keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Kokeenomaiset treenit

Viime lauantaina oli varsinaiset itsetunnon kohotustreenit puolarmaarissa! Laitettiin joukkueen kanssa oikein kehä pystyyn jotta saatiin oikein kunnon häiriötä ja fiilistä treeniin. Ja koska treenit oli kokeenomaiset, oli tietysti ihan loogista että kaikki menivät päin pjärsettä. Hippi aloitti liikkeestä istumisella jota ei suostunut tekemään lainkaan! Tähän mennessä ollut satavarma liike mutta nyt jäi seisomaan vaikka annoin aika vahvankin vartaloavun! Otettiin useampi toisto eikä yksikään siis onnistunut! Hämmentävää! Seuraavaksi tehtiin luoksetulo jossa Hipillä ei ollut pienintäkään aikomusta pysähtyä vaan valui melkein puolet matkasta. Tää alko lupaavasti. Sitten ruutu. Hippi bongasi ruudun hyvin, meni sinne suht suoraan mutta päästi pienen kiekaisun sinne juostessaan... Murr! Otin ruudun liikkeenä siihen asti kunnes koira olisi pitänyt kutsua seuraamaan, menin siitä Hipin luokse ja vapautin sen ruudusta. On kuitenkin kahdesti kisoissa karannut ruudusta joten pakko treenata siellä pysymistä erityisen paljon. Tämä siis semi-ok. Paitsi se rääkäsy. Ruudun jälkeen seuraamista. Voi kiesus että Hippi edisti ja näpsi! Sillä kun nousee kierrokset niin sitten häviää tarkkuus kokonaan. Askeleet teki ihan ok mutta suoraa mentäessä oli kyllä vaikeeta pysyä aloillaan. Yhdessä kohdassa lähti muuten haistelemaan maata mikä on Hipiltä tositosi harvinaista. Vikana liikkeenä otettiin kaukot jotka meni niin hyvin kuin Hippi ne osaa. Istu-seiso vaihdossa liikuttaa etutassuja inasen vaikka sitä on hinkattu nyt yksittäisenä temppuna aikalailla. Kaukojen jälkeen sai Hippi (väli)loppupalkkana vähän mössölihaa, kun tehtiin liikkeet kahdessa osassa.

Toisessa erässä otettiin noudot. Eka hyppynouto joka oli hyvä. Jee, edes yksi liike jonka Hippi osaa :D Metallinoudossa katseli ihan muualle kun heitin kapulan ja sinkosi sitten käskystä vaan miljoonaa eteenpäin. En antanut uutta käskyä vaan odotin että Hippi löysi kapulan. Otti sen reippaasti mutta sitten jostain syystä pudotti sen ja jäi seisomaan siihen viereen. Odotin hetken kunnes annoin uuden käskyn ja sitten Hippi toi kapulan. Heitin uudestaan ja silloin Hippi toi metallin hyvin. Mikälie oikosulku. Tämän jälkeen tunnari joka oli oikein loistava! Ei siirrellyt yhtään kapulaa ja toi omansa varmasti :) Pienesti pureskeli kapulaa sitä luovuttaessa mutta muuten suoritus oli tosi bueno. Tästä kirmattiinkin suoraan loppupalkalle, oli sentäs hyvä syy palkata kunnolla :)

Fakta on se, että koe on reilun viikon päästä ja huonot liikkeet ovat edelleenkin huonoja :D Mä saan ton koiran kyllä kiipeämään perse edellä puuhun mutta en saa sitä pysähtymään luoksetulossa. Oikein hienoa. Eikä tässä enää ihmeitä ehdi tekemään, aika loppuu (jälleen kerran) kesken. Harmi, etten saa itseäni treenaamaan jatkuvasti vaan ainoastaan ennen kokeita hirveällä tohinalla. Ei toimi Hipillä.

Sunnuntaina oli pienet tehotreenit agilityssa kun vain Hippi ja Suvianne oli paikalla. Tehtiin Minnan kehittelemää pätkää jossa oli Gabi Steppanin radalta yksi ilkeä kohta jonka Minna halusi kokeilla uudestaan. Pätkä oli hauska jossa kepeille kehiteltiin erilaisia ohjauksia. Hippi oli oikein taitava ja vaikkei keppejä olla hinkattu aikoihin, ei virheitä saatu aikaiseksi. Paitsi toisella pikku pätkällä kun yritin vähän hasardia persjättöä, siinä meni Hipilläkin usko tekemiseen ja lopetti kesken ;). Olipas kiva välillä vääntää pienillä pätkillä.


Flow on treenaillut seuraamista. Olen palkannut sitä paljon oikeasta paikasta ja nyt naksutellaan kontaktin pidosta. Näitä kahta sitten yhdistellään jossain vaiheessa. Nyt Flow osaa pysyä oikeassa paikassa kun liikun yksittäisiä askelia ja käännöksiä :) Myös takaperin pujottelu on lähes valmis temppu, saa opetella vähän käyttämään takapäätään. Häiriökään ei Flowta haittaa, pystyy hyvin keskittymään tekemiseen vaikka ympärillä pyörii muita koiria. Hieno pentu! Ja Flowsta voi sanoa kohta että on sisäsiisti, yhtään vahinkoa ei ole tullut sisälle lähes kahteen viikkoon :) Toki edellyttää edelleen että kiikutan sitä hyvin usein ulkona mutta työ on selvästi kannattanut, jälleen kerran ;) Mä olen muutenkin niin hämmästynyt miten helposti Flow on solahtanut arkeen. Se osaa jo kaikki rutiinit, sheltit ovat hyväksyneet sen eikä se tee pahojaan sisällä. Olen kokoajan odottanut että milloin se alkaa tehdä tuhmuuksia sisällä mutta eihän se tee sisällä muuta kuin nuku. Ainoat tuhoamiset ovat silputtuja (mainos)lehtiä sekä nenäliinoja. Hampaat ovat nyt alkaneet vaihtua joten vielähän se voi keksiä vaikka mitä mutta tähän mennessä kaikki on mennyt paremmin kuin uskalsin odottaa. Flown etuhampaat ovat kaikki lähteneet ja suurin osa pysyvistä etuhampaista on puhjennut. Loppuja odotellessa.


Söpönen

Flow pääsi lauantaina leikkimään Håp-BC:n kanssa

Onni on... JUOSTA

Tässä koppi hieman epäonnistui ja frisbee räpsähti kirjaimellisesti päin näköä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti