perjantai 22. toukokuuta 2015

Dion match show-korkkaus


Dio pääsi eilen ekaa kertaa tutustumaan näyttelykehään match shown muodossa. En ole opettanut sille mitään kehäkäyttäytymiseen liittyvää paitsi käyttänyt hihnaa pari kertaa kaulassa joten ihan ihmeitä ei tarvinnut odottaa. Koska kyseinen match show oli samalla Hipin puolisiskon, Blitzin, EO-reissun tukitapahtuma, ilmoitin koirat kaikkiin mahdollisiin luokkiin. Noin niinkuin kannatuksen vuoksi. Dio pääsi siis pieniin pentuihin, Hippi vetskuihin, Flow agilitykoirakehään ja sheltit vielä parikilpailuun. Pientä hässäkkää oli välillä havaittavissa kehien ollessa näppärästi päällekkäin. Hipin ja Flown kehät pyörivät samaan aikaan, molemmille sininen nauha ja tietysti sinisten loppukehä oli päällekkäin. Onneksi Blitzin omistaja otti haasteen vastaan vauhdissa ja handlasi Flown hienosti viimeiselle sijalle, mustavalkeelle tuli vähän mammaa ikävä:P No eihän Flow osaa kehässä muuta kuin seistä, liikkeissä seurasi ja painoi niin, että kaarteissa oli vaikeaa pysyä kehässä.

Hippi tohkeili itsensä sinisten kolmanneksi vaikka senkin liikkuminen oli melkoista kikkailua. Hippiä lainattiin myös junior handlereiden vaihtokoiraksi ja naureskellen katselin kun Kikki pisti siellä parastaan. Se komensi, häselsi, tramppasi ja liikkui pingviinijuoksullaan. Mutta osa junnuista sai virtapiirin myös seisomaan hienosti ja liikkumaan hiljaa, respect! Toivottavasti kellekään ei jäänyt traumoja tästä huikeasta kokemuksesta :)

Pienten pentujen kehässä pikkuPiiolla oli corgi parina. Olin todella hämmästynyt Dion esiintymisestä. Tyyppi seisoi kuin patsas ja liikkui yllättävän hyvin siihen nähden, ettei se ole asiaa treenannut. Pöydälläkään ei ollut mitään ongelmaa, tuomaria piti vähän pussailla eikä hampaiden katsominen tai muu kopelointi tuottanut ongelmaa. Muutamia kenguruhyppyjä piti esittää aika ajoin mutta muuten voisi sanoa, että penukki oli melkoisen pro! Dio saikin tästä parista punaisen nauhan.

Tässä välissä oli parikilpailun esikatselmus. Edellisenä iltana löysin toisen näyttelyhihnan jolloin vähän testailin miten nää kaks apinaa toimii parina. Ei hyvin, sillä Dio vain lähinnä hyppi Hipin yli. Kehässä pentu taisi kuitenkin olla jo vähän väsynyt sillä se käyttäytyi jälleen hämmästyttävän osaavasti. Tyypit esiintyivät varsin synkronoidusti eikä liikkeessäkään tullut sen kummempaa ilmaloikkaa.Esikatselmuksen jälkeen olikin pienten pentujen punaisten kehä. Dioa ei muutkaan koirat häirinneet lainkaan, siellä se seistä tapitti muiden seassa. Lopulta kävi niin, että PiioPiupali tepasteli ykköspallille! Melko pätevää!Tämän jälkeen päästiin parikilpailun loppukisaan jossa shetlantilaiset nappasivat neljännen sijan :) Lopuksi oli vielä BIS kehä mutta siellä ei penukille enää sijoitusta herunut 14 koiran joukosta. Dio jaksoi kuitenkin hienosti pitkän illan ja esiintyi väsyneenäkin vielä suurimmalta osin kovin hienosti. Täytyy siis selata kalenteria ja katsoa muutama mätsäri ipanalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti