sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Jäkiti jäk

Kyllä Tampereelle asti on kiva ajella kilpailemaan tahmatassun kanssa koiratanssikisoissa. Ei meillä mitään huippusuorituksia tähänkään mennessä oo ollut mutta tää oli kyllä pohjanoteeraus. Selän takia en päässyt treenaamaan suunnitellusti viikolla joten kenraaliharkat jäi perjantai-illalle jolloin Hippi jo vinkui ja vänkyröi. Olis vaan pitänyt jäädä kisoista pois kuten suunnittelin mutta tulipa nyt kuitenkin lähdettyä. Pitkä ajomatka jumitti selkää mutta kävelylenkillä ja venyttelyllä sen sai kuosiin. Ensin kisattiin HTM-luokka jossa olikin todella hienoja esityksiä. Voittaja oli kuitenkin omaa luokkaansa upealla esityksellään. Onnea Katja ja Nevada, niin ansaittu voitto :) Freestylessä oli 8 kilpailijaa joista Hippi oli viidentenä vuorossa. Ja samalla tavalla kuin viime kisoissa, puoleen väliin ihan ok menoa ja sitten alkoi tahmaantuminen. Hippi teki nihkeämmin ja nihkeämmin kunnes kieltäytyi täysin lopun tempuista. Ja se vinkui. Koko esityksen! Siitä en tykkää yhtään koska se kertoo karua kieltä ettei koira ole oikeassa mielentilassa. Enkä edes tiedä mikä tuon on aiheuttanut. Siihen löytyisi ehkä helpommin korjaus jos tietäisin, nyt joudun vain pähkäilemään ja kokeilemaan uusia vaihtoehtoja. Harmitti ihan tosipaljon mutta minkäs teet. Videota esityksestä ei tule, olen itse just ja just suostunut katsomaan.

Oheisohjelmista onneksi löytyi laji joka miellytti Hippiä. Kukasyönopeitennamit-kilpailu on just omiaan ahneelle pikkumustalle. Tarkoituksena oli edetä kupilta kupille ja syödä pienet makupalat mahdollisimman nopeasti. Tämän pelin juonen Hippi löysi heti ja pamautti sellaisen ajan tauluun ettei siitä mennyt kukaan ohi joten tästä lajista voitto. Palkintona saimme kaksi puista aktivointilelua ja parit namipussit. Ei siis ihan hukkareissu vaikka menestys tuli hieman eri lajista kuin mitä itse olin ajatellut :D Siinä sai samalla kokeilla noita aktivointileluja ja Hippi kävi pyörremyrskyn lailla kaikki lelut läpi jättäen jälkeensä vain tyhjät pelilaudat. Tässä videota kun Hippi sai kotona kokeilla leluja. Eipä niistä ihan hirveästi ollut haastetta. En muuten tiedä toimiiko tuo linkki, on FB:n videoita.


Tänään oltiin Kivikossa, I-Hahin uudella agilitykentällä kisoissa. Tuomarina toimi Anne Savioja ja radat olivat tosi virtaavia ja mukavia. Osallistuttiin vain agilityradoille jotta päästiin treenaamaan puomia. Ekalla radalla puomi oli hyvä ja vapautin Hipin heti kun jalat osuivat maahan. Sitten vikan putken jälkeen oli hyppy takaakiertona. En tiedä mitä ajattelin kun juoksin vain eteenpäin ja huusin Hipille "kierrä". Juu, ei lähde putken jälkeen itsenäisesti kiertämään tuollaisessa kulmassa olevaa hyppyä, etenkään kun ohjaaja ei tässä millään lailla auta. Hyllyhän siitä napsahti kun Hippi hyppäsi hypyn väärinpäin. En reagoinut tähän millään lailla vaan jatkettiin matkaa niin kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Toinen rata oli muuten sama mutta mentiin toisinpäin. Nyt tämä samainen hyppy hypättiin sisäkautta ja siinähän piti ihan ohjata. Olin suunnitellut jättäväni Hipin A:lle ja mennä edellä ikäänkuin ohjaamaan tätä hyppyä. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty mutta jos se toinen puoli jää kokonaan tekemättä niin lopputulos on hyl. Päätin sitten heilauttaa molemmat kädet ilmaan, yhdellä kädellä huitominen on niin sou lääst siison. Tänä vuonna huidotaan kovaa ja korkealta molemmilla käsillä. Jostain syystä koirani ei tätä ymmärtänyt vaan juosi tukka hulmuten suoraan putkeen jättäen tämän kyseisen hypyn kokonaan suorittamatta. Loppu rallateltiin suunnilleen numerojärjestyksessä, mitä nyt yksi toinenkin hyppy jäi matkasta. Puomi oli taas hyvä, sain juosta Hipin ohi eikä se lähtenyt kuin vasta kutsusta :)

Tässä molemmat radat


Että tällainen kisaviikonloppu tällä kertaa. Joskus harvoin ylämäkeä ja sitten taas tuttua ja turvallista alamäkeä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti