sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Halloween-tansseissa


Eilen vietettiin päivä koiratanssikisoissa Janakkalassa. Perjantaina huomasin, että koirakoita oli perunut tulonsa joten sain jäätävän päähänpiston ilmoittaa Hippi HTM:ään. Sehän elää muutenkin tällä hetkellä ihan normaalia elämää, ainoastaan ruokavalio on muokattu, joten uskalsin näin tehdä.

Oltiin paikalla ajoissa, olin ottanut hieman "kesärengaslisää" matka-aikatauluun mutta kelihän olikin vallan hyvä. Janakkalan halli oli koristeltu upeasti halloween-tyyliin. Jotkut ne osaa ja jaksaa nähdä vaivaa! Kilpailu alkoi tällä kertaa freestylellä jossa olikin kohtuullisen paljon koirakoita, voittajaluokassakin oli peräti 7 osallistujaa! Ennen omaa suoritusta katselin muiden ohjelmia ja korjailin Flown rikkoontunutta rekvisiittaa. Tätähän ei luonnollisesti voi tehdä kotona, ehei. Tätä varten mulla on kisakassissa jeesusteippi mukana, sitä on tarvittu monet kerrat. Kehääntutustumisessa kävin taas vain temputtamassa Flowta ja palkkasin ruhtinaallisesti niistä muutamista tempuista. En ollut tehnyt kokonaisuudessaan tätä ohjelmaa uusien muutosten kanssa kertakaan, pätkissä kylläkin viime maanantaina. Jostain syystä Flow teki taas alun pepunnostot hieman huonosti, tarvitsi niihin tuplakäskyn. Tätä täytyy palkata nyt paljon. Ryömiminen ei oikein onnistunut, Flow vaan könysi kyljellään. Tämän jälkeen alkoi Flown pyörimisshow. Se teki kaiken mitä pyydettiin, vieläpä ihan hyvin, mutta onnistui silti tekemään noin 100 ylimääräistä pyörähdystä. Suurimmalta osin nämä johtuivat hieman epäselvästä/viivästyneestä käskytyksestä. Videolta katsottuna kohta, jossa Flow hyppää selästä ja lähtee kiertämään avaruusalusta, näytti niin huvittavalta. Flow ei meinannut pöksyissään pysyä eikä alkuun oikein tiennyt, mihin lähtisi sinkoamaan. Summa summarum, ohjelma pysyi hyvin kasassa hyrrä-efektistä huolimatta, uudet temput solahtivat saumattomasti ohjelmaan ja Flow oli niin kovin taitava.

Pisteitä saimme 184,67, lisäbonuksena serti ja luokkavoitto kovassa seurassa.
Tuomarikohtaiset pisteet:
Hannele Parviainen: Tekn. 94, tait. 97 yht. 191
Laura Jalli: Tekn. 94, tait. 90 yht. 184
Marita Packale´n: Tekn. 90, tait. 89 yht. 179Sitten olikin vuorossa HTM. Hilli (lähtölistoihin oli lipsahtanut pieni painovirhepaholainen ja tästä saatiin koko päiväksi huumoria!) oli enemmän kuin tohkeissaan. Se suorastaan pursuili intoa ja osa purkautui melkoisena möykkänä pihalle. Hipillähän ei omaa HTM-ohjelmaa ole joten lainattiin Flown alokasluokan ohjelmaa. Se oli tarpeeksi helppo muistaa ja muutenkin koiralle simppeli. En ehtinyt ennen omaa suoritusta treenata kuin yksittäisiä positionvaihtoja mutta luotin kuitenkin siihen, että kyllä Hippi tämän handlaa. Kehässä Hippi keskittyi ihan kympillä. Sen tekeminen on vaan niin liikkistä kun toinen on aivan liekeissä. välillä seuraamiset olivat hieman pompottavia ja keulivia eikä pieniltä ilopompuiltakaan voinut säästyä mutta mitä välii. Hippi teki ihan supersuorituksen etenkin kun ottaa huomioon, ettei se ole lajia treenannut ikuisuuksiin. Jos vain saisin jatkossakin koirilleni samanlaisen asenteen tekemiseen kuin mikä Hipillä on, ei muuta tarvitsisi edes toivoa.Hippi sai pisteitä 160 (tekn. 79,67, tait. 80,33) ja voitti myös luokkansa (peräti kaksi osallistujaa)
Tuomarikohtaiset pisteet:
Hannele Parviainen: Tekn. 74, tait. 73 yht. 144
Laura Jalli: Tekn. 83, tait. 84 yht: 167 "Hyvin etenevä ohjelma. Hyvä määrä positioita, jotka pääosin laadultaan ok, jossain kohtaa hieman avoimia. Hyväntuulinen ohjelma"
Marita Packalen: Tekn. 82, tait. 84 yht. 166

Kunniamaininta jäi yhden pisteen päähän. Se nyt ei paljoa harmita vaikka olen ehdottomasti sitä mieltä, että Hippi teki alokasluokkaan aivan riittävän hyvän suorituksen. Tuomareiden mielipiteisiin ei oikein voi millään vaikuttaa.

Pätevät otukset


Tänään käytiin pikaisesti hallilla ottamassa pienet palauttelevat treenit. Flow päätyi treenaamaan hetken temppuja, hetken positioita, hetken keppejä (haki nyt hyvin avokulmaa ja pystyi pujottelemaan vaikka otin aika paljon sivuetäisyyttä) ja hetken paikallamakua häiriössä. Olisiko tämä jo kohtuutonta häiriötä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti