keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Keväinen kooste


Jopas on taas aika vierähtänyt vauhdilla eteenpäin. Toukokuun viimeistä päivää vedellään vaikkei tässä ole oikein kevättä ehtinyt edes rekisteröimään. Onhan tässä toki aurinkoisiakin päiviä ollut joista ollaan saatu nauttia muunmuassa Helsingissä kun käytiin Kaivarissa hevosia katselemassa ja viime viikolla piipahdettiin kaverin kanssa Suomenlinnassa. Toukokuun viikonloput on täytetty erilaisilla koulutuskeikoilla. Viime viikonloppuna päästiin oman kouluttamisen lisäksi treenaamaan itsekin Jenni Laineen koulutukseen tahtitassujen koulutusviikonloppuna. Olin sitä ennen kouluttanut viisi tuntia erilaisia temppuja parille kymmenelle koirakolle joten takki oli jo vähän tyhjä oman treenin aikaan. Sain silti äärimäisen hyviä vinkkejä omaan liikkumiseen ja esiintymiseen uuden musiikin tiimoilta. Se itse ohjelma on edelleen rakentamatta mutta tällä kertaa ajattelin opetella esittämään musiikkia ja sitten vasta otan koiran suunnitteluun mukaan. Aina voi yrittää jotain uutta. Ehkä se ohjelmakin rakentuu itsestään kun ensin handlaisi oman osuutensa.

Flow on päässyt treenailemaan pihalla kunnollisia häiriötreenejä kun naapuriin on muuttanut kaksi kissaa, jotka ovat ilmeisen uteliaita tyyppejä ja tulevat pusikoista katselemaan treenejämme. Ensimmäisen kerran kun Flow näki misikatit, alkoi se murisemaan ja jouduin komentamaan aika kovasti, ettei ajanut kissoja tiehensä. Tämän jälkeen Flow pääsi valahtamaan takaisin kuplaansa ja ignoorasi uteliaat kisut täydellisesti. Tämä kaksikko hengailee aika pusein irti tuossa pihalla joten ainakin Dion kanssa saa olla tarkkana. Hippiä ei kissat kiinnosta mutta Dio todennäköisesti lähtisi perään kuin ohjus jos siihen tulisi mahdollisuus.

Punkkikausikin on pamahtanut huolella päälle ja ilmeisesti Helsingin reissulta Dio ehti keräämään muutaman ällötyksen kyytiin ennenkuin inhat verenimijät huomasin korvanjuuresta. Dio sai ihan järkyt patit noista puremista. Yksi patti oli peukalonpään kokoiseksi turvonnut ja mustelmainen.


Tämä kuitenkin rauhoittui muutamassa päivässä mutta selvästi nää ekat (ja toivottavasti vikat...) puremat on aika ärtsyjä. Diolla oli hieman vanhentuneet Effipro-litkut niskassa mutta teho oli siinä selvästi aika olematon. Flowlla on seresto-panta ja siitä oli jäänyt pieni pala yli joten ompelin siihen pätkän kuminauhaa ja niin Diokin sai oman punkkipannan. Olin ensin ajatellut, etteivät sheltit saa pantoja koska painivat keskenään mutta ehkä me välttelemme nyt mieluummin niitä paineja.

Eilen Hippi sai kesämasun. Sillä on edelleen pohjavilla riesanaan ahkerasta harjaamisesta huolimatta joten kuumahan siinä tulee kun lämmöt nousevat ulkona. Siispä trimmeri surahti jolla surautin vatsakarvat ja sisäreidet klaneiksi. Jos tämä ei auta, lähtee loppukin turkki.

Tänään aamulla Dio ei halunnut syödä ruokaansa ja vaikka se ei ihan nin ahne ole, on tuollainen aina hieman huolestuttavaa. Päätin sitten katsoa siitä töissä veret koska eipä siitä mitään ole vielä tutkittukaan. Verinäytteissä kaikki kunnossa joten selvästi Diolle ei vaan kelvannut nappula-annos, sillä olinhan luonnollisesti unohtanut illalla ottaa lihat sulamaan... Täytyy kyllä sanoa, että Dio oli valtaisan iltisti näytteenotossa. Aattelin etukäteen, että alkaisi tempoilemaan mutta istui kiltisti pöydällä ilman kiinnipitäjää tassu ilmassa. Samoin otin kyynäristä rtg-kuvat ilman rauhoitusta kontrollimielessä ja siinäkin Dio makoili pöydällä liikahtamatta. Siitä on tullut fiksu ja aikuinen <3 Kuvissa ei mitään ihmeellistä, siinä ykkösen kyynärässä ei rikkoa tms. Täytyy kerran vuodessa ottaa kuvat koska se on mahdollista ja D antaa tehdä sen hereillä.

Täältä muuten löytyy uusi kirjoitukseni sporttirakissa. Muutama ajatus koiratanssiuraa harkitseville :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti