lauantai 14. toukokuuta 2016

No jopas jotakin

Tää aika vaan kuluu ihan humahtaen! Vaikka mitään en asian eteen tee. Melkein kuukausi viimeisestä kirjoituksesta mutta eipä me toisaalta olla ihmeitä tehtyä tässä välissä. Kelit ovat suosineet joten uimakausi on korkattu kunnolla. Kuin myös punkkikausi, örks.Kaksi päivää Exprolinen laittamisen jälkeen. Eikä Dio ollut käynyt edes uimassa siinä välissä... Täytyy hankkia tehokkaampia aineita.


Jotain me ollaan toki tehty kuten käyty mätsärissä. Espoossa oli 7.5 SPL Luu:n järkkäämä mätsäri, minne ajattelin sheltit viedä. Paikalla totesin, että koiria näyttää olevan suht vähän joten ilmoitin kannatuksen vuoksi tuon mustavalkoisen näytelmäkoirankin mukaan. Hippi aloitti vetskuissa, joita oli kolme paikalla. Tuomari ei meinannut uskoa pienen kikkailijan ikää. Joo, on se lähes 10,5 vuotta ja kyllä, se on vähän holtiton otus edelleen.

Kuva: Petsku Petonen


Päivä alkoi hauskasti Kikkiäisen kikkaillessa itsensä ykköspallille! Voitosta saatu koiranpeti oli mielettömän iso ja hieno, lisäksi palkintopussissa oli vaikka ja mitä!


Seuraavaksi oli Flown vuoro. Flowhan on ollut näytelmäkehissä kerran pentuna ja toisen kerran hakiessaan EH:n pari vuotta sitten. Siitä huolimatta F esiintyi erinomaisesti! Jopa niin hyvin, että olin itsekin hämmentynyt. Se liikkui hirveällä vauhdilla eikä tarjonnut seuraamista tms muuta hyppelyä. Muutamat voltit se heitti vauhdissa. Malttoi pönöttää paikoillaan pitkiä aikoja vaikkei sitä sille ole koskaan opetettu. Flow saikin kehujen kera punaisen nauhan joten ajattelin tämän olevan Flown näytelmäuran kohokohta! Punaisten kehässä sattui kuitenkin niin hassusti, että Flow meni ja voitti. Tuomari kehui kovasti Flown liikkumista, rakennnetta ja käytännöllistä turkkia. Kaikkea ihmeellistä voi siis tapahtua! Tuomarina toimi bc kasvattaja Borderiinan kennelistä joten olen varsin tyytyväinen lopputulokseen.

Mitäs se Flow siellä ykköspallilla! Kuva: Petsku Petonen


Tämän jälkeen pääsi Dio kehään jossa oli lopulta sinisten 2! Dio esiintyi tosi hienosti mutta oli aika bikineissä sulkasadon takia. Kaikille silti sijoitukset, ei paha!

BIS-kehään sain Flowlle lainahandlerin, se kun oli todennäköisesti helpompi antaa jollekin muulle esitettväksi kuin Hippi.

Hippi esiintyi tapansa mukaan kuin tinasotilas, ainoastaan liikkeet ovat hieman hasardit kun samaan aikaan pitää näpsiä lahjetta ja tarjota seuraamista. Ei niin nättiä.


Lopulta kävi niin, että kaikkein epätodennäköisin yksilö menestyi parhaiten kun Flow päätyi BIS5-sijalle :) Vähän tympeää oli kun vijoitettavat oli valittu jatkoon, tokaisi yksi tuomareista riittävän kuuluvasti että hän ei sitten tykkää yhtään tuosta bortsusta. Joo, ei tartte tykätä muttei tartte kailottaa sammakoitaan niin, että kuuluu omistajalle asti. No Flow tuskin tulee jatkossa kiusaamaan olemassaolollaan näyttelykehiä, sillä riittää puuhaa muilla areenoilla. Tämä oli selvästi Flown once-in-a-lifetime-näyttelykäynti.

Palkinnot olivat kerrassaan uskomattomat. Tavaraa tuli niin paljon, että auto oli aivan täyteen tupattu. Saldona 12kg carnilove-säkki, 3x1,5kg carnilove-pusseja, iiiso koiranpeti, 2xNutrolin, 3xepi-soothe shampoo, muumipyyhe, tassupyyhe, 2xensiapulaukku, valjaat, tassuvoide, 2pkt laudeliinoja, koiran pelastusliivit, 2xtassupipo, taulu, muumitaulu, lasinalustoja, luita, leluja ja 50 euron edestä lahjakortteja! Kreisiä, sanon minä!Uimakauden alkaessa lähti Diolta myös tukka. Se oli muutaman ekan uimareissun jälkeen rastoilla joten harjasin siitä isot kasat pohjavillaa. Nyt se olis sellainen superkätevä turkiltaan, täytyy toivoa, että uusi tukka kasvaisi vasta syksymmällä.


Vähän kuvasaastetta yhdeltä kauniilta kevätpäivältä.Itse ilkimys taas vauhdissa, grr.
Flown kanssa olen yrittänyt bongailla sopivia rallykisoja mutta kaikki sopivat kisat tuntuvat olevan sellaisina viikonloppuina kun on jo muuta menoa. Myös Diolle voisi kohta katsoa jotain alo-kisoja. Yritän päästä sen kanssa oman seuran epävirallisiin RT-kisoihin parin viikon päästä. Kyllähän se melkein kaikki alokasluokan jutut osaa. Kokonaisen radan tekeminen on toki vielä oma haaste mutta pikkuhiljaa, pikkuhiljaa. Niin ja Hipillekin jotkut ulkokisat!

Tänään olin arvostelemassa Tuusulassa koiratanssikisoja, ekaa kertaa vastaavana ylituomarina! 33 koirakon arvosteleminen kävi taas vallan työpäivästä, tuollainen rupeama vie kyllä tosi tehokkaasti mehut. Jokainen esitys tarvitsee saman herkeämättömän keskittymisen, pitää huomata kaikki liikkuvat osat ja saada niistä rakennettua oikeudenmukainen arvostelu jokainen osa-alue huomioon ottaen. Tämä oli neljäs arvostelemani kisa eikä tää arvostelu ole edelleenkään muuttunut yhtään helpommaksi. Silti se on edelleen niin kovin antoisaa ja mielenkiintoista. Ehkä helppous olisi huono asia, tässä täytyykin olla tietyllä tapaa nöyrä ja hyväksyä se tosiasia, ettei tätä lajia arvosteltaessa voi tulla koskaan "valmiiksi".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti