tiistai 5. toukokuuta 2015

Nollaa pitkästä aikaa


Hippi pääsi lauantaina pitkästä aikaa agiliitelemään kun olin ilmoittanut sen kahteen starttiin Lägin kisoihin. Tuomarina oli Petteri Kerminen joka olikin tehnyt varsin mukavat radat, tykkäsin! Eka rata oli agilityrata. Alussa oli kepeille vienti hieman kinkkinen kun vieressä oli ansahyppy jonne moni koira livahtikin. Hippi onneksi löysi kepeille ihan vaan estekäskyllä, kyllä siihen tällaisissa kohdissa voi luottaa vaikka emme treenaamassa enää käydäkään. Ekalta putkelta kääntyi jostain syystä väärään suuntaan mutta tällaiset varmasti menevät treenaamattomuuden piikkiin. Harmillisesti radalla ei ollut puomia joten ei päästy kokeilemaan kontaktien "päivän tasoa". Ennen tokavikaa putkea olevalla aidalla unohdin tehdä valssin joten jouduin vähän koukkimaan Hippiä oikeaan päähän. Putken jälkeinen loppu"suora" oli aikas tökkivä kun putki leiskautti koiran ohi pituudesta joten siinä joutui hieman odottamaan ja kääntämään koiraa. Putken jälkeen oli turvallisempaa olla seinän puolella jotta koira ei tulisi jalkoihin joten ennen vikaa hyppyä sählättiin kun olin siinä takaaleikkauksen takia myöhässä. Nollalla kuitenkin maaliin. Tyylipisteitä ei edelleenkään jaeta. Tultiin jopa toiseksi tällä suorituksella.Toka rata oli hyppäri ja siinä sählättiin kepeillä. Valssasin väärään suuntaan ja Hippi haki harvinaislaatuisesti kakkosväliin. En edes muista milloin viimeksi olisi tällainen virhe tullut. Tämän jälkeen olikin varsin mallikasta menoa kunnes samanlaisella loppusuoralla Hippi tällä kertaa juoksi pituuden ohi. En korjannut joten tästä hyl. Mutta tää oli ratana paljon parempi kuin eka!Dio oli kisoissa oma reipas itsensä eikä se yhtään väistänyt muita koiria, päinvastoin. Ei siis tainnut kauheasti jäädä vaivaamaan tuo pieni äksidentti ja reikä päässä. Haava on parantunut ihan hirveän hyvin. Oon liottanut rupea päältä pois jotta varmasti paranee pohjasta asti ja nyt koko reikä onkin ihan ummessa. Karvakin on jo vähän kasvanut mutta onhan se vielä aika karun näköinen :DTukka alkaa olemaan tuollainen ihana hippitukka. Kakara on muutenkin nyt kunnon takkutukka kun karva on vaihtumassa. Vaikka sitä harjailee melkein päivittäin, ei se pysy kauaa nättinä.Mutta mikä parasta, penford on lähestulkoon sisäsiisti! Tää pahin pissakakkaralli meni kyllä niin kivuttomasti. Nyt ei sisälle ole pariin viikkoon tullut kuin yhdet pisut. Ja Dio osaa hienosti vinkua hätäänsä! Toki sen kanssa täytyy käydä edelleen useita kertoja päivässä ulkona mutta on tää pihalla ravaaminen onneksi kannattanut.

Flown kanssa käytiin sunnuntaina hallilla kokeilemassa ekaa kertaa uutta ohjelmaamme, joka siis pitäisi esittää ensi lauantaina kisoissa... Alkuun näytti siltä, että musiikin kanssa treenaamisesta ei tule mitään kun satoi niin paljon ja hallin katto kohisi aivan helvetillisen paljon. Onneksi sade taukosi ja päästiin tuumasta toimeen. Tosin treeni ei mennyt ihan niin putkeen kun olisi toivonut. Flowlla oli todella vaikeaa enkä mä osannut auttaa sitä sen tarvitsemalla tavalla... Ohjelmassa on ihan hirveästi vielä tökkiviä kohtia ja tyhjiä paikkoja joten kävi jo mielessä kisojen peruminen. Kauheasti ei viikolla enää ehdi treenata kokonaisuutta, ainoastaan palasia ja liikkeiden yhdistelyjä lenkkien ohessa. Esittelin myös Flowlle ekaa kertaa ohjelman rekvisiitan ja se oli siitä ihan ihmeissään eikä pystynyt tekemään temppuja, great. Täytyy vaan nyt yrittää korjata se, mikä on korjattavissa ja listata sitten kisojen jälkeen taas treenattavat asiat.Eilen Flow pääsi Leena Piiran käsittelyyn kun saimme ajan Sannalta ja Novalta käyttöön, kiitoskiitoskiitos tästä! Flowhan kävi hoidettavana just pari viikkoa sitten mutta tämä mahdollisuus piti heti käyttää hyväksi! Flowsta löytyikin tiukka lantio ja lapojen seutu. Tätä jäykkyyttä on kompensoinut sitten hieman yliliikkuvat ranteet ja kintereet joten saimme hyvät jumppaohjeet jatkoon. Paljon hidasta kävelyä varvikossa ja sammalikossa tms. pehmeällä alustalla. Flowlla on myös tapana kääntää varpaita ulospäin koska sen kyynärillä ei kunnollista tukea rintakehästä. Siksi pitää tehdä paljon "asennossa seisomisia" esim. jumppatyynyn päällä jossa Flown varpaat laitetaan suoraan eteenpäin jotta se oppisi pitämään niitä kunnolla. Samoin vasenta puolta pitää vahvistaa enemmän pitämällä kyynärästä tukea jonka jälkeen pyydetään nostamaal oikeaa jalkaa hieman ilmaan. Flow käyttää hieman väärin kroppaansa joten sitä täytyy opettaa oikeita asentoja. Olipa tosi hyvä päästä käymään tuolla. Nyt Flow pääsee hihnaan metsässä, onneksi täällä on paljon juuri tuollaista pehmeää sammal/varvikkometsää.

Hippi ja Dio ovat olleet ihan kuin paita ja peppu nyt kun olivat hetken erossa toisistaan. Hippi on juossut rinkiä metsässä pentu perässä ja ovat nukkuneet paljon samassa pedissä mitä ei ole ennen tapahtunut. Liikkikset <3Ei kommentteja:

Lähetä kommentti