maanantai 2. huhtikuuta 2012

Koiratanssin avoSM-kisat

Koiratanssiviikonloppumme alkoi perjantaina kun lähdin Turkuun treenaamaan Sannan ja Nova-BC:n kanssa. Tää meidän valmistautuminen oli taas tasoa "kyllähän tässä ehtii treenata-oho kisat on huomenna, no nyt treenataan". Treeneissä ei mennyt ihan putkeen, Hippi ei haukkunut mutta vinkui kyllä. Vaikea sitä käytöstä oli päivää ennen kisoja muuttaa joten hyvillä mielin kisoja kohti! PentuFlow pääsi myös halliin syömään maksamakkaraa. Flow osasi hienosti tulla luokse ja pyöriä. Vaikka oli menossa vuoroaan odottelevaa Novaa katsomaan, kääntyi aina vihellyksestä salamana ja juoksi luokse. Maksamakkarassa on voimaa :) Treeneistä menimme Sannan luokse. Flow osasi käyttäytyä hienosti vieraassa paikassa vaikka vahingossa uhdet pisut tulikin lattialle. Nova suostui leikkimään pennun kanssa ja siitäkös riemu syntyi! Flow oli niin onnellinen kun joku vihdoinkin ymmärsi häntä! Oli oikein hauska juoruilu- ja pohdintailta :) Hipillä ja Novalla on paljon samanlaisia ongelmia kisoissa joten on varsin hyödyllistä päästä vaihtamaan ajatuksia samoista ongelmista.

Lauantaina kisat alkoivat kahdeltatoista joten oltiin hyvissä ajoin paikalla. Hippi tosin kisasi (taas) lähes viimeisenä, numerolla 15. Meillä on oikeasti joku omituinen karma koska ollaan lähes joka koiratanssikisoissa startattu ihan viimeisten joukossa. Ja minä kun olen niiin huono odottamaan. Onneksi tällä kertaa paikalle oli tullut myös Flown veli Kaiku joten sisarukset pääsivät painimaan! Alkuun molemmat pyörivät piirissä ja miettivät mitä tehdä mutta sitten löytyi yhteinen sävel :) Allaolevat kuvat ovat Saaren Sirpan käsialaa
Osaahan tämä olla lutunenkin

Vihdoinkin piiiitkän odottelun jälkeen oli Hipin vuoro. Hippi oli periaatteessa tosi innokkaan oloinen, pidin sitä istumassa ja odottamassa edellisen parin aikana. Kuitenkin esityksen alkaessa aukesi Hipin kurkkupilli. Juu, eihän se haukkunut mutta vinkui! Kehässä koira tuntui todella vastahakoiselta, vinkumisen lisäksi teki jotenkin tosi nihkeesti, osan huonosti ja osan jätti tekemättä. Plääh, olipas tosi kökkö olo jälkeenpäin. Ei auta muu kuin treenata enemmän kisaomaista treeniä, siellähän tuota vinkumista eniten ilmenee.

Tästä se lähtee (Kuva Joanna Vuorilehto)


Lentävä pölypallo (Kuva Joanna Vuorilehto)


Hippi keskittyy (Kuva Sirpa Saari)


(Kuva Sirpa Saari)Esityksen jälkeen käytin Hipin pienellä lenkillä ja sitten Flow pääsi tapaamaan toistakin paikalle tullutta pentuesisarta! Venda, Flow ja Kaiku pääsivät kolmistaan leikkimään. Alkuun taas pientä ihmettelyä mutta sitten päästiin vauhtiin :)

Kuvat Sirpa Saari

Pentujen leikkituokion jälkeen oli kisat ohi ja palkintojenjako jäljellä. Olin todella hämmästynyt kun Hippi oli lopulta kolmas tiukassa kisassa! Vielä iloisempi olin kun toiselle sijalle sijoittuivat Sanna ja Nova :) Meidän kisaongelmaiset palkintopalleilla, niin hienoa! Voiton vei Sani-kultsu hienolla ja ilooisella ohjelmallaan.

Tässä Hipin pisteet ja kommentit sekä itse esitys. Videolta tuo ei näytä niin pahalta mutta koira oli todella omituisen hermostunut :/

JS: Intensiivinen ohjelma, jossa koira työskenteli huomattavan kiihkeästi. 84/79/163p
HP: 82/78/160p
SH: Upea ohjelma! Pientä vinkumista, mutta se ei kokonaisuutta haitannut. 92/85/177pEilen ilmoitin Hipin Tanskaan kisaamaan toukokuun alussa :) Lajeina agility ja koiratanssi. Hieman oli hankala ilmoittautuminen joten täytyy toivoa että kaikki meni perille mitkä pitikin. Tämä viikko lomaillaan "ihanassa" talvisäässä, hitto vieköön että tuota lunta pitää näin järjettömästi sataa tässä vaiheessa kevättä!

Tänään kävin Hipin kanssa treenaamassa pitkästä aikaa tokoa tuolla Veikkolan hallissa. Seuraaminen oli taas vähän lennokasta ja jouduin muutaman kerran korjaamaan edistämistä. Intoa oli, järkeä ei. Pitkän tauon jälkeen piti myös kokeilla tunnaria. Eka kerta meni periaatteessa ok, Hippi haisteli kaikki läpi mutta liikautti oman kapulan lähelle toista joten nappasi lopuksi kaksi kapulaa, oikean ja väärän. Pakkohan se oli palkata, yritys oli kuitenkin hyvä. Toisella kerralla haisteli mutta toi silti väärän. Tästä sai "oho"-nootin ja lähetin uudestaan kapuloille niin että vein kapuloiden eteen yhden namin. Tämä avasi taas nenän ja oikea kapula löytyi. Mulla on ollut pitkään hieno suunnitelma että hankin noita kapuloita ja teen yhden tunnarin päivässä jotta siitä tulisi Hipille varma ja "helppo" liike. Harmi vaan etten puolessa vuodessa ole päässyt tuumasta toimeen. Ehkä kesällä. Metallinouto oli hyvä vaikka kapula oli iso, hakee innolla ja pitää hyvin. Hyvä :) Jahka tuo lumi sulaa, pääsisi ulos treenaamaan (eikä saa tulla sanomaan että kyllä lumessakin voi treenata, ei voi).
Flow pääsi halliin katsomaan kun Yocu-sheltti teki agilitya. Pentu osaa niin hienosti vain olla rauhassa kun muut tekee :) Samalla harjoitellaan kontaktia ja pentutemppujen tekoa. Näihin Flow osaa keskittyä todella hyvin, eikä sen muuta vielä tarvitse osata :)

2 kommenttia:

  1. Teidän tanssahtelusta, (ihan kuten liitelystä, tokoilusta tai tyttöjen olemisen riemusista videoista) tulee aina mahdottoman hyvälle tuulelle. Ootte te vaan taitavia! Onnea paljon vielä näinkin tuoreille SM-mitalisteille! =D Hippiäiselle isot rapsut ja suukit, kuten muullekin laumalle!

    VastaaPoista
  2. Onnea paljon SM-mitalista! Aivan ihana ohjelma minusta! :) Oikein innolla odotan sun vetämää koiratanssikurssia ja olisi kiva itsekkin alkaa harrastamaan myös tätä lajia kunnolla, heti kun tietää mistä aloittaa ;) Hippi on kyllä niin ihanan innokas tapaus!

    VastaaPoista