maanantai 18. tammikuuta 2016

Dio Lahdessa


Piupali pääsi vielä yhteen näyttelyyn ennen kun karvat tippuu juoksujen jälkeen. Tuomarina oli Lahden ryhmänäyttelyssä Rainer Vuorinen ja oli ihan mielenkiintoista saada hänen näkemys Diosta. Näyttelypaikka oli tosi ahdas mutta siitä huolimatta salakuljetin Hipin ja Flown sisälle sillä pakkasta oli aikas paljon ja autossa olisi ollut kylmä päivä.

Tuomari oli nopea arvosteluissaan ja urokset oli pikaisesti avosteltu. Junnunarttuja oli jotain 15. Dio esiintyi hyvin ja liikkui häntä alhaalla. Pöydällä oli reipas vaikka tuomari tuli heti käpälöimään, koiraa ei saanut nostaa valmiiksi pöydälle edellisen koiran arvostelun aikana. En tiedä miksi, tämä oli tuomarin toive. Dio sai EH:n, ilmeisesti vielä kapean kuono-osan takia. Mua ei nuo EH:t haittaa, koira on silti vallan erinomainen mutta kaikki tuomarit eivät sitä vaan näe ;) Eikä näyttelyitä voi kovin vakavasti ottaa, siellä nyt voi tapahtua ihan mitä tahansa.
" Pitkärunkoinen narttu. Kaunis ylälinja ja häntä. Kuono-osa vielä kapea. Hyvät korvat. Runko hyvin kehittynyt. Hyvät kulmaukset ja vapaat liikkeet".
Onneksi mainintaa ei tullut Dion hoikkuudesta, se kun on vähän laihtunut ja on aika luinen tällä hetkellä... Olisi pitänyt paremmin ennakoida tuo lumihangessa juoksentelu ja sitä kautta kohonnut energiantarve. Määrää ei oikein voi lisätä, syö nyt jo melkein yhtä paljon kuin Flow mutta hankin sille vähän rasvaisempaa murkinaa ja lisäsin tilapäisesti ruokintakertoja kolmeen.

Täällä ei oo paljon muita lenkkeilyvaihtoehtoja kuin nuo pellot joten siellä koirat joutuu kahlaamaan, onneksi pakkanen on pitänyt tuon puuterilumen kevyenä joten talvikeli ei voisi parempi olla. Toivottavasti nää pakkaset nyt vaan pysyis...Kampasin muuten Diosta näyttelyn jälkeen paaljon pohjavillaa irti. Ihan pahimmillaan sen karvanlähtö ei vielä ole mutta selkeästi eka tukanvaihto on nyt alkamassa.
2 kommenttia:

  1. Eikö sinua koska näyttely säännöt ollenkaan!? Ko näyttelyn nettisivuillahan lukee punaisella kirjoitettuna että turistikoiria ei saa näyttelyalueelle tuoda.

    VastaaPoista
  2. Toki koskee mutta tällä kertaa päädyin luistamaan säännöistä pakkasen takia :)

    VastaaPoista