lauantai 29. elokuuta 2015

Viimeisiä viedään


Täytyy sanoa, että tän vuoden kesäloma sattui kyllä melkoisen hyvään saumaan. Aurinko on paistanut lähes päivittäin ja nyt vasta alkaa ilmat olemaan epävakaisempia kun vietellään viimeisiä lomapäiviä. Sain veljeltä lainaksi toisen kameranrungon joten kuviakin on taas saatu napsittua hyvillä keleillä. Oma runko taitanee olla aika kaput joten mennään tällä lainavehkeellä ainakin toistaiseksi.Hippi näyttää niin pieneltä tässä kuvassa! Ei niillä oikeasti ihan noin isoa kokoeroa ole, Hippi vaan istuu vähän lysymmässä ja Dio taas hyvin ryhdikkäästi.Keskiviikkona jatkettiin Dion agilityreenejä. Dio pääsi juoksemaan putkesta putkeen ja Senni palkkaili lopussa. Juoksee muuten pirun kovaa. Toki sillä on oma, erinomainen mustavalkoinen personal rainer jonka perässä saa hyvää vauhtitreeniä. Itse taas huomasi, että täytyy olla tosi tarkkana nuoren koiran kanssa, se kun ei todellakaan kestä vielä yhtään mitään ihmeellistä. Muutaman kerran jätin sen istumaan ja käännyin kävelemään kohti putkea niinkuin tekisin muiden kanssa ja pentu lähti tietysti perään. Eihän piupali tuollaista vielä kestä, hyvä kun malttaa istua muutaman sekunnin aloillaan. Treenin lopuksi lisättiin yhdet siivekkeet joiden läpi Dio juoksi putkeen jolloin saatiin peräti kolmen esteen rata tehtyä. Kyllä tää tästä taas lähtee.

Eilen kävin hallilla treenaamassa itsekseni. Flown kanssa treenasin rally-tokon houkutusta kun muistin, ettei sitä ole koskaan tehty ja huomenna on ekat avoimen kisat. Tosin namihäiriötä mulla ei ollut mutta seurautin sitä lelujen ja merkkien seassa. Treenasin myös edessä kävelyä ja front-asentoon kääntymistä. Noihin on tullut varmuutta paljon mutta edelleen se 180 asteen käännös edessä on välillä hankala. Ja onhan se koiralle varmasti hankala hahmottaa milloin on kääntynyt "tarpeeksi", varsinkin kun en käytä enää treeneissäkään kosketuskeppiä. Tietty voisi käyttää lelupalkkaa ja vapauttaa koira, kun se on kääntynyt ripeästi oikeaan asentoon. Nyt olen heittänyt palkan Flown eteen.

Hippi sai tehdä rallyn eteentuloja. Se ylitekee ihan hirveästi eteentulossa ja yrittää kovasti tulla HMT-positioihin. Se ei nyt ymmärrä lainkaan, että haluan ihan vain sen tulevan tuohon eteen. Reppana. Naksuttelin paljon asentoon hakeutumista ja siinä pysymistä kun liikuin. Silti aina välillä alkoi hirmuinen touhuaminen ja Hippi yritti korjata asentoaan miljoonaan muuhun viritelmään. Toivottavasti huomenna radalla ei olisi montaa eteentulo-tehtävää sillä tää on meillä edelleen vähän kesken...Dio jatkoi putkitreeniä. Se sai hakea putkea pelkästä käskystä eri matkoilta. Annoin vain vihjeen jonka jälkeen sai tarjota itse putkeen menoa. Hyvin alkoi lopulta etsimään estettä kun kuiskasin sille "missä sun putkeeeen on" :) Penuhan oppii!Lomalla koirat on päässy lähes päivittäin uimaan. Dio oppi kesän aikana melkoiseksi uimariksi, hyppii ihan mistä vain veteen ja ui Flown kanssa kilpaa. Vielä voi ehkä hetken aikaa uida luonnonvesissä mutta talvella täytynee käyttää näitä jossain koirauimalassa.
Tää on harmillisesti täysin tärähtänyt kuva mutta idea näkyy, siellä se Piio liitää.


Lisää tyylinäytteitä


Tänään D pääsi Hakunilaan pentunäyttelyyn koko sisarusparven kera. Olipa kiva, että koko porukka oli mukana. Dion luokassa oli siis molemmat siskot ja tällä kertaa D jä tästä porukasta kolmanneksi mutta sai kunniapalkinnon. Tuomari sanoi, että oli kyllä kovin tasainen luokka jolloin Era sanoi näiden olevan sisaruksia. Dio sai varsin kuvaavan arvostelun, kyllä tuosta tämän koiran tunnistaa: "Sopusuhtainen, miellyttävä pentu. Sopiva vahvuus, hyvät ääriviivat. Melko hyvä pää. Kuono saa vahvistua. Silmät hieman pyöreät. Kaunis silmien väri. Korvat ok. Kaunis kaula ja ylälinja. Sopiva luusto ja runko. Hyvin kulmautunut takaa. Erinomainen häntä. Tasapainoiset joustavat liikkeet. Kaunis karva ja väri" Dion superkaunis Muro-sisko oli lopulta Rop-pentu ja vielä RYP-4!Flowkin pääsi juoksuttamaan shelttejä läheiselle nurmikolle.
Yritimme myös ottaa sisarusparvesta kuvan mutta se olikin helpommin sanottu kuin tehty. Yhtään varsinaista nappiotosta ei tullut joten vähiten huono oli ehkä tämä.


Vielä MuroSisko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti