maanantai 26. syyskuuta 2016

Mikä hattutemppu!


Reilun ahden vuorokauden aikana 1300km kuuden koiran ja kahden ihmisen voimin voi kuulostaa hieman pöhköltä idealta mutta niin vain tähän ratkaisuun päädyttiin jotta päästiin Vuokon kanssa Ouluun koiratanssin SM-kisoihin. Muutamia mutkia matkaan lähdössä oli mutta niin vain perjantaina töiden jälkeen pakattiin lainamaasturi täyteen koiria ja lähdettiin ylämäkeen ajelemaan. Ajeltiin Pihtiputaalle asti ja yövyttiin siellä. Aamulla jatkoimme reippaana ajamista ja olimmekin hyvissä ajoin kisapaikalla. Ekana vuorossa oli HTM missä Vuokko kisasi Josin kanssa. Harmillisesti HTM:ssä oli vain viisi osallistujaa, tosin freestylessäkin vain 9... Ei näytä SM-kisat innostavan koiratanssiporukkaa :/

Flow oli vuorossa viidentenä ja olin ajatellut päässäni väärin edellä olevat koirat. Vuokko tuli jossain vaiheessa kysymään, että eikös Flow ole seuraava johon vaan että ei kun tässä on vielä yksi välissä. Päädyin kuitenkin tarkistamaan asian seinältä lähtöluetteloista josta huomasin, että edellinen lopetti juuri ja Flow onkin seuraava. Ei muuta kuin kiireellä koira ja keppi mukaan ja lähtöalueelle. Milloinkohan sitä oppis kisoissa keskittymään oleelliseen? Mutku muitakin esityksiä olis kiva katsoa... Itse suoritus meni, jälleen kerran, niin paljon paremmin kuin viikko sitten kenraaleissa (joissa emme saaneet yhtään onnistunutta tuotosta aikaiseksi). Toki uusi ohjelma on aina uusi ohjelma eikä sen sujumisesta voi aina olla mitenkään varma. Muutamia stipluja tuli mutta noin muuten Flow keskittyi hitaampiin kohtiin mielettömän hyvin ja nopeammissa kohdissa antoi palaa. Tuon koiran täsmällisyys ja kuuliaisuus on jotain uskomatonta.

Pisteitä ja kirjoja saatiin odotella suht kauan. Kotimatka oli jo ajatuksissa koska edessä oli kuitenkin sen 700km. Lopulta kuitenkin palkintojenjako saatiin käyntiin ja niin siinä kävi, että Flow voitti kolmannen peräkkäisen suomenmestaruutensa 183,5 pisteellä! Koira on kuitenkin vasta 4,5 vuotias! Alkuun mä en oikein osannut ehkä iloita tästä niin paljon kuin olisi ollut aihetta. Mulle on kuitenkin paristi sanottu, että Flow on nyt "muotia", se on helppo laittaa voittajaksi koska se on voittanut ennenkin. Näillä kommenteilla toki viedään vähän pohjaa siltä mitä me kehässä tehdään, että se olisi ihan sama mitä Flow tekee, se kun on sitten turvallinen valinta. Yleensä katson videot heti kisan jälkeen mutta nyt katsoin ne vasta kotona kunnolla. Useamman katselukerran jälkeen alkoi niitä hyviäkin asioita näkymään, kyllä Flow oli ihan tarpeeksi pätevänä kehässä ja ohjelman ajoitukset menivät kutakuinkin nappiin. Kyllä mä nyt annan itseni olla tyytyväinen suoritukseemme, oli se sitten muotia tai ei. Luotan myös tuomareihin että he tekevät ratkaisunsa näkemänsä perusteella eikä muiden asioiden.

Tuomarikommentit ja pisteet suorituksestamme:
Henna Meriharju tekn. 94 tait 96 yht. 190 " Hieno ohjelma! Loistavaa koiran huomioimista siinä, että se sai revitellä keskittymisten välissä. Vaikeita liikkeitä, joissa osassa pientä haparointia, siksi laadusta muutama piste pois. Hienoa!"
Hanna Maines tekn. 95 tait 94 yht. 189 " Monipuolisia, vaativiakin liikkeitä, mahtava reaktionopeus ja täsmällisyys. Hyvin hyödynnetty musiikkia. Erittäin sujuva ohjelma ja koirakolle sopiva koreografia. Hauskoja yksityiskohtia. Ilo katsoa :) "
Heli Nousiainen tekn. 90 tait 87 yht. 177 "Nopea koira jolle musiikin eri temmot oli yhdistetty kivasti liikkeisiin. Ohjaajan liikehdintä olisi saanut olla vielä ilmentävämpää"
Maija Asp tekn. 90 tait 88 yht. 178 " Hieno ohjelma. Vauhdikas koira. Hyvin otettu musiikki huomioon"

Täältä löytyy Flown suoritus.Kotimatka sujui jouhevasti kahdella pikapysähdyksellä ja kotona oltiin jo puoli yksi yöllä. Ehkä vähän hullua tällainen reissu mutta tällä kertaa sen kannatti.

Tänään Flow pääsi fyssarille kun käytiin Patricia Hirnin luona Tammiston eläinsairaalassa. Selitin alkuun omat huoleni Flown rakenteesta eli löysät kintereet ja ranteet sekä puutteellisen matalan rintakehän jonka ansiosta etuosa jää vaille tukea. Patricia tutki koiran huolella ja lopulta sanoi ettei etuosa ole koiran heikoin lenkki vaan selkä joka putoaa. Etuosa vaikutti jopa vallan toimivalta mutta Flow käyttää puutteellisesti selkäänsä ja se olisi tärkeämpää jumpata kuntoon. Saimme jumppaohjelman jota teemme nyt kuusi viikkoa ja sitten uusi käynti. Olipas todella hyödyllinen käynti koska nyt pääsee puuttumaan kunnolla niihin asioihin jotka eniten tukea kaipaa! Jumppana ristikkäisten jalkojen nostoja, laatikon yli kävelyä ja hidasta kävelyä epätasaisessa maastossa. Tuota hidasta kävelyä pitää tehdä joka ikinen päivä 3 minuuttia ja muita jumppia kuutena päivänä viikossa. Ensi kerralla katsotaan sitten muita jumppia sen mukaan miten lihaksisto vahvistuu.

2 kommenttia:

  1. Hienoa, hyvä te! :)

    Täällä kans jännätään jo teidän Talent suoritusta! :)

    -Misa

    VastaaPoista
  2. Kiitos, jännäämistä riittää täälläkin :)

    VastaaPoista