sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Pakkasterveiset pitkästä aikaa


Flow says hi! Pitkästä aikaa.


Eipä ole oikein ollut mitään päivitettävää joten pari viikkoa vierähti helposti viime postauksesta. Hippikään ei lähtenyt koiratanssikisoihin sillä olin itse puolikuntoinen. Ollaan siis nautittu pakkasista, jäätyneet järvet ovat jotain niin luksusta! Koirat pärjäsivät yllättävän hyvin kovillakin pakkasilla, ainoastaan ihan kylmimmillä keleillä Panda sai takin päällensä. Ehkä nää koirat olivat niin hyvin karaistuneet kun mulla oli pari viikkoa kotona vain 16 astetta rikkoutuneiden pattereiden takia ;).

Hitto noita Flown kumijalkoja, nytkin menevät ihan miten sattuu. Oej:sta näkyy tassun pohja ja vtj tiukasti kohti taivasta.


Flown koiratanssiesityksen suunnittelu on nyt myös alkanut kun löysin rekvisiitaksi tarkoitetin pallogrillin vihdoin ja viimein perjantaina. Ei ollut ihan sesonkituote näin talvella. Flown on tarkoitus viedä sinne esine joten sitä ollaan treenattu. Flow osaa toki jo pinota asioita ja kerätä kolikoita joten tämän asian opettaminen sujui onneksi tosi kivuttomasti. Opetin Flown myös hyppäämään mun selän päälle. Vielä ei onnistu kovasta vauhdista (lentää yli kun ei osaa jarruttaa) mutta muuten hiffasi nopeasti mitä halutaan.

Hipin kanssa oltiin viime keskiviikkona piiiitkästä aikaa ohjatuissa agilitytreeneissä. Viime kerrasta on melkein vuosi joten ajattelin että nyt olisi hyvä aika käydä jonkun valvovan silmän alla. Senni koulutti Veikkolan Piskipajalla ja treenit olivatkin juuri meille sopivat. Perustekemistä ja ajoituksia. Jälleen tuli myös noottia koiraan katsomisesta, tai siis siitä että EN katso. Mä jopa TIEDÄN sen varsin hyvin, että Hippi juoksee herkästi mun perään jos jätän sen selän taakse. Silti teen tätä kerta toisensa jälkeen. Ihminen ei ole aina niin oppivainen. Täytyypä ottaa ohjelmaan nää ohjatut treenit aina kun lompakko antaa sen verran periksi!

Flown agilityt eivät ole sen kummemmin edenneet. Pakkasten takia ei luonnollisesti voi treenata joten meidän sillisalaattitreeniryhmä on tehnyt jälleen kerran kaikkea muuta. Tosin tänään otettiin kyllä keppejä, F osaa ne edelleen 8). Otin myös kulmia joista avokulmat onnistuivat paremmin kuin sulkukulmat. Etäisyyskään ei haittaa vaan voin erkaantua pari metriä sivusuunnassa eikä se Flowta haittaa. En ole käyttänyt kertaakaan etupalkkaa vaan F saa palkat aina multa. Näin Hippikin on aikoinaan opetettu (tee pyydetty tehtävä, tapahtui mitä tahansa) ja ihan riittävän itsenäinen siitäkin tuli. Mua inhottaa meidän hallin hiekka NIIN paljon että en halua lelujen käyvän hiekassa ollenkaan, jos mahdollista. Siksi en palkkaa maassa halua pitää.

Hipin kanssa mennään huomenna taas Espoon eläinsairaalaan ultraan. Sillähän oli syksyllä muutama yksittäinen mahakipukohtaus jonka silloin tulkitsit tietyista ruoista johtuvaksi. Nykin Hippi on muuten ollut normaali mutta muutamien ruokailujen yhteydessä se on ollut "outo" eli käyttäytyy levottomasti ja lipoo huulia. Tämä on mennyt ohi muutaman minuutin kuluttua mutta silti se on epänormaalia. Perjantaina olin kyläilemässä ja siellä Hippi oli pitkänkin aikaa levoton ja muutaman kerran venytteli mahaa etupää alhaalla. Veriarvot katsoin perjantaina ja samalla vatsaontelosta otettiin rtg-kuvat, nämä kunnossa. Tämä oireilu on tapahtunut välillä ennen ja välillä jälkeen ruokailun joten siihen se jotenkin liittyy. Ruoka ei ole nyt vaihtunut, samoja lihoja ja muita tuotteita käytössä kuin ennenkin. Oksentamista, ripulia tai ruokahaluttomuutta ei ole ilmennyt, ainoastaan noita levottomuus"kohtauksia". Toivottavasti huomenna tulisi joku selko, onneksi saatiin aika näinkin nopeasti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti