sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Viilennystä kesähelteille

Hippi sai eilen kesäfrisyyrin. Mä oon pitkään suunnitellut tätä mutta en oo tähän mennessä "raaskinut" ajella Hippiä kun se on kuitenkin niin nätti karvansa kanssa. Toukokuun alussa ajoin mahan kaljuksi ja yritin harjata pohjavillaa irti mutta Hippi oli päättänyt tehdä oikein hienon ja paksun karvan kesäksi joten edellä mainitut yritelmät eivät tuoneet tarpeeksi viilennystä kuumille ilmoille. Mulla on kotona suht viileää mutta silti lämpimän ja hiostavan päivän jälkeen Hippi läähätti iltaisin vaikka ikkunat olivat auki. Pandahan taasen ei kuumasta kärsi, en ole varmaan koskaan nähnyt sen läähättävän sisällä. Kuumuuden lisäksi Hippi on käynyt myös lähes päivittäin uimassa ja tuollainen paksu karva ei ole kaikkein käytännöllisin vedessä viihtyvälle otukselle. Siispä eilen päätin että nyt lähtee tukka. Sehän kasvaa joka tapauksessa takaisin joten ainakin tämä kesä mennään näin.

Tästä näkee miten paksu Hipin turkki oli ja miten pieni koira siellä alla olikaan


Hippi oli hyvin kärsivällinen ajeltava ja urakka oli varsin nopeasti valmis. Toi pää on aina yhtä hankala saada fiksun näköiseksi mutta kyllähän noi karvat tosta nopeasti kasvaa ja noi karvat tasoittuu. Ekan kerran kun käytiin ulkona sai Hippi ihan mielettömän hepulin! Se juoksi innoissaan ympyrää ja haki Pandaa leikkimään! Tänään lenkillä sama meno jatkui eikä Hippi vaikuttanut lainkaan viluiselta vaikka ilma oli viileä ja hyvin tuulinen. Kun näki koiran riemun, melkein harmitti että ajoin vasta nyt tuon karvan! Hippihän on varsin innoissaan uudesta kesäkampauksestaan ja hyvä niin! Sheltin ajelu tuntuu olevan monelle tosi kova pala ja kyllä mä sen allekirjoitan että pitkäkarvaisen koiran kun ottaa niin karvaahan sillä tietysti on ja se hoidetaan asianmukaisella tavalla. Siitä huolimatta mä oon sitä mieltä että jos koira tekee sellaisen karvan että sillä on tukala olla kesällä, on se toki järkevää ajella pois. Puhumattakaan muista terveydellisistä seikoista kuten uimisen aiheuttamat hot spotit yms. Ei tuo karva niin pyhä ole etteikö sitä voisi tarvittaessa vähentää radikaalistikin. Eikä mulla ole pienintäkään aikomusta ajaa esim Pandaa vain ajelemisen ilosta ellei sen karva ja iho mene yhtä huonoksi kuin muutama kesä sitten jolloin silläkin oli naku-look. Ja nyt kun on nähnyt eron ajellun koiran olemuksessa, voipi olla että Hippi viihtyy jatkossakin kevyemmässä karvassa kesäisin. Turhaan mä sitä helteessä läkähdytän vain siksi että sheltillä kuuluu olla hitosti (liikaa) karvaa. Ja sitäpaitsi, musta Hippi on supersöpö nakuna. Ei kaunis mutta söpö :)Tänään käytiin treenaamassa koiratanssia. Hitsi, mehän ollaan oikeasti treenattu aika paljon viime aikoina ja jopa ihan ajatuksella! Flown tuunattu ohjelma alkaa olemaan valmis ja uudet kohdat tuntuvat toimivan koiran kanssa hyvin. Rekvisiitaksi on jo hankittu "kivi" (iso muovinen kukkaruukku) joten ollaan ihmeen valmiita kaksi viikkoa ennen h-hetkeä. Harvinaista. Flow treenaili muutamia irrallisia osia ja kertaalleen koko ohjelman. Tosi tyytyväinen oon treeneihin, Flow teki varsin hienosti :) Juoksutkaan eivät vaikuta mitenkään Flown tekemiseen, yhtä rehtiä tekemistä.

Hipin ohjelma ei sen sijaan ole vielä ihan valmis, sitä täytyy muokata joka kerta hieman enkä ole edelleenkään satavarmasti päättänyt loppuosaa. Alku on kuitenkin valmis ja Hippi tekee sen hyvin. Mitä nyt vähän vinkuu ja intoilee mutta muuten on tehnyt tarkkaa työtä. Hipin kanssa oon yrittänyt jälleen kerran saada virettä sopivalle tasolle mutta siinähän onkin hommaa. Ohjelmassa olevat esineen kierrot saavat koirankin kierrokset kaakkoon mutta otan ne silti mukaan koska Hippi tykkää niitä tehdä. Jos se haukkuu niissä niin siinähän haukkuu :)

Huomenna on Flown eka fyssarikäynti. Toivottavasti hieman hasardia elämää viettäneellä mustavalkoisella ei ole sen kummempia jumeja.

2 kommenttia:

 1. Hahaa :D Hippi on oikein pähee kesätukassaan :)
  On siinä oikeasti valtava ero paksulla mustalla turkilla tai nakuna. NOx on myös ollu erittäin tyytyväinen kevyempään lookkiinsa.
  En tiedä ajelisinko sitä jos sillä olisi tosipaljon ohuempi turkki. Mutta kyllä se hyvin kasvaa takaisinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hippi on ollut kyllä niin iloinen uudesta tukkamuodistaan! Oon tosi tyytyväinen tähän ratkaisuun vaikka esteettinen lopputulos on mitä on :D

   Poista