maanantai 28. tammikuuta 2013

Näillä pelloilla on ihana lenkkeillä talvella!


Mä olen näiden lähipäivien perusteella tullut siihen tulokseen että taidan olla enemmän talvi-ihminen kuin kesä-ihminen. Oon ollut varmaan koko tän kuukauden tyytyväinen keleihin. Ihanaa, kun on lunta ja sopivasti pakkasta. Eikä paukkupakkasetkaan haittaa kun on vaatetta tarpeeksi yllä! Koiratkin ovat pärjänneet hyvin, tosin Kirppu ja Panda ovat jääneet kovilla pakkasilla pidemmiltä lenkeiltä pois mutta Flow ja Hippi pärjäävät loistavasti. Hippi on saanut pari kertaa takin yllensä mutta kuumaverinen beecee porskuttaa menemään eikä ole vielä ollut niin suuria pakkaslukemia että Flowlle olisi tullut kylmä. Ihme tyyppi :)

Flown kanssa olen muutamaa uutta temppua työstänyt. Toissapäivänä aloin opettamaan sille takajalan nostoa mutta siinä saattaa mennä tovi jos toinenkin ennen kun F tajuaa miten nuo takajalat toimivat. Onpahan ainakin nuppijumppaa. Toisen tempun oppi tänään, syliin hyppäämisen. Olin varautunut että tämänkin kanssa menisi hetki mutta Flown mielestä tää oli pala kakkua. Otin muutamia toistoja itse istuen matalalla tuolilla mutta aika nopeasti pystyi vaihtamaan tuolin korkeammalle ja sitten niin että itse seisoin :) Alkuun Flowlla oli hieman tekniikka hakusessa, yritti suoraan syliin niin että etujalat tulivat olkapäille. Tämä aiheutti pari kivuliasta kopsahdusta koiran luupäällä huuleen ja raapimajäljet kaulaan mutta sitten sain Flown ymmärtämään että huppää vähän sivuttain jolloin saan kopattua sen oikealla kädellä kiinni. Voi olla että tulen joskus katumaan tuon taidon opettamista, sen aika näyttää.

Flow oli lauantaina mukana isoveljen muksun 8v synttäreillä koska päivänsankari halusi esittää Flown kanssa koirashown ;) Alkuun ajattelin ettei Flow varmaankaan vaivaudu kuuntelemaan pojan käskyjä mutta vielä mitä, kaikki toivotut temput tuli tehtyä ja Flow teki oikein mallikkaasti osansa vieraamman käskyttäjän kanssa. Hipillä olisi toki ollut enemmän näytettävää mutta se tuppaa hieman kröhöm, komentamaan tuollaisia nuorempia kouluttajia.

Panda-parka joutui torstaina töissä tutkittavaksi sillä se on juonut enemmän. Ihan kun yksi sairasteleva ei riittäisi... Pandasta tutkittiin laajasti maksa- ja munuaisarvot sekä pissanäyte eikä muuta merkityksellistä löytynyt kuin että virtsa oli laimeaa. Nyt viikonlopun aikana juominen ei ollut niin runsasta mutta täytyy seurailla ja tarvittaessa tutkia enemmän. Panda ei päästä kyllä helpolla noiden vaivojensa kanssa, koskaan ei ole tainnut sen oireisiin löytyä helpolla mitään diagnoosia. Siitä täytyy toki olla iloinen että kaikki arvot olivat kunnossa, etenkin kun keväällä oli se xylitol-myrkytys ja Rimadyl-yliannostus. Mutta avoin diagnoosi saa mut aina hulluuden partaalle, varsinkin kun niitä on riittänyt Pandan elämän aikana.

Kirppu on ollut ihan villillä päällä kun ilman hieman lauhtuivat. Tänään pisti pinkoen jäällä, laukkasi hirmuista kyytiä Flown perässä ja aina välillä kääntyi katsomaan että tulenko perässä ja sitten kirmasi taas menemään :) Ihanaa, kun mummeli on edelleen teräskunnossa. Kohta 15-vuotiaan kanssa kun kuitenkin pitää aina mennä päivä kerrallaan. Olen nyt jättänyt Kirppua kotiin pidemmiltä lenkeiltä tai jos lunta on tosi paljon, kyllä ikää on sen verran ettei toista voi ihan piippuun vetää. Dentastixin voimin jää kiltisti kotiin kun muut lähtevät pihalle. Kotiin palatessa Kirppu löytyy yleensä umpiunessa omasta pedistään <3 Lisää kuvasaastetta koska sitä on nyt saatavilla, pitkästä aikaa!









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti