sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Joskus ne yllättää


Ihana flunssa kaatoi sängyn(=sohvan)pohjalle joten koirilla on ollut kerrassaan tylsä viikko. Pääsivät eilen tän viikon ekalle metsäpyrähdykselle kun muuten liikutukset ovat rajoittuneet lähipellolle jossa Flow on saanut juoksuttaa shelttejä laukkaympyrällään. Tällaisissa tilanteissa tuo järjetön juoksentelu toimii erinomaisesti. Yllättävää oli se, että ekana alkoi tylsistymnen näkymään Hipissä. Flow tyytyi nukkumaan 24/7 mutta Hippi alkoi olemaan toimintaa vailla. Muutamat naksutteluhetket eivät auttaneet tässä tilanteessa vaan Hippi mm. ekaa kertaa elämässään kaiveli öisin puruluita esille. Siis WTF! Yhtenä yönä kaivoin sen suusta kolmesti luun ja laitoin sen yöpöydälle mutta silti se oli aamulla taas ilmestynyt sänkyyni. Onneksi flunssa alkaa helpottamaan niin pääsee shetlantilainenkin taas normitouhuihin kiinni.

Eilen Hippi pääsi puuhastelemaan Piskipajalle tutustu koiratanssiin-koulutukseen. Tuo kurssi oli tarkoitettu ehkä enemmän aloittelijoille mutta toisaalta se oli halpa ja pääsi lämpimään halliin joten sinne siis. Ja häiriö on aina häiriötä joten puuhailin Hipin kanssa omia juttuja. Edessä sivuttain kävely ei ole oikein edennyt haluttuun suuntaan, Hippi kääntää helposti menosuunnan vinoon joten päätinkin muuttaa sen eteenpäin kävelyksi. Jos joku asia ei toimi, vaihda se ;) Edessä kävely näyttää varsin hassulta kun Hippi liikkuu silleen sykäyksittäin kauhealla vauhdilla.
Alkuun olin suunnitellut ottavani Flown tuonne harjoittelemaan HTM:ää mutta sepäs aloittikin juoksut joten samalla jää myös Janakkalan kisat välistä. No ovatpa sitten puoleksi vuodeksi ohi.

Tänään käytiin illalla omissa treeneissä. Koska pakkasta oli -8 niin otettiin vaan pikkujuttuja. Hippi sai lähinnä hakea muutamat kepit, treenata HTM-vaihtoja ja yrittää kävellä mun edessä. Tämäkin asia vaatii kyllä vielä aika paljon hinkuttamista... Tosin kisathan on jo kahden viikon päästä joten voi olla että ohjelman alkuun pitää vielä keksiä hätäsuunnitelma C.

Flown kanssa piti tehdä ohjureilla vähän keppejä mutta alkuun päätin ihan huvikseni kokeilla mitä F tekisi jos sen vaan käskyttäisi kepeille. Ja se pujotteli. Kaikki kepit :O Olin niin hämmästynyt että ensimmäinen kommenttini oli "ei sen kuuluisi osata tätä". Ja tokihan piti kokeilla toisen kerran ettei kyseessä ollut joku omituinen sattuma. Ja kolmannenkin kerran. Flow pujotteli joka kerta loppuun asti! Toiselta puolelta meni sekaisin mutta en ota siitä kauheasti paineita, Flown kun ei oikeasti kuuluisi osata pujottelua. Sehän on tehnyt ohjureilla alle 10 kertaa, viimeksi kaksi viikkoa sitten jolloin otettiin peräti 4 ohjuria keskeltä pois. Ja nyt se teki hyvällä rytmillä ilman yhtään ohjuria. Flow osaa välillä yllättää. Paljon! Meidän treenitahti on ollut niin hidasta etten uskonut sen ihan heti oppivan pujottelua, onneksi koira oli eri mieltä.
Se yllätti myös oikealla seuraamisessa. Nyt yllättäen pystyi ottamaan kädet sivuille suoraan ja seuraaminen oli silti iloista ja paikka piti hyvin. Mitä ihmettä, kuin nää nyt tälleen alkaa loksahtelemaan paikoilleen?? Ehkä tää oli ton saikun ja totaalilevon syytä. Flow pelkäsi ettei pääse enää tekemään ellei ala tekemään asioita niin kuin Hippi on näyttänyt ;)

Kuvatodistetta, Flow oikeasti pujottelee!Loppuun yksi huono kuva tältä päivältä kun aurinko paistoi ehkä viiden minuutin ajan. Tai ei se paistanut mutta pilviä oli vähän vähemmän edessä. Tästä kuitenkin näkee tuon turkin jonka Hippi on itselleen kehittänyt. Sanoisin, että ollaan aika normaalilla tasolla jo :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti