maanantai 25. elokuuta 2014

Loman loppu


No niin, siinähän se loma vilahti ohi. Jälleen kerran. Mulle kelpaisi kernaasti pidemmätkin lomat, ehtisi edes huomata olevansa lomalla. Tosin nuo MM-kisat ja siihen perään kolme päivää world dog show:ssa olivat aika rankka aloitus lomalle ja niistä toipuessa meni helposti pari päivää. Mitään ihmeellistä ei lomalla tehty. Pientä reissua sinne ja tänne, Turkuun, Tampereelle, Porvooseen, Helsinkiin, mitä noita nyt on. Shelttierkkarissa käytiin piipahtamassa vaikka sekä Hippi että Panda näyttävätkin hieman kapisilta turkinlähdön takia. Molemmille veteraaniluokasta erittäin hyvä seuraavilla arvosteluilla.
Panda: "Good outline. Good coat (hahahaaa). Pleasing head. Movement affected by age"
Hippi: "Good outline. Good rear angulatio. Good coat and condition (tupla hahahaaa). Would orefer more quality of head. Good movement. Would prefer a size larger."

flow oli aivan pähkinöinä jälleen kaikkien ihanien shelttien seassa. Se on kyllä niin vilpittömän onnellinen kun ympärillä on paljon shetlantilaisia. Jos se olis ihminen, sillä olis kaikki mahdolliset I <3 SHELTIES paidat ja lippikset. Onnellinen bordercollie omiensa parissa


Koska olen ilmoittanut Flown HTM-kisoihin, tarkoittaa se sitä, että olemme joutuneet treenaamaan. Olen naksutellut nyt edessä-positiota ja tällä hetkellä F hakee ihan hyvin positiota vähäisillä käsiavuilla. Olen itse liikkunut taaksepäin ja tehnyt käännöksiä, nämä tuntuvat olevan Flowlle tällä hetkellä helpoimmat suunnat. Toiveina olisi saada tämä positio mukaan ohjelmaamme mutta saa nähdä ehtiikö siitä saada tarpeeksi varmaa. Se tosin tulisi ohjelman alkuun jossa on hidas tempo joten sinällään sen luulisi olevan koiralle helpompi. Samaan aikaan olen naksutellut myös nenäkosketusta targettiin. PM-kisoihin otamme x-files-ohjelman ja siihen tulee hieman muutoksia joten tuotakin taitoa tarvinnemme jatkossa. Toki muutokset riippuvat lähinnä siitä, saanko Flowlle uudet temput opetettua varmoiksi siihen mennessä. Työlistalla on nyt edessä kävely ja pään käännöt eri suuntiin. Tuo edessä kävelyn aloitin kosketuskepillä, jota itse pidin, mutta nyt yritän saada kepin paikoilleen jonnekin pitkälle eteen. Flow kävelee toki korketuskepin kanssa hienosti edessä mutta onhan siinä häivyttämistä. Nyt kun kokeilin sellaista vaaputinta, tuntui siinä olevan vähemmän häivytettävää ja sai heti kädet vapaiksi. Ja Flow on tässäkin aika tuumaileva (ainakin alkuun) eikä ryntää targetin luokse hallitsemattomasti. Ei sillä, että näkisin sieluni silmin kuinka yksi nimeltä mainitsematon shetlantilainen ryntäisi keppiä nokkimaan ennen kuin on kissaa ehtinyt sanomaan...

Suunnat pään kääntöihin olen opettanut samalla tavalla kuin Hipillekin, koira jalkojen välissä. Näin sen on helpompi kääntää vain päätä eikä koko koira lähde kääntymään. Tästä olen ajatellut ottaa etäisyyttä siten, että koira seisoo sitten jonkun tassutargetin päällä jonka takia etuosa pysyisi paikoillaan. Tarkoituksena kun on, että seison itse koiran takana ja se kääntää päätä seisten paikoillaan. Saa nähdä, toimiiko tämä suunnitelma. Hyvin suunniteltu kun on silti ikävän vähän tehty. Onneksi näiden temppujen kanssa ei ole mikään oikea "hätä". Jos Flow ei opi niitä marraskuun PM-kisoihin niin sitten mennään vanhoilla tempuilla, simple as that :) Kyllä näille varmasti joskus käyttöä löytyy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti