sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Juhannuksen perinteiset


Kylläpäs eka lomaviikko meni taas vauhdilla. Seuraavaa kolmea pitääkin sitten odotella elokuun alkuun asti, plääh. Loma koostui kavereiden tapaamisista, treeneistä ja juhannuskisoista. Tiistaina olin varannut piskipajan pieniä treenejä varten. Tosin tuolla hallilla kerätään agilityesteet aina hallin reunoille, mikä sinällään on ihan ok idea kun siellä kuitenkin treenaa eri lajien edustajia, mutta yksin treenatessa ei kyllä kovin kummoisia ratoja ehdi rakennella. Flown kanssa otettiin keppejä pitkästä aikaa. Kovasta vauhdista saattaa edelleen juosta ohi kun ei "löydä" sisäänmenoa mutta noin yleisesti ottaen kepittää hyvin näin vähäisillä treenimäärillä. Jos tekee virheen, kepittää seuraavalla toistolla huomattavasti hitaammin ja oikein keskittyy siihen, että tekee varmasti oikein. Flow on kyllä sellainen eturivin oppilas!
Hipin kanssa tein pientä välistäveto- ja irtoamistreeniä. Hassua, että höyrypääHipistä on tullut sellainen terapiakoira, jonka kanssa kaikki on "helppoa" :).

Tässä
pieni pätkä Flown kepeistä.

Keskiviikkona kävin naksuttelemassa puomia sekä Flowlle että Hipille. Flown puomin 2on2off ei ole jostain syystä oikein edennyt mutta nyt tuntui, että joku pieni lamppu syttyi mustavalkoisen päässä. Otin koko puomia ja F esitti muutamat hienot ja nopeat suoritukset. Hyvähyvä! Hippi sai tehdä itsenäisiä puomeja niin että itse seisoin vain paikoillani ja nyt H juoksi kovaa alusta loppuun, etutassutkin tulivat kerrasta maahan asti! Kyllä Hippi tän osaisi jos itse vain pitäisi kriteerit kristallinkirkkaina kisoissa...

Juhannuksena kisattiin perinteisesti Turussa vähän agilitya, tänäkin vuonna tosin vain perjantaina. Koska minusta on hauska ympätä paljon asioita samoille reissuille, treenattiin vähän koiratanssia perjantaiaamuna ennen kisoja. Paikalla oli Sanna ja Nova sekä Johanna ja Kinna. Flown ohjelmaa viilattiin vielä sillä siihen tuli kuitenkin vielä vähän lisäpituutta. Kokeilin myös näitä uusia pätkiä käytännössä ja kyllä niistä ihan toimivat saa. Mulla vaan on taas sellainen "kyllä tässä vielä hyvin ehtii"-asenne päällä ja itse kokonaisuudet ovat vielä ihan hukassa. Musta vaan on niin paljon kivempi treenata kaikkea pientä ja näppärää kun mitään oikeasti järkevää. Edes musiikin kanssa treenaaminen olis jo edistystä mutta ei olla sitäkään tehty. Rekvisiitta on vasta ajatusasteella ja se on ollut yksi hyvä tekosyy olla treenaamatta kun EI VOI ILMAN REKVISIITTAA!
Anyway, näissä "pikku"treeneissä hujahti melkein 4 tuntia kolmen koirakon liikkeitä ja ohjelmia miettiessä ja sitten olikin pakko lähteä kohti Lietoa Hipin agilitykisoihin.

Eka rata oli Leena Rantamäki-Lahtisen agilityrata ja katsoin sitä innoissani jo ennen rataantutustumista. Ihan meidän rata, ei mitään kikkailuita :D Sellainen sopivan helppo jossa koira saa mennä. Ja sellainen se olikin. Hippi meni ihan hirmuista vauhtia eikä missään vaiheessa rataa ollut kiireen tuntua kun koira teki itse ja irtosi sopivasti. Keinu oli kolmanneksi vikana esteenä mutta senkin Hippi teki hyvin. Puomia ei harmillisesti radalla ollut.
Tällä nollalla Hippi voitti luokkansa, reilun kolmen sekunnin kaulalla kakkoseen.


Hyppäri oli sisällä ja Minna Räsäsen käsialaa. Tämä olikin sitten hieman mutkikkaampi rata eikä näyttänyt lainkaan mentävältä kun katselin maksien menoa. Hipin kanssa valitsin sitten hieman erilaiset ohjaukset, lähinnä paljon pyörityksiä...
Kaikesta ennakkoluuloistani poiketen rata olikin varsin hauska. Jonkin verran joutui koiraa pitämään hallussa eikä se ole meidän vahvimpaa osaamista. Kepeille asti rata oli kuitenkin varsin menevää. Hippi haki kepeille tosi hyvin eikä edes vilkaissut ansahyppyä minne moni koira eksyi. Olin päättänyt leijeröidä hypyn mutta Hippipä jätti kepit kesken! Tämän jälkeen pistin Hipin uudestaan kepeille ja tehtiin kohta uudelleen jolloin sain tehtyä niin kuin olin suunnitellut. Olipas harvinainen virhe Hipiltä mutta näitä sattuu. Olin kuitenkin ihan supertyytyväinen rataan muuten! Tietääpä taas mitä harjoitella (sitten kun joskus eksyy treenaamaan).Eilen meillä oli juhannusperinne vol.2 kun käytiin Sallan ja westieiden kanssa treenaamassa. Oltiin Riihimäellä yhdellä kentällä ja sää oli suurimmalta osin ihan ok kunnes vesisade alkoi. Tämän jälkeen etsittiin joku koulu jonka pihalla olevan katoksen alla treenattiin sitten lisää. Flownlle opetin uutta temppua, sitä jalkojen välissä "liftaamista" jossa siis pitää etujalat mun jalkojen päällä. Aloitin joskus tämän tempun opettamisen mutta sepäs olikin Flowlle tosi vaikea! Ei kiltti bordercollie halua astua varpaille, edes luvan kanssa! Nytkin se vältteli alkuun painon siirtämistä kun tassu oli vihdoinkin saatu mun kengän päälle mutta loppujen lopuksi saatiin molemmat tassut jalkojen päälle ja jopa muutamia askeleita otettua! Tässä taas yksi temppu jossa aika ja pieni miettimistauko on tehyt hyvää. Flow teki myös HTM:ää ja taas iski pieni ahdistus kun se ei tee oikean puolen seuraamista samalla asenteella kuin vasemman. Ja nyt taas juoksuosuuksissa otti pienen etäisyyden kun meinasi singota laukkaympyrälleen. ei se etäisyys oo kuin ehkä 10cm mutta näkyy (ja tuntuu) kun toinen puoli on tiivistä. No, tämä tietää vaan lisää viilaamista.
Hippi pääsi opettelemaan uutta temppua, olan yli kurkkimisia. Koska Hippi on niin pieni, se tekee liikkeen selän päältä. Hippi yleensä makaa selän päällä jo valmiiksi oikean olan kohdalla joten palkkailin sitten vain sitä vaihtoa vasemmalle olalle. Tämä oli aika helppo juttu Hipille, pitää vaan varoa ettei se tule kerien alas kun toheltaa niin vauhdilla noita vaihtoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti