maanantai 18. syyskuuta 2017

Ykköstyypit


Lauantaina sheltit pääsivät koiratanssikisoihin Saloon. Flowta en viitsinyt ilmoittaa kun kehä olisi ollut paljon pienempi mitä Tanskassa tulee olemaan enkä halua tässä vaiheessa sille ajatusta, että seinät tulevat vastaan. Mennään mieluummin kylmiltään kisaamaan suoraan isoihin kisoihin. Hippi pääsi HTM avoon kisaamaan uudella ohjelmallaan. Hippi oli tyypilliseen tapaansa hyvinkin tohkeissaan eikä oikein malttanut tehdä sivuaskeleita lainkaan. Kyllä se kotona osaa mutta kisoissa ei aina vaan malta. Noin muuten vaihtoi positiot suurimmalta osin hyvin, muutamia kalasteluja tuli. Mutta Hipin kanssa on vaan niin siistiä kisata kun se on aina messissä ja tekee innoissaan asioita, välillä vaan vähän vääriä. Sen kanssa ei koskaan tarvitse miettiä, pysyykö se kehässä tai tuleeko mukana. Tulee se! Pientä vinkumista piti mutta muuten pysyi myös hiljaa!

Pisteitä saimme peräti 158,33 joten yllättävän lähelle kumaa tuolla esityksellä, joka kuitenkin sisälsi kuitenkin myös kaikenmaailman kikkailua vaikka hyviäkin pätkiä toki oli.

Hannele Parviainen: Tekn. 77, tait. 75 yht. 152: "Heti alussa asento oli hiukan vino. Muutama kieltäytyminen. Pientä vinkumista. Hyvä kehänkäyttö. Hyväntuulen ohjelma.
Maija Asp: Tekn. 81, tait. 81 yht. 161: Kaunista eleetöntä ohjausta ja sujuvat vaihdot. Jonkin verran ääntelyä ja positiossa poikittamista. Innokas vanhempi koira.
Hanna Maines: Tekn. 79, tait 83. yht 162: Paikoitellen hyvinkin tarkkaa seuraamista ja positiohin hakeutumista, välillä vähän harhautumisia ja etäosyyksien vaihteluja. Innokas pieni Hippi.

Näillä pisteillä Hippi voitti avoimen luokan neljästä koirakosta!Sitten odoteltiin freestylen alokasluokkaa. Tässä luokassa olikin ennätysmäärä kisaajia, peräti 16kpl! Taitaa olla isoin luokka mitä Suomessa on koskaan ollut. Dio kävi varmentamassa kisakirjansa ja sitten jänskättiin kisan alkua. Tuolla oli kehääntutustuminen järjestetty niin, että ensin tutustui 6 koirakkoa, jotka kisasivat samantien, sitten seuraavat 6 kehääntutustumiseen jne. Ihan varteenotettava systeemi jatkoa ajatellen. Dion vuoro oli viidentenä joten päästiin ekaan kehääntutustumiseen jossa kävin vain pikaisesti näyttämässä Diolle paikan, muutama temppu ja sitten pois. Dion kanssa on rutiinit vielä vähän hukassa mutta tein samaa mitä rallykisoissa eli istuskelin ja juttelin tuttujen kanssa ja Dio makoili siinä vierellä tylsistymässä. Palkkasin paristi alun odottamisesta, sillä se on ehdottomasti ohjelman vaikein osuus. Siis se iiihan alun odottelu ennen kuin yhtään mitään saa vielä tehdä :D Dio ei millään malttaisi VAIN istua vaan haluaisi mennä maahan, läpsiä tassuillaan tai peruuttaa. Mikä maltti, jotain syötävää?

Oma vuoro koitti onneksi nopeasti joten ei muuta kuin koiruus kehään ja alkuasentoon. Täytyy kyllä sanoa, että Dio yllätti positiivisesti tehden lähes ehjän suorituksen. Ei ennakoinut mitään, muutama stiplu tuli mutta nekin olivat tuollaisia pieniä ajatuskatkoja. Kylläpä olikin hyvä fiilis suorituksen jälkeen! Dio on tarvinnut paljon aikaa rakentaakseen itselleen toimivan "duunikuplan" mutta nyt se näyttää tuottavan hedelmää. Niin vain jokainen koira on omanlaisensa persoona ja sen mukaan on mentävä. Jos näitä alkaisi sullomaan johonkin muotteihin, joutuisi kyllä hakkaamaan päätään seinään monta kertaa. Nyt Dio oli ihanan innokas, rento ja kuulolla kehässä. Eikä tällä hetkellä muita tavoitteita ollutkaan! Plussaa olivatkin sitten pisteet kun ne seinälle saapuivat. Saaliina 182 pistettä ja kunniamaininta!

Hannele Parviainen: Tekn. 94, tait. 95 yht 189: Hieno vauhdikas ohjelma, josta koira suoriutui upeasti.
Maija Asp: Tekn. 90, tait. 90 yht. 180: Tosi taitava koira joka osasi vaikeitakin temppuja. Innokas koira.
Hanna Maines: Tekn. 91, tait. 86 yht. 177: Täsmällistä tekemistä ja jo hieno kaukoliikekin. Sujuva musiikkiin suoritettu kokonaisuus.

Kirsikkana kakun päällä Dio meni ja voitti vielä tuon jättiluokan. Vain kaksi koiraa sai kuman joten päivän suoritukseen ei voi olla kuin äärimmäisen tyytyväinen. Hyvä PiioPiupali!

Koska Flow ei päässyt kisoihin, pääsi se ainoana eilisiin omiin treeneihin. Tyhjennettiin halli ja rakennettiin pm-kisakehän kokoinen treenikehä. Ekalla yrityksellä tyssättiin jälleen alkuun joten tein paniikkiratkaisun ja päädyin muuttamaan alun toisenlaiseksi, koiralle helpommaksi. Tyhmähän se on tässä vaiheessa muuttaa mutta toisaalta se on reilu 10 sekunnin pätkä ja Flowlle paljon itsestäänselvempi. Ohjelmassa on paljon ajoituksia ja malttihetkiä joten huomasin, ettei Flowta voi oikeastaan kehua lainkaan vaan ainoastaan selkeä ja jämpti käskytys. Huh, on se edelleen sellaista veitsenterällä keikkumista onnistuneen suorituksen ja kaaoksen välillä mutta sillä mennään. Eilen huomasin myös, ettei Flowlle voi tällä hetkellä kauheasti lepsuilla ja lässyttää vaan ne käskyt on oikeasti aika sotilaallisia, sitten se tekee hyvin. Vaikeus on yrittää esittää iloista ja käskyttää jämäkästi. Ehkä harjoittelen sitä peilin edessä seuraavat puolisentoista viikkoa.

Tänään Flow pääsi vielä käymään fyssarilla. Kotitreeni on tuottamassa tulosta ja kehonhallinta oli hieman parempaa. Eihän se Flowlla huonoa ole mutta aina voi heikkouksia jumpata paremmiksi! Nyt huomattiin, että Flow edelleen antaa tekemisissään helpommin vastuuta etupäälle joten kotijumppaan lisättiin koroke etujaloille ja takajalat jumppatyynylle. Tässä joutuu siirtämään oikeasti painoa taaksepäin ja vahvistamaan takapään käyttöä.

TranssiFlow fyssarin pöydällä.


Nyt on muuten Flowlla hieno edustuspanta kun Salon kisoissa sain Maineksen Hannalta tilatun pannan! Ja Josille myös. Kaveruksilla on nyt hienot tiimireleet.


2 kommenttia:

  1. Olin kyllä noissa kisoissa katsomassa, mutta pakko vaan edelleen todeta, että olet taitava! Sun koirat on niin ihanan innokkaita <3 Kunpa saisin ton saman motivaation Huimalle... Noi peruutukset jalkojen väliin on vaan jotai niin söpöjä <3<3

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon :) Olen yrittänyt panostaa koirien innokkuuteen joten on ihanaa, että tämä työ on kantanut hedelmää! Tsemppiä treeneihin Huiman kanssa!

    VastaaPoista