sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Astetta rauhallisempaa menoa

Koirilla ollut astetta tylsempi viikko sillä olen itse kärsinyt keuhkoputkentulehduksesta eikä pitkillä lenkeillä olla käyty sitten viime tiistain. Keskiviikon ja torstain olin puolikkaan päivän töissä (onni on työpaikka jossa ei niin vain olla poissa...) mutta perjantaina kävin lääkärissä ja jäin kotiin. Onneksi koirat kestävät tällaiset toimettomammatkin päivät hyvin, jopa Flow. Olen toki naksutellut sille asioita mutta eihän se ole sama asia kuin kunnon metsälenkki. Kiltti BC pysyy silti järjissään :) Hyvään saumaan oli tämä Crufts-viikonloppu, olen ihan luvan kanssa viettänyt päivät sängyssä livelähetystä netin kautta tiiratessa. Suurin kiinnostuksen kohde oli agilitykisat ja koiratanssikisat, etenkin lauantain kansainvälinen freestyle-kisa. Agilityssa on hauska huomata kuinka paljon enemmän Englannissa (tai ainakin tuolla Cruftsissa) on vanhempia ohjaajia, keski-ikä taitaa olla melkoisen paljon korkeampi kuin täällä Suomessa. Myös HTM:ssä oli vetskuikäisiä ohjaajia ja mikäs siinä, hienoa huomata että koiralajeja voi harrastaa ihan minkä ikäisenä tahansa!

Kv. kisa oli hieno, harmi vain ettei tänä vuonna ollut mukana yhtään shelttiä. Esitykset olivat upeita, oma suosikkini oli partacollie Moonlight Magic Dancer. Sen tekemisen into, tarkkuus ja ilme töitä tehdessä oli omaa luokkaansa :) Olihan voittajaesityskin hieno mutta toi partis vaan on niin supersymppis! Toiseksi tullut ranskalainen raahasi taas kehään koko helvetin jylhämaan, mua kun ei henkilökohtaisesti iske jos kehässä on lavasteet kuin jossain isommassakin teatterissa. Se vie kyllä huomiota koirakon tekemiseltä. Ja tämän parin lavasteet ovat olleet suht samoja jo ainakin kolmessa esityksessä, ainoastaan hahmoviritykset vaihtuvat teeman mukaan.

Tässä tämä lavasteshow


Ja tässä se iiihana partisTasapuolisuuden vuoksi vielä kv kisan voittajaFlow on siis opetellut muutamaa uutta temppua tässä viikonlopun aikana. Kumartaminen sujuu jo kohtuullisen mallikkaasti, välillä tipahtaa peppu maahan mutta ihmeen nopeasti lähti tätä tarjoamaan. Toisena temppuna on ollut leuan laittaminen käden päälle. Tämä naksuteltiin jo vihjesanaan asti, oli ilmeisen helppo Flowlle. Kurkkaamista (etujalat mun käsivarrella ja kurkkaus käden alta) harjoiteltiin myös ja siihenkin saatiin jo vihjesana mukaan. Flow alkaa olemaan samanlainen pesusieni kuin Hippi tämän uuden oppimisen suhteen, imee tiedot ja taidot ihan hetkessä.

Hipin kanssa olen myös naksutellut, edelleen ollaan siinä etujalkojen ristimisessä 8) Tämä on selvästi tosi vaikea temppu Hipille koska se ei MILLÄÄN malttaisi siirtää vain yhtä jalkaa kun samalla vaivalla voisi lämiä molemmilla tassuilla ja lisäksi vielä tökkiä nenällä. Tätä temppua tuskin koskaan tarvitaan mihinkään mutta ainakin aivosoluja on koeteltu (molemmilla) tämän opiskelussa. Mulla on ollut vanha c-kasetin kotelo tassutargettina ja periaatteessa Hippi ristii hyvin tassut kun targetti on toisen jalan vieressä mutta siitä on vielä hetken matkaa targetin häivyttämiseen.

Tänään oltiin Tiltulla treenaamassa. Vähän sellaista päämäärätöntä "sit mä teen vielä tota"-treeniä, tarttis vähän paremmin miettiä etukäteen mitä tekee, tosin tärkeintä oli saada koirille vaan tekemistä kun pidempi lenkki jäi tänään(kin) vielä välistä. Hippi teki kaukoja, ei muistantu mitä tarkoittaa maasta seisomaan nousu vaan kumarsi perse pystyssä kerta toisen jälkeen, jouduin avittamaan tosi läheltä ennen kuin alkoi palaset taas loksahtelemaan shetlantilaisen pienessä päässä. Lisäksi tassun ristimistä vieraammassa paikassa. Flown kanssa vähän kaikkea, uusien temppujen treeniä muualla kuin kotona, tikun kiertämistä eri suuntiin ja varsinkin suuntakäskyjen kuuntelua, perusasentotreeniä kiertämisen kautta ja vähän kapulan pitoa. Toi noudon opettaminen on vähän töksähtänyt, naksuttelin sille heti pentuna metallin tuomista ja se tuokin kapulan mulle hienosti mutta luovutuksia ei vielä osaa, heittää kapulan mulle. Nyt otin ekaa kertaa kapulan pitämistä, tätä täytyy alkaa oikeasti harjoittelemaan.

Loppuun taas kuvasaastetta aurinkoisilta päiviltä. Onneksi Flow on myös siitä kätevä että liikuttaa mielellään shelttejä, lelu suuhun ja menoksi, kiljuvat shetlantilaiset tulevat takuulla perässä. Näin on koirat päässeet edes vähän juoksemaan ja mä voin istua paikoillani kameran kanssa ;)

Sehän lentää


15 vuotias katselee vähän sivummalta hullujen puuhia


Flow ajelee näkymätöntä polkupyörää
Tässä mun piti ihan hetki katsoa miten nou etujalat oikein menee


Silmät ovat sielun peili ja sieltä näkyy... Tattadaa, meikäläinen ottamassa kuvaa! Pöh.


Hippitukka! Kantsis varmaan saksia mutta tuo liehuletti sopii Hipille niiiin hyvin :)


Vanha koira on vaan jotain niin käsittämättömän kaunista


Ja ihan loppuun vielä Hippimäisen riehakasta menoaTulipas niitä taas paljon.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti