sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Rallytreeniä

Villi-Piio


Viikko mennyt vauhdikkaasti. Ei sillä, että me oltais mitään ihmeitä tehty. Tai no, oon mä joutunut vähän uusia asioita opettamaan koirille. Lueskelin rallyn kylttejä ja totesin, ettei Flow osaa kiertää mua vastapäivään ja sitä taitoa se saattaisi tarvita ensi lauantain kisoissa. Ei muuta kuin tuumasta toimeen. Opetin tätä houkuttelemalla mutta se olikin mustavalkoiselle haasteellista, yritti tarjota kaikkea mahdollista muttei vahingossakaan mun kiertämistä. Flowlle toi houkuttelu ei oo paras tapa opettaa asioita. Ollaan kuitenkin päästy eteenpäin muutamien ahaa-elämysten jälkeen ja nyt Flow erottelee jo kohtuullisen hyvin eri kiertosuunnat suullisella käskyllä.

Diolle opetin toiseen suuntaan pyörimisen. En oikein tiedä miksi en ole tätä aikaisemmin opettanut, jostain syystä se on vain jäänyt. Ja kun sen myötäpäivään pyörimisestä on tehnyt tarpeeksi vahvan, oli toinen suunta tietysti hyvin hankala. Dio lähti myös tosi helposti peruuttamaan jalkojen väliin kun yritin kädellä ohjata, näissä kahdessa tempussa oli vähän liian samanlaiset käsiavut. Mutta tattadaa, nyt Dio osaa pyöriä molempiin suuntiin, työvoitto! Miten näin yksinkertaiset asiat olivatkin niin hankalia opettaa? Tässä näki taas sen, että kaikki temput olisi hyvä opettaa molempiin suuntiin suht aikaisessa vaiheessa. Nyt kun yhdet suunnat olivat hyvinkin vahvoja, oli toiset suunnat paljon vaikeammat.

Flowsta on muuten juttu uudessa Meidän Koira-lehdessä. Ihan hyvä teksti vaikka haastattelu tehtiinkin puhelinhaastatteluna.


Tänään kyllästyin sheltikkeiden tursuaviin tassukarvoihin ja ei kun tuumasta toimeen. Lähtötilanne Hipillä oli tämä, melkoiset tursakkeet. Näillä keleillä huopatossutassut eivät ole pahemmin haitanneet mutta kohta alkavat kurakelit antoivat idean tassukarvojen karsimiseen.


Tässä toinen jo siistittynä. Diolla oli tilanne lähes identtinen joten melkoinen kasa karvaa saatiin kahdeksasta tassusta leikeltyä. Vielä pitäisi molempien hippitukat siistiä mutta mä aktiivisesti välttelen korvakarvojen leikkelyä kun en sitä kunnolla osaa.


Tänään treeneissä hinkattiin rallytokoa. Mun treeni-into kulkee aikalailla käsi kädessä sen mukaan mitkä kisat ovat tulossa :P Flown kanssa testailin voittajaluokan uusia asioita. Selän takana puolen vaihto pitää opettaa kokonaan käskylle, ei oikein onnistunut millään olemassa olevalla käskyllä. Kolmen askeleen peruutus onnistuu ihan ok, kunhan muistan antaa pienen "puolipidätteen" ennen kun lähden itse peruuttamaan. Erilaiset käännökset onnistuivat vanhoilla taidoilla, samoin oikealla puolella tehtävät asiat tuntuisivat olevan Flowlle ihan ok. Näin eri lajit tukevat toisiaan, koiratanssi-taustalla pääsee rallyssa hyvin pitkälle.

Hippi ja Dio saivat myös rallyilla. Hipin kanssa on vielä aika paljon tekemistä voittajaluokan kanssa, sille pitäisi myös opettaa tuo vastapäivään ohjaajan kierto ja takana seuraamispuolen vaihdot. Oikealla puolella seuraamisessa on alkanut hieman poikittaa joten sitäkin pitäisi saada taas suoristettua. Eteentulo on myös hieman unohtunut, Hippi korjaa mielellään paikkaa ihan itsekseen tuhanteen kertaan ennen kun on kissaa ehtinyt sanomaan. Tämä on tietysti vähän huono asia sillä -10 pamahtaa heti kun asentoa korjataan. Hippi palaili treenaamaan taas peruasioita eli sillä on yksi mahdollisuus onnistua josta joko saa palkan tai ei, asentoa ei saa korjata. Ei muuten ole mitenkään helppo treeni härväävälle hippiäiselle.

Dio teki pujotteluja ja spiraaleja koska olin reippaasti kaivanut tötteröt esille! Merkit eivät tuottaneet ihmeempää häiriötä, hyvähyvä. Dion kanssa pitäisi treenata vielä suora maahanmeno ja koiran kiertäminen kuntoon niin ehkä pääsisi kisojakin kokeilemaan piakkoin. Muut liikkeet ovat suurimmalta osin hanskassa. Paitsi se hiton hihna! Sen kanssa temppuilu on kyllä niin hanurista mutta se on enemmän ohjaaja kuin koiran ongelma. Tänäänkin unohdin kokonaan treenata hihnan kanssa, se vaan aina unohtuu. Nyt muuten kun saatiin tuo toisen suunnan pyöriminen kuntoon, onnistui se myös seuratessa joten avoimen luokan pyörähdys on hallussa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti