sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Hipin rälläilyt


Hippi pääsi yksin rally-tokokisoihin Flown juoksujen takia. Kisat pidettiin Ojangossa ja atkalla totesin sään olevan taas tyypillisen syksyinen ja sateinen. Onneksi pelkkä sade ei Hippiä haittaa, tällä kertaa kun ei ukkostanut. Tuomarina oli Heikki Palosaari jolla oli ihan kiva rata. Hippi oli kisapaikalla vähän turhankin veikeällä tuulella joten treenailin rataantutustumisen jälkeen "rataa" ulkomuistista sen kanssa. Onneksi tuolla ei ollut sitä kylttiä missä peruteetaan askelia koiran ollessa edessä, se kun on takuuvarma hermomenee-kyltti Hipillä. Vaikka tuo eteentulo on kyllä parantunut viikon tehokuurilla, fram-käsky alkaa selkiytymään Hipille.

Radalla kolmas kyltti oli hyppy jonka jälkeen Hippi alkoi haukkumisen. Seuraava kyltti meni komentamisen takia reisille, Hippi heittäytyi taas maahan haukkumaan. Tällaisen tuhmailun takia uusin kyltin ja kuiskailin Hipille kirosanoja edellisen kyltin suoritusalueelle siirryttäessä. Tästä Hippi ryhdistäytyi ja loppurata menikin mallikkaasti. Pyörähdyksessä tuli -1 ohjaajavirhe, ehkä aloitin suorittamisen liian myöhään tai muutin omaa kävelyrytmiä? Hippi pyörähti pienellä viiveellä, joka tuli mulle yllärinä, tuo kun on yksi Hipin vahvinta osaamista. Eteentulot olivat rauhallisia eikä Hippi alkanut haukkumaan niissä, edistystä! Loppuradalta ei virheitä joten saaliiksi 96 pistettä. Tällä ei palkinnoille päästy mutta pääasia oli tuo hyväksytty tulos. Tuomari oli kommentoinut Hipin rataa että "Upeaa! Moneen tehtävään kelpasi jo mestariin".Dion keskiviikkotreeneissä jatkettiin edelleen putken ja hyppysiivekkeiden kanssa. Huimaa tää meidän eteneminen :P Mutta näiden kahdenkin asian yhdistämisessä on tekemistä joten suotta vielä uusia elementtejä tuohon lisäämään. Dio irtoaa jo suht hyvin putkiin, edelleen häiriintyy kovasti mun liikkeestä jolloin jää herkästi räkyttämään jalkoihin. Dio on alkanut haukkumaan ihan kunnolla agilitytreeneissä. Räksyttää putkiin juostessaan kuin mikäkin konekivääri. Hassu!

Tänään treenattiin omalla hallilla vähän kaikkea. Dio sai tehdä mm. näyttelytreeniä koska Vuokolla sattui olemaan hihna mukana kun treenasi Maddea. Koska Madde niin Diokin. Yritin palkkailla Dioa kun se katsoi eteenpäin liikkuessa. Se liikkuu mieluusti mua katsellen mikä nyt on ihan luonnollista kaikkien kontaktitreenien jälkeen. Alkoi silti tarjoamaan ihan mallikasta ravia ilman kenottamista, toki jouduin heittämään palkan sen eteen maahan mikä taas saattaa alkaa aiheuttamaan maan haistelua. Seisomisessa mun täytyy muuttaa vähän omaa sijaintiani, ettei Dio käännä päätä mua kohti eli pois tuomarista. Se kun ei näytä ihan hirveän hyvälle. Täytyy saada sitä päätä kääntymään enemmän tuomaria päin.

Naksuttelin Diolle myös keinun paukuttamista ja renkaan tarjoamista. Renkaalla meni vähän milloin mistäkin välistä mutta toisaalta on ihan hyvä, että kokeilee vääriä vaihtoehtoja ja toteaa ne kannattamattomiksi.

Flow pääsi pöksyjen kanssa treenaamaan freestyleä. Oli ihan hirmuisen innoissaan, se kun on jäänyt nyt vähän paitsioon kaikesta hauskasta juoksujen takia. Testailin erilaisia liikesarjoja uutta ohjelmaa varten, täytyisi vaan vielä iskeä niitä paikoilleen. Yksi hauska ketju oli peruutus, vinokävely, sieltä täysiä sik jalkojen välistä ja siitä kääntyminen peruuttamaan ja sama kuvio uusiksi. Uskoattoman hyvin pystyi kääntymään täydestä vauhdista peruuttamaan. Näytti hauskalta. Myös front, pyörähdys mun kanssa samaan aikaan ja uudestaan front alkaa toimimaan yhä varmemmin. Edessäkävelyä ei hallilla oikein voinut treenata kun eteen-käskyllä irtosi etsimään hyppyjä joita oli ympäriinsä. Enkä voinut siitä mitään sanoa kun tavallaan teki ihan oikein, käsky kun on ollut sama. Olisi varmasti kannattanut valita eri käsky mutta nyt se on sama. Tuottaa ongelmia ainoastaan silloin kun samassa tilassa on myös agilityesteitä joten ei ehkä ole todellinen pulma.

Ai niin, perjantaina tuli kennelliitosta postia. Meikäläisen ylituomarihakemus on nyt hyväksytty kennelliitossa joten viimeinen leima on asialle lyöty! Ekat tuomaroitavat kisat on jo tiedossa joten tästä tää ura lähtee!


Ja näin tehdään maksakakkuja koirille. Jäinen maksa ihanhetkeksivaan uuniin sulamaan muovikipossa. Lopputuloksena on sulanut astia ja sisältä jäinen maksaklöntti.

Voisi melkein jo kysyä, että miten meni noin niinkuin omasta mielestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti