sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Hitokseen vituttaa


Kommunikaatio-ongelmat asioista päättäjiin jatkuu. Flow nyt on päässyt kohtuullisen vähällä hasardista elämäntyylistä huolimatta mutta nyt sillä on kynsi rikki. Ihan hirveen pitkälle ei olla tätä vuotta päässyt ja kaksi koiraa sairaslomalla, jippii. Olin keskiviikkona Flown kanssa ekaa kertaa ohjatuissa agilitytreeneissä ja ehdin jo fiilistellä kuinka makeesti F tekee. Olin varannut sille Sennin koulutuksen tuosta Piskipajalta eikä ryhmässä ollut muita joten F sai ihanoman privatreenin. Mä en oo juurikaan tekniikoita Flowlle opettanut joten päästiin tekemään saksalaista, persjättöjä, vastakäännöksiä ja twistejä. Viime mainittu kuuluu mun inhokkiohjauksiin enkä edelleenkään siitä suuremmin pidä. Flow teki välillä tosi hienoja pätkiä, välillä kaahotti esteiden ohi joten täytyykin jatkaa näitä tekniikkatreenejä. Tehtiin myös keppejä eikä vaihto oman hallin joustavista kepeistä vieraan hallin metallikeppeihin tuottanut ongelmia! Hämmentävää! Flow pujotteli hienosti, haki kulmia ja hämmästytti taidoillaan sillä edelleen olen sitä mieltä että pujottelun opettelu oli ihan liian helppo juttu. Ei sen näin kuuluisi mennä ;)

Olin jo innoissani varaamassa lisää koulutuksia mutta toisin kävi. Seuraavana aamuna Flow rallaili tuttuun tyyliinsä pellolla kunnes huomasin että lumeen ilmestyi verta. Kynsihän se oli särki. Lähdettiin sisälle, leikkasin karvat ja katsoin minkälaista vauriota oltiin saatu aikaiseksi.


Kynsi oli ymmärrettävästi kipeä eikä Flow oikein arvostanut sen tutkimista, antoi toki väännellä ja käännellä mutta ilme oli sen näköinen että kivaa ei ollut. Näytti siltä, että kynsi oli pitkittäin haljennut ja siitä irronnut pala. Mielestäni kynnen tyvi ei ollut murtunut joten pieni onni onnettomuudessa. Jos koko kynsi olisi murtunut, olisi se kynsiosa pitänyt kuoria pois. Sen jälkeen paraneminen kestääkin pitkään. Töissä kynsi katsottiin ja todettiin että seurataan nyt miten tämä tästä lähtee paranemaan. Flow on saanut olla nyt ihan totaalilevossa, vain taluttimessa käynyt tarpeillaan. Tai no, eilen kävin metsälenkillä mutta tassu oli teipattuna sekä pakattuna ja koira tiukasti hihnassa. Onneksi Flow kestää näitä lepotilanteita, sen pää ei leviä vaikka ei pääsisi oikein mitään tekemään.

Tänään Flow pääsi malliksi näyttämään hampaiden harjausta kun olin pitämässä Etelä-Suomen shelttien vuosikokouksessa pientä luentoa koirien hampaiden hoidosta. Flowlla on isompi kita jolloin näkyvyys on parempi ;) Flow on myös mahottoman kiltti kaikissa hoitotoimenpiteissä joten sen kanssa on hampaiden harjauksen demonstroiminenkin varsin helppoa.

Nyt vaan täytyy toivoa että tuo kynsivamma ei tuosta pahene. Kynnen pääliosa on vähän epätasainen joten täytyy toivoa ettei se murru enempää. Otin varuilta antibiootit kotiin mutta ainakaan viikonlopun aikana niitä ei tarvittun aloittaa.
Ja Hippi jatkaa raivostuttavan riehakkaana "sairastamista". Pari viikkoa pitäisi vielä odotella kontrolliverinäytteitä mutta Hippi käyttäytyy kuin mitään vikaa ei koskaan olisi ollutkaan. Toivottavasti haima on nyt rauhoittunut ja paranemassa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti