sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Uimareissu ja treeninkiä

Tänään olikin hauska päivä tiedossa kun aikaisin aamulla läksimme Hyvinkäälle koirakylpylää katsastamaan. Olen kerran käynyt sisällä kurkkaamassa mutten ole ikinä käyttänyt koiria siellä uimassa. Nyt työkaverini järjesti allasajan niin pakkohan se oli mukaan lähteä :) Kello oli kuudelta soimassa koska uima-aika alkoi 8.30. Mitäpä muuta sitä sunnuntaina tekisikään... Koirakylpylästä suosittelevat että ensimmäistä kertaa uimassa olevilla koirilla olisi uittaja avustamassa mutta en sellaista ottanut. Hippi alkuun ihmetteli sitä ramppia mutta kerran tuuppasin sen altaaseen (we have this thing called reilu meininki ;D) jonka jälkeen se hiffasi mistä oli kysymys! Tämän jälkeen rämäpää esitti hienoja hyppyjä vetteen lelun perässä. Panda ei niin mielellään itse mennyt uimaan mutta muutaman kerran laskettuani sen veteen altaan reunalta, uskalsi se laskeutua itse rampin kautta altaaseen. Kirppu ei uimisesta pidä lainkaan mutta laitoin sille kelluntaliivit päälle ja laskin sen myös uimaan. Polskutti siellä aikansa kunnes löysi rampille ja äkkiä pois. Uiminen on kuitenkin mummelillekin hyvää liikuntaa joten pariin otteeseen pääsi(joutui) polskuttelemaan.
Reissu oli varsin onnistunut, tuonne täytyy ehdottomasti päästä uudelleen :)

Hipin kanssa ollaan taas yritetty ryhdistäytyä tokon kanssa. Jos meinaa oikeasti kisaamaan voivoi-luokassa niin tarttis harjoitella vähän enemmän kun mitä ollaan tähän asti puuhasteltu. Mutta yks asia ollaan saatu nyt vähän paremmalle tolalle, nimittäin meidän murheenkryyni-tunnari! Vaikka satunnaisia epäonnistumisia tuli, olen yrittänyt pitää pääni kylmänä ja jatkaa ennen joulua aloitettua tyyliä. Hipille siis laitetaan palikat paikoilleen niin ettei se näe tapahtumaa. Sen jälkeen se saa haistella maata ja hengailla vähän matkan päässä kunnes kävelen kohti kapuloita ja anna luvan mennä haistelemaan kapulat. Tässä on tärkeetä päästää Hippi etsimään omaa kapulaa vasta kun sen häntä on laskenut alas. Silloin tietää että se ei ole ainakaan liian korkeassa vireessä. Jos sen antaa paahtaa kapuloille häntä tötteröllä, voi olla melko varma että se vaan säätää ja arpoo sieltä mieleisensä kapulan. Tätä ollaan tehty myös agilitytreeneissä ja vaikka toinen koira tekee rataa, pystyy Hippi keskittymään tehtävään mikäli pitää huolen että se on "etsimismoodissa". Nyt ollaan saatu lyhyessä ajassa monta onnistunutta toistoa joten nyt on vihdoinkin sellainen olo että ehkäpä tää tästä vielä opitaan! Joka tapauksessa pieni valo on syttynyt trikkiäisen korvien väliin, hyvin pieni mutta valon pilkahdus kuitenkin ;)

Tänään oli vielä illalla agilitytreenit jossa teimme pitkää rataa. Ehkä puuhaviikonloppu verotti jopa Hipinkin (tai ohjaajan) jaksamista, hassuja pikku virheitä tuli siellä sun täällä joten en edes yrittänyt hinkata rataa nollana vaan jätettiin leikki kesken onnistuneeseen pätkään. Sain kuitenkin treenattua keppitreeniä häiriön kanssa, paljon onnistuneita suorituksia. Hipille on ollut vaikeinta se että liikun itse toiseen suuntaan. Nyt jätin koiran keppien alkuun, menin itse loppuun kutsumaan ja kun Hippi pujotteli niin kävelin vastaan. Onnistui! Era leikitti myös Milliä ihan keppien vieressä eikä sekään haittaa Hippiä! Tähän voisi jopa sanoa että treenaamisesta ON hyötyä ;)

Tässä lopuksi vielä tuoreet kuvat tytöistä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti