sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Puuhaviikonloppu

Huh, miten nopeasti viikonloppu menee kun sen lataa ohjelmaa täyteen! Perjantaina olin työn puolesta kuuntelemassa mielenkiintoista anestesia- ja kivunlievitysseminaaria jossa luennoitsemassa oli saksalainen ell Peter Kronen. Seminaari oli ehkä enemmän suunnattu eläinlääkäreille kun hoitajille mutta varsin käyttökelpoista tietoa tuli etenkin anestesianvalvonnan osalta. Anestesiaprotokollat ja kipulääkeinfuusiot ovat eläinlääkäreiden päätöksiä mutta ainakin tiedän mitä pyytää jos omat koirat joutuisivat operaatioon.

Lauantaina aamupäivä vilahti Helsingin Eirassa sijaitsevassa Allfurdogz-liikkeessä jossa pidän kolmen kerran koiratanssikurssia. Hippi oli esimerkkikoirana ja saikin puuhastella tiiviisti temppujen parissa parin tunnin session aikana. Tuolta kurvasimme kodin kautta hallille pieniin omatoimi-agitreeneihin. Olen selvästi taas aktivoitunut tuon treenaamisen suhteen ;) Lämppälenkillä menin pellolle kahlaamaan koirien kanssa ja jotta sain ne juoksemaan piti itsekin poukkoilla edestakas. Huono idea sillä takaisinpäin kävellessäni huomasin kännykkäni pudonneen. Ja takaisin etsimään. Onneksi lumessa näkyi selvästi mistä olin kävellyt joten löysin puhelimen hangesta. Autolle palattuani koin pienen paniikin tunteen kun tajusin että myös autonavaimet olivat pudonneet taskusta!! Soitin kaverilleni jonka auton huomasin myös hallin pihalla. He olivatkin muualla lenkillä ja mukana oli Jedi-bortsu joka osaisi esine-etsintää. Alkoi tulla pimeää ja lunta satoi taukoamatta lisää. Jedi jaksoi pitkään yrittää etsiä avaimia, yhdessä kohtaa pysähtyi aina mutta ei sen tarkemmin ilmaissut. Jatkoin vielä yksikseni etsimistä, vaihtoehtona oli lumien sulamisen odottelu ;). Kävin hakemassa kepin jolla lakaisin lunta mutta sepä vasta epätoivoiselta tuntui :D Ajattelin siinä samalla pistää omatkin koirat töihin. Ei niille ole opetettu varsinaista esine-etsintää mutta jotain pientä ovat etsineet. Annoin sekä Hipin että Pandan haistella tavan avainnippuani ja pistin otukset hommiin. Hippi tyylilleen uskollisena juoksi päättömänä ympäri peltoa, löysi tosin poisheittämäni lakaisukepin joten kaipa siitäkin piti olla tyytyväinen. Panda sen sijaan löysi ensin kaninpapanoita, söi ne ja jatkoi hommia. Vähän ajan päästä kaivoi taas lunta ja ajattelin sen löytäneen seuraavan papanakasan. Vielä mitä, sieltähän pilkotti autoni avaimet!! Mikä helpotus! Enpä osannut lainkaan arvata että Panda tuon homman noin hyvin osaisi. Toki sillä on aina paljon enemmän järkeä ja malttia matkassa kuin toisella nimeltä mainitsemattomalla pikkumustalla.

Tämän hieman pidennetyn lämppälenkin jälkeen päästiin vihdoinkin treenaamaan. Ajatuksena oli hinkata hieman keppejä ja puomia. Keppien viereen iskin putken houkuttimeksi mutta eipä Hippi sinne mennyt kertaakaan vaikka hilasin sitä vähän hankalankin lähelle. Häiriötä kestää ihan hyvin, ei paljoa haittaa mitä teen tai missä olen. Puomilla yritin hioa kontakteja. Nyt Hippi meni jo melko hyvin alas asti vaikka itse olin takana. Tuota pitäisi tietysti saada aina nopeammaksi ja varmemmaksi mutta suunta näyttäisi nyt ainakin olevan oikea. Lisäksi harjoittelimme niiaamista eri variaatioin. Seuraavan kerran kun kirjoittelen kaukokäskytreeneistä niin saattanen kirota tällaisia pelleilytreenejä :D

Tässä hieman pätkää treeneistä


Tänään aamu alkoi retkellä Hyvinkään koirakylpylään. Kyllä oli pienellä koiralla riemussa pitelemistä kun tajusi mihin oltiin tultu! Meinasi juosta päin lasiovea, niin oli kiirus sisälle... Sinne mulahti altaaseen kun irti pääsi. Tyypistä vaan lähtee hieman ääntä kun käy niin älyttömän kuumana tuolla. Panda innostui uimaan kun sen avitti (=tuuppasi) altaaseen. Sillä on aina iso kynnys mennä siitä rampista joten pieni apu oli paikallaan ;) Kirppua en altaaseen laittanut kun ei uimisesta nauti. Sai hengailla siinä reunalla ja paimentaa nuorempia.Ja tuo laidalta veteen hyppääminen ei ollut suunniteltua. Ajattelin että se kiertää kyllä rampille mutta vielä mitä, siitä mennään mistä suoriten päästään....

Muutaman tunnin päikkäreiden jälkeen oli vielä vuorossa ohjatut agilitytreenit. Satu oli suunnitellut hauskan 26 esteen radan. Eka kerta meni ihan kivasti, ellei ottanut huomioon hylkyä joka tuli heti alussa ;) Toisella kerralla hinkattiin vielä muutamia ongelmakohtia ja kolmannella kerralla sitten nollalla läpi. Sain muuten toisella toistolla Hipin tekemään virheen puomilla! Juoksi läpi. Sai siitä suullista palautetta ja seuraavalla kerralla muisti taas miten siellä olisi tarkoitus pysyä kunnes tule-käsky tulee. Toisaalta hirmu hyvä että treeneissäkin saa samanlaisen kisatsempin että pääsee korjaamaan suorituksen.

Nyt on kotona kolme simahtanutta raatoa. Rankkoja tällaiset aktiviteettipäivät!

2 kommenttia:

  1. Tuo Hippi uimassa -pätkä on aivan ihana!! Voi kun mekin asuttaisiin lähempänä, pääsisivät Miro ja Maya uimaan. Olen kateellinen!!

    Sun pitäisi kyllä tulla tänne Turkuun pitämään kanssa koiratanssikurssia! Mitä jos ensi vuonna? Jos järjestettäisiin shelttikerhon puitteissa vaikka viikonloppujuttu - toisena päivänä koiratanssia ja toisena vaikka tokokurssi, niin että voisit sitten itse osallistua jälkimmäiseen?

    T: Sirpa

    VastaaPoista
  2. Kurssi Turkuun, mikä ettei :) Palaillaan siitä lähemmin!

    VastaaPoista