maanantai 10. lokakuuta 2016

Erilaisessa koulutuksessa


Tyypit isolla kirkolla. Käytiin lauantaina työkaverin kanssa leikkimässä turistia Helsingissä ja siinä sivussa viihdyttämässä koiria.Eilen olin todella hyödyllisessä esiintymiskoulutuksessa. Koulutus oli tahtitassujen järkkäämä ja kouluttajana toimi Jenni Laine. Mä tartten ehkä kaikkein eniten just tällaista treeniä, Flow kun hoitaa tonttinsa mutta mä oon se heikompi lenkki. Käytiin läpi tuota SM-ohjelmaa ja saatiin siihen hyviä vinkkejä miten pienillä asioilla kokonaisuutta saisi vieläkin paremmiksi. Omien liikkeiden pitäisi olla esim. pysähdyskohdissa huomattavasti terävämpiä, askeleiden isompia ja muutenkin pitäisi ottaa välillä vähän kontaktia yleisöön. Sitähän kyllä välttelen kuin ruttoa kun videoita katselee :P. Tehtiin ohjelmaa useita kertoja ilman koiraa ja joka kerralla piti tehdä asiat isommin. Tosin vaikka treenaan ohjelmia ilman koiraa, teen sen ilmeisesti lähinnä mielikuvatreeninä koska nyt kun piti tehdä ihan niinkuin kehässäkin ja liikkua itse oma osuus läpi, unohtelin ihan sumeilematta ohjelman ties kuinka monta kertaa! Meillä on selvästi ihan selkeä symbioosi Flown kanssa koska saan itsekin siltä tukea tekemiseeni! Tai sitten treenaan liian vähän "isossa mittakaavassa" eli koko kehän alueella ilman koiraa. Omassa olohuoneessa musiikin kanssa on niin paljon helpompi tehdä mielikuvaharjoittelut läpi.

Puhuttiin myös siitä miten kehään pitäisi jo tulla sillä fiiliksellä mikä on onnistuneen suorituksen jälkeen. Kyllähän kaikki tuollainen tekee erilaisen ensivaikutelman tuomareihinkin joten tätäkin ryhdymme harjoittelemaan. Jotenkin sitä aina uppoutuu keskittymään siihen koiraan, että tällaiset asiat jäävät helposti kyydistä vaikka ne varmasti vaikuttaisivat positiivisesti suoritukseen. Nyt kun Flown tekeminen on kohtuullisen varmaa ja siihen voi luottaa tilanteessa kuin tilanteessa, on seuraava askel ohjaajan tekemisen hiominen ja hyppääminen vieläkin kauemmas tutulta ja turvalliselta mukavuusalueelta.

Koulutuksesta ajelimme Vuokon kanssa suoraan hallille treenaamaan. Flow sai tehdä pitkästä aikaa positiotreeniä koska mua houkuttelis ilmoittaa se Janakkalan kisoihin HTM:iin. Flow oli ihan hirmuisen innoissaan positiotreeneistä mutta heti kun yhdistelin eri positioita, tuli sille tuttu jäätyminen. Mä väittäisin, että se kuitenkin osaa suurimmalta osin nuo positiot mutta silti se yhdistely on sille jännää. Epävarmuutta silti? Tuo painemistuminen on tietysti tosi kurjaa koska sellaisen koiran kanssa en halua kisata, sen täytyy olla kivaa meille molemmille. Ehkä mun vaan täytyy jossain vaiheessa todeta, ettei HTM ole Flown laji koska se ei vaan nauti pitkäkestoisesta lähellä työskentelystä. Se on hassua miten se työskentelee niin täydellisen rennosti freestylessä mutta seuraamisissa sille tulee epävarma olo. Positiot ovat takuulla opetettu samalla tavalla kuin muutkin liikkeet mutta tässä tulee hyvin esille se, mikä Flowlle on luontaista ja mikä ei. En silti heitä vielä(kään) hanskoja tiskiin vaan pikkuhiljaa etenemme HTM:n parissa toivoen, että siihen johonkin lukkoon Flown päässä löytyisi avain ja positioista saataisiin yhtä mieluisia kuin muutkin liikkeet.

Täältä muuten löytyy Flown Talen-esitys kokonaisuudessaan. On hieman huonolaatuinen kun on tuollainen käänneltävä 360-versio mutta kyllä siitä jotain näkyy. Ja kuvaa käännellessä voi katsella myös tuomareiden reaktioita, heh.

Loppuun vielä muutamat kuvat viime viikon Meiko-reissulta. Kyllä syksy on kaunista aikaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti