sunnuntai 8. syyskuuta 2013

10 yhteistyöllä liuta nollia

Alkuun tärkeimmät, Pandan kuulumiset :) Mummeli voi hyvin, on pirteä ja syö hyvin! Nyt näyttää kovasti siltä että voiton puolella ollaan ja Panda toipuu ennalleen hurjasta koettelemuksesta.

Tämä kuva on aamun peltolenkiltä, Panda näyttää miten tassu jo nousee! Eipä nuo Pandan lenkit vielä kummoisia ole, mutta ulkoilee mielellään ja juoksee sen minkä jaksaa.


Eilen oltiin Hipin kanssa tokokokeessa Siuntiossa. Suunnilleen vuosi ehti vierähtää viime kokeesta ja aika samanlaisissa tunnelmissa jatkettiin. Tuomarina toimi Riikka Pulliainen. Paikallamakuu meni hyvin, Hippi putosi nopeasti käskyllä maahan ja pysyi hyvin. Yksilöliikkeet alkoi seuraamisella joka olikin yhtä pyöritystä, hirveästi käännöksiä ja pysähdyksiä. Hippi esitti surkeita perusasentoja, en tiedä miksi törttöili tuolleen sillä perusasentoja ollaan treenattu aika paljon. No, tästä kuitenkin 8,5 sillä muuten seuraaminen oli sellaista Hippimäisen reipasta. Mitä nyt välillä napsi vähän lahjetta. Liikkeestä istuminen on ollut lähes satavarma paitsi nyt kun Hippi jäi seisomaan! Luoksetulossa pomppas istumaan lähes samantien kun jätin sen. Tämän on tehnyt parissa viime kokeessa viime vuonna mutta EI koskaan treeneissä! Ja olen treenannut paljon sitä luoksetulon jättöä esim lenkeillä ja palkannut siitä että makaa paikoillaan. Silti nyt tällainen ratkaisu Hipiltä. Eka pysäytyskäsky oli ihan kohtuu napakka mutta silti Hippi juoksi suoraan läpi.

Tässä vaiheessa oli aika selvää että Hippi tekee omia suorituksiaan. Ruutu oli hankala, se näkyi tosi huonosti korkeasta ruohikosta eikä punaiset merkit ainakaan auttaneet hahmottamista. Hippi lähti kuitenkin ihan reippaasti ruutuun mutta sitten oikeasta reunasta yli eikä ohjautunut oikeaan paikkaan millään joten kutsuin pois. Voihan Toope! Tässä vaiheessa pystyi vetämään johtopäätöksen että Hippi ei todellakaan kuuntele pysäytyskäskyjä kokeessa. Hyppynouto oli hyvä ja siitä 10. Metallinoudossa oli monilla koirilla ongelmia, niin myös Hipillä. Kapula vierähti pieneen painaumaan maassa eikä Hippi vaan meinannut löytää sitä vaikka etsi kovasti. Kierteli pitkin kenttää kapulaa etsien ja jossain vaiheessa pyysin sen sivulle ja pistin uudestaan hakemaan. Nyt löysi kapulan mutta sen jälkeen pudotteli kapulaa vielä pariin otteeseen ennen kuin sain sen itselleni, tästä luonnollisesti nolla. Jos jotain positiivista kokeesta haetaan niin tunnari oli hyvä. Hippi meni rauhassa etsimään, löysi lähes heti omansa mutta pudotti sen kun tarkisti vielä kaikki muut kapulat jonka jälkeen nappasi oman uudestaan ja toi sen. Hippi on joutunut tekemään nyt hankalia tunnaritreenejä joten tällainen pieni epävarmuus ei yllättänyt. Hienoa oli se, että Hippi ei kuitenkaan hätääntynyt vaan pystyi tekemään suorituksen niin kuin osasi. Hyvä Kikki!
Vikana oli kaukot eikä Hippi niissä keskittynyt koska heilutteli reteesti häntäänsä ja tepasteli vaihdoissa. Treeneissä on tehnyt hyviä suorituksia mutta nyt kikkaili niissäkin.
Yhteistyöstä saatiin silti 10 sillä tuomari tykkäsi Hipin tekemisen riemusta vaikka se tekikin asioita vähän väärin :) Pisteitä saatiin yhteensä 154 joten ihan kasassa meidän koepalikat eivät ole.

Meillä on Hipin kanssa selvästi pieni ongelma siinä että kokeessa Hippi vie touhua. Se kyllä osaa asiat mutta kaikkea ei pieni sählä vaan pysty eikä kykene kun kierrokset nousee. Nyt täytyy tehdä paljon kokeen omaista treeniä jossa joutuu ehkä hieman huomauttamaan muutamista asioista. Etenkin nuo pysäytykset pitää saada kuntoon. Luoksetulo on edelleen ihan onneton ja ruutukin hankaloituu jos koira haluaa pysäytyskäskyn jälkeen käydä vielä vähän katselemassa merkkejä... Toisaalta Hipin kanssa on ihan tosi makeeta käydä kokeissa kun se on pienen partiolaisen lailla käsi lipalla koko kokeen ajan mutta tekisi liikkeitä edes suunnilleen niin kuin osaisi :D Ja nyt voi vedota aina siihen että edellisviikon valmistelut kokeeseen eivät sujuneet ihan suunnitelmien mukaan ja Pandan hoidon takia Hippi&Flow olivat aika heitteillä. Seliseli ja sitä rataa, lähinnä tää oli taas perussettiä meiltä, kaks viikkoa kokeeseen ja sitten treenattiin koko kesän (vuoden) lusmuilun jälkeen.


Sori vaan, ei pysty pysähtyyn kun on aina vähän kiire. T. Kikki


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti