamalla pikkutempulla. Tämä toimikin varsin hyvin, sillä Dio oli radalla oikein hyvällä asenteella! Teki pyydetyt asiat mallikkaasti kahta pientä erehdystä huolimatta. Eteentulosta piti tulla suoraan sivulle mutta Dio lähtikin kiertämään selän takaa ja yhdessä perusasennossa heittäytyi maahan. No, näitä sattuu! Lähti uusinnoissa aina reippaasti suorittamaan uudella innolla eikä sillä mieli madaltunut lainkaan vaikka kaikki ei mennyt kerrasta putkeen. Toisaalta, eihän se koira tiedä ettei asia mennyt niinkuin piti, ei se sitä saanut tietoonsa :D Juosten tehty spiraalikin meni erinomaisesti. Tuo hihnan kanssa sählääminen vaan on aina yhtä hankalaa, toivottavasti siitä pääsisi nopeasti eroon. Tulokseksi saatiin 92 pistettä joten yhtä hyväksyttyä vielä metsästämään. Tosin ilmoittauduin seuran SM-joukkueeseen joten sitä ennen ei voi nyt sitten Dion kanssa kisata.

RallyPiio
Maanantaina olin hietsun rannalla kuuntelemassa Foo Fightersia. Vaikka bändistä ja heidän musiikista valtavasti tykkäänkin, oli tämä keikka selvästi liian lähellä Rammsteinin keikkoja sillä tästä jäi vähän sellainen ihan kiva-fiilis. Eikä varmasti ollut keikan vika vaan se nyt vaan oli vähän väärään aikaan :P Mutta paikka oli hieno, seura hyvää ja keli kohdillaan! Meni se maanantai noinkin!


Rauhallista Juhannusta kaikille lukijoille! Mä vähän jo pakkailen valmiiksi ens perjantain lähtöä varten, viikoksi Portugaliin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti