maanantai 31. heinäkuuta 2017

Summertime!


Ihanaa, toinen osa kesälomasta käynnissä! Mä voisin kyllä heittämällä lomailla vaikka aina, ei tekis edes tiukkaa. Koska rahaa täytyy kuitenkin jostain saada, joutuu tämänkin loman jälkeen palaamaan sorvin ääreen mutta sitä ei nyt mietitä vaan nautitaan vielä kahdesta viikosta. Koirille loma on tarkoittanut vähentyneitä päiväunia, enemmän uimista ja touhuamista, eri paikoissa käymistä ja jopa treenaamista!Flown ohjelma alkaa hahmottumaan! Vielä ollaan palasteluvaiheessa mutta jahka eri osat saa vielä treenattua, pääsee kohta jo kokeilemaan kokonaisuuden toimimista. Nyt olen enemmän treenannut kestoa ja häiriönsietoa front-asentoon ja leuka maassa-asentoon. Päänkäännöt frontissa ovat sekoittaneet Flowta, eikä sille ollut nyt ihan selvää se, että päätä ei käännellä silloin kun pitää katsoa eteenpäin. Toki mullahan oli oma liike tukemassa niitä päänkääntöjä joten ehkä ihan ymmärrettävää, että oma liikehäiriö hieman sekoitti koiraa mutta nyt olen päässyt liikkumaan aika reippaastikin ja Flown katse pysyy eteenpäin. Ei tosin yhtä maanisena kuin Hipillä mutta sinne päin. Huomasin myös, että olen treenannut aika helpoissa oloissa tuota pää maassa-liikettä. Uuden ohjelman alussa Flown pitäisi pitää pää maassa aika pitkään kun olen sen takana ja sepäs ei ollutkaan niin helppoa. Siispä siinäkin ollaan palattu back to basics ja harjoiteltu kestoa ja häiriönsietoa. Taas sitä huomaa miten näissä muka-jo-osatuissa-liikkeissäkin tulee paljon haasteita jos temppu tehdään vähän eri tavalla kuin opetustilanteessa.

Ei oo helppoo!


Koirat pääsivät häiriötreenailemaan myös lauantaina kun lähdettiin työkavereiden kanssa kaisapuistoon piknikille ja Red Hot Chili Pepperssiä kuuntelemaan. Keikka kuului ihan älyttömän hyvin siihen ulkopuolellekin eikä koirat olleet moksiskaan vilskeestä ja vilinästä. Työkaverilla oli mukana collie ja shelttivauva Tuppo. Syötävän suloinen tyyppi! Flow sai tehdä pientä häiriötreeniä ja ihan käsittämättömällä tavalla se sulkee kaiken ympäriltään.


Muutenkin näyttäisi vähän siltä, että Flown ääniherkkyys olisi hieman laantunut. Olin Turussa äitini luona kun Tall Ship Race piti ilotulitusesityksen ja vaikka pauke kuului melko hyvin, ei Flow lotkauttanut sille korviaan! Viime uutena vuotena se kuitenkin reagoi ääniin, vaihtoi huonetta ja oli huolestuneen oloinen. Olisi kyllä mahtavaa jos sterkka olisi vaikuttanut positiivisesti tähän. En usko, että ikä on siihen vaikuttanut koska ääniherkkyys ilmenikin vasta noin vuosi sitten. Kyllähän hormonit vaikuttavat moniin asioihin joten nähtäväksi jää, kun aikaa kuluu enemmän, millaiseksi tämä ääniherkkyys-asia etenee.

Dio pääsi mukaan seuramme rallytokoSM-joukkueeseen joten kävimme tänään joukkuekaverin kanssa treenailemassa kyltti- ja tötteröhäiriötä hallilla. Diohan on viimeksi nähnyt kyltit Porvoon rallykisoissa joten sille on ihan hyvä välillä vähän näyttää niitä. Samoin on hyvä treenata välillä siinä hiton hihnassa. Tämän hetken ongelma numero yksi on hyppiminen seuraamisessa. Ja sitä tapahtui paljon! Ei Dio ole noin pahasti kengurua leikkinyt ennen mutta jostain syystä tänään oli tassujen pohjissa melkoiset jouset. Tämähän toki aiheuttaa heti ongelmia hihnan kanssa, sehän on samantien jalan alla. Tehtiin hatusta pieni radanpätkä jonne ängettiin mm. pujottelua ja spiraaleja. Dio ei tötteröt haitannut mutta pomppufiilis aiheutti myös ajatuskatkoksia joten tuolle hyppimiselle täytyy tehdä jotain. Treenailtiin myös uusimisia ja ne D kestääkin hyvin. Ryhdistäytyy uudella kerralla selvästi. Tietääpä ainakin mitä tässä nyt treenailla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti