sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Koiratanssin multivaliohuipentuma


Yksi etappi takana. Ekasta sertistä oli vihdoinkin kulunut se vuosi (ja vähän ylikin kun ei ollut kisoja meille) ja nyt tämä valioiva serti napsahti meille uudella ohjelmalla. Sertit tulivat kolmella eri ohjelmalla, eka X-filesilla, toka Flinstonesilla, sitten välissä useampi serti taas X-filesilla ja nyt tällä Ralf Gyllenhammarin "Bed On Fire"- kappaleella se kolmas. Viime sunnuntain jälkeen olin melkein valmis jättämään kisat välistä mutta sitten päätin vaan treenata omaa käskytystä ja ketjuja erillisinä palasina. Tämä kannatti sillä Flow tsemppasi taas tapansa mukaan kisoissa ja teki ihan huippusuorituksen. Hassua mennä kisoihin tekemään ekaa kertaa ohjelma silleen kunnolla läpi.

Kisat olivat Ylöjärvellä. Halli ja etenkin kehä oli aika pieni ja mietinkin, miten Flown vauhti saadaan kehässä pysymään järjellisissä mitoissa. HTM oli ensin ja sitten FS. Koska kisat olivat toiset maajoukkuekarsinnat, oli koiria FS VOI luokassa peräti 10 kappaletta. Flow starttasi seitsemäntenä joten ehdin hyvin katsoa muutamia ohjelmia ja sitten lenkittää koiran.
Meidän ohjelma meni paremmin kuin olisin voinut kuvitella. Mä en ymmärrä ton koiran kisahermoja. Se on täysin lunki kehässä, tavoitteena ainoastaan toteuttaa jokainen pyyntö, jonka sille esitän. Vaikka se tekee välillä hirmuisella vauhdilla, pystyy se hetkessä pysähtymään temmoltaan rauhallisempiin kohtiin ja suorittamaan ne yhtä huolella. Muutamissa kohdissa oli ajoitusten kanssa ongelmia kun tila loppui kesken ja seinät tulivat liian nopeasti vastaan. Mm. pitkät peruutukset piti tehdä osissa jottei Flow mennyt samantien aidoista läpi. Yllättävän hyvin saatiin kuitenkin sovellettua ohjelma pieneen tilaan.

Kun suorituksemme oli ohi, olin hyvin iloinen ja yllättynyt. Ei sen näin hyvin pitänyt mennä, eihän me vielä osata tätä ohjelmaa! Palkkasin Flown hyvin ja sitten lähdimme jäähdyttelykävelylle ja selkeyttämään ajatuksia. Koira on huikea, ei voi muuta sanoa.Kun tulimme takaisin, oli pisteet ilmestyneet taululle. Flow sai 180,67 pistettä ja näin se tarvittava serti tuli! Uuden ohjelman kanssa mikään ei koskaan ole varmaa joten jännitettävää riitti. Tällä tuloksella Flow vielä voitti luokkansa joten päivä oli kerrassaan upea! Nyt kun Flowsta tuli Suomen koiratanssivalio, saa sille anoa myös Ruotsin, Tanskan ja pohjoismaiden valioarvoa. Suomessa ei ennestään pohjoismaiden koiratanssivalioita ole joten Flow on lajissaan ensimmäinen <3 Aika hienoa! Palkintojenjaon jälkeen Flown kasvattaja yllätti antamalla maailman upeimman onnittelukortin, skumppaa ja herkkuja molemmille! Hänellä oli selvästi luottoa meidän tekemiseen kun oli hankkinut lahjan jo etukäteen! Kiitos Katja tästä ylläristä, kruunasi päivän!
Tässä tuomarikohtaiset pisteet ja kommentit. Kahdelta tuomarilta tuli noottia musiikin käytöstä, minkä kyllä allekirjoitan. Ohjelma ei ollut kuitenkaan ihan loppuun asti hiottu, aika loppui kesken. Meriharjun Hennalta tuli täydet 50 pistettä liikkeiden laadusta sekä yhteistyöstä ja kumppanuudesta, niin hienoa :)
Marita Packalen: Tekn. 86, tait. 90 yht. 176
Henna Meriharju: Tekn. 95, tait. 90 yht. 185 "Ihailen tuota teidän kykyä vaihtaa tempoa! Flow tuntuu kuuntelevan jokaisen käskyn (ja noudattavan ne). Tässä ohjelmassa musiikkia (joka sinänsä oli hyvä ja sopi teille) olisi voinut käyttää paremminkin. Koreografia siis kaipaisi minusta vielä hiomista."
Mari Väänänen: Tekn. 95, tait. 86 yht. 181 "Olette huikea pari! Koiralla vaikuttavat siirtymiset vauhdin ja hitaamman tekemisen välillä. Harmonia, suhde ja ilo olisivat täysien pisteiden arvoiset, mutta taiteellisiin pisteisiin vaikuttaa se, että musiikki jäi välillä vähän "taustamusiikiksi", ainakin tässä tilassa"


Linkki meidän esitykseen
Sannalle kiitos ohjelman kuvaamisesta ja lataamisesta, itse kun unohdin muistikortin kotiin kamerasta...

Seuraava etappi on maajoukkueeseen hakeminen. PM-kisat ovatkin näppärästi tänä vuonne Suomessa joten ei tarvitsisi reissata mihinkään!3 kommenttia:

  1. Onneksi olkoon hienosta saavutuksesta!! Olipa myös hieno esitys :)

    VastaaPoista
  2. Onneksi olkoon hienosta saavutuksesta!! Olipa myös hieno esitys :)

    VastaaPoista