sunnuntai 21. helmikuuta 2010

Puomi-projekti vol. 2

Eilen oltiin omissa kisoissa Masalan kuplahallissa. Jälleen kerran, tavoitteena onnistunut puomin kontakti. Samalla oli hauska nähdä miten viime kisojen keskeytys oli vaikuttanut Hipin tekemiseen. Tuota kisapuomia kun olen pähkinyt ja miettinyt, lähinnä siis sitä että mitä tehdä kun koira juoksee sen läpi. Enkä mä vieläkään voi sanoa, onko tuo keskeytys ilman korjaamismahdollisuutta sopiva tapa mutta sillä nyt ainakin toistaiseksi mennään. Ekalla radalla puomi oli toiseksi viimeinen este joten kaikki omat ajatukset ladattiin taas sinne. Rataantutustumisessa olin tutustunut hieman väärin rataan, vasta viime hetkillä huomasin että molemmat muurin jälkeiset hypyt mentiin takaa :D Hätäpäissäni yritin vielä takoa päähän uutta suoritustapaa, Hippi kun lähti melko alussa... Onneksi se kohta kuitenkin onnistui, ainoastaan hyppyjen jälkeinen A:lle meno jostain syystä epäonnistui. En tiedä mitä Hippi teki, mutta hyppäsi jotenkin huonosti A:lle ja räpiköi aikansa ennen kun pääsi kiipeämään sen ylös! Kepeille Hippi haki hienosti, vaikka tila oli siinä hieman ahdas. Lopussa oli hauska putki-puomi-hässäkkä ja onneksi olemme niitä treenanneet joten uskalsin luottaa siinä koiraan. Menin puomin vasenta reunaa vaikka lähes kaikki muut menivät oikeaa. Siellä olisi putkensuu ollut väemmän tyrkyllä mutta tiesin että Hipin kyllä pitäisi hakea puomi kun vaan antaisin sille hetken työrauhan. Eikä siinä mitään ongelmaa ollutkaan :) Kontakti oli h-i-d-a-s mutta se ei haittaa. Pääasia että koira nyt tiesi ettei voi päättömänä sitä kaahottaa. Ja eiköhän tässä ajan kanssa saada siihen vauhtia kun saamme molemmat taas varmuutta kisapuomeihin :) Päästiin silti ihanneaikaan ja saatiin nolla tehtyä. Sijoitus oli kahdeksas. Muutama ylimääräinen sekunti saatiin kontakteille tuhrattua.

Toisen radan alussa otin Hipin kakkoselle sellaisella sylkkärin tapaisella. Toimi, Hippi kääntyi todella pienesti ja sai hyvän tien kolmoselle! Kepeille haki hyvin avokulmaan, nyt alkaa tuo pujottelu olemaan sillä mallilla että siihen voi luottaa vaikka millaisissa tilanteissa. Treenaamisesta siis on ollut hyötyä ;D Puomi oli nyt toisinpäin jolloin jouduin kiertämään putken. Tämäkään ei haitannut vaan Hippi haki nyt nopeammin alas josta odotti kiltisti tule-käskyä :) Niistä keskeytyksistä siis ON ollut apua! Hippi ei uskaltanut riskeerata hommien jatkumisen kanssa vaan selvästi pientä ajatustyötä on tapahtunut :D JEE :D Ihan nollaan ei päästy tällä radalla sillä tein hyvin samanlaisen virheen kun viimeksi Turussa, koira putkeen ja sitten itse pinkomaan etenpäin samalla hieman sinnepäin ohjaten... Hippi ei napannut yhtä estettä vaan juoksi perääni. Korjattiin sitä sitten hetki, joten siitä 5 ja hieman yliaikaa. Oikeasti oltaisiin ansaittu kaksi kieltoa mutta jostain syystä saatiin vain yksi. Ikäänkuin sillä olisi ollut sen suurempaa merkitystä.

Täältä löytyy molemmat radat. On hieman harmi etten ole ilmoittanut Hippiä nyt mihinkään. Olisi tärkeää saada noita puomeja tehtyä useampia että näkee oikeasti miten harjoitus alkaa tepsimään. Ja jos taas alkaa lipsumaan niin tietääpä sitten mitä tehdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti