maanantai 8. tammikuuta 2018

Palkoista ja palkkaamisestaLajittelin tuossa noita messarin namiostoksia ja aloin miettimään, miksi oikein haalin kaikkia erilaisia nameja koirilleni vaikka ne söisivät innoissaan pieniä kiviäkin. Haluan kuitenkin antaa palkaksi jotain erilaista ja takuulla hyvää. Tosin ruoka-annosten lihojen kanssa voi olla vaikea kilpailla mutta esimerkiksi kaikki puolikosteat nappulat (Natural Menu, Platinum) saavat äärimmäisen hyvän vastaanoton koirien keskuudessa. Tämän lisäksi käytän paljon Naturiksen makkaroita, etenkin kun Dog&catin myyjä antoi vinkin, että kannattaa pilkkoa makkarat pieniksi paloiksi ja laittaa ne avonaiseen purkkiin pakastimeen. Siinä ne pakastekuivuvat ajan kanssa näppäriksi, taskuja sotkemattomiksi herkkupaloiksi. Olen myös leikannut naturismakkarat ohuiksi kiekoiksi ja pakastanut ne minigrip-pusseissa. Tuollainen kiekko on sitten treenien alla sulanut nopeasti ja se on ollut helppo leikata pienempiin paloihin.

Näin paljon nameja mullenytkiitosnam
Palkatessa käytän useasti myös eriarvoisia nameja. Jos toiminta on hyvä, saa siitä tavallisen namin. Jos tulee erinomainen suoritus, saa siitä extrahyvän namin. Tällä tavalla saan kerrottua koiralle ne erityisen priimat toistot ja etenkin Flow selvästi muokkaa käytöstään erilaisten palkkojen mukaan vaikka kaikki se olisi saanut palkkaa vähän "huonommastakin" suorituksesta. Tällä on saanut esimerkiksi front-temppuun varmuutta kun olen kuitenkin halunnut palkata suurimman osan yrityksistä, jotta Flowlla pysyy motivaatio liikkeeseen.Normilenkeillä pidän melkein aina palkkoja taskussa mukana sillä koirat eivät koskaan tiedä, milloin pääsee tekemään jotain. Treenaaminen ei ole siis paikkasidonnaista, vaan sitä sattuu milloin vain ja missä vain. Minusta on outoa tehdä treenaamisesta rutiininomaista joka tapahtuu tietyssä paikassa, tiettyjen tavaroiden ympäröimänä, tiettyjen rutiinien jälkeen (treenikassin pakkaus, autolla treeneihin meno). Haluan, että koirillani jokainen paikka voi olla mahdollisuus päästä treenaamaan. Laumassa koirilla toki on helpommin käytettävissä kateuskortti, mikä onkin suuri motivaation nostattaja. Kun pyydän yhtä tekemään kesken lenkin jotain, on kaksi muuta samantien vierellä odottamassa vuoroaan. Aina tätä vuoroa ei tule, mutta aina sitä jaksetaan odottaa.

Namit säilytetään treenien ajan aina taskussa tai repussa. En käytä juurikaan koskaan treeniliiviä tai treenitaskua. Etenkin koiratanssissa, missä kehässä on usein ihan oma asunsa, on hassua alleviivata koiralle treenien ja kisasuorituksen ero käyttämällä treeneissä aina edellämainittuja treeniasuja ja sitten kisoissa ollaan ilman. Siinä koiralle kerrotaan hyvin selkeästi miten aseeton palkkojen suhteen ohjaaja on kehässä kun treenitasku riisutaan ennen kehään menoa. Onhan namien säilyttäminen normivaatteiden taskuissa vähän ällöä ajoittain mutta nou kän duu. Onhan noita muumioituneita nakinpuolikkaita sitten löytynyt takin taskusta aikojen päästä, yammee!

Palkka-asioista treenaamiseen, kävimme pitkästä aikaa eilen hallilla! Flowlla on työn alla front-muunnoksia edelleen, lähinnä kokeilen erilaisia juttuja mitä se voisi tehdä. Nyt ollaan treenattu hypähdystä ja tassujen nostoa mun edessä. Alkuun Flow kääntyi aina muan kohden hypähdyksen jälkeen mutta front-käsky heti jump-käskyn jälkeen muistutti miten pitikään olla. Tassujen nostot onnistuvat varsin hyvin mutta se liikkeen aloitus on hankalinta. Flow tarjoilee ensin vanhoja tuttuja asioita kuten kumarrusta mutta sitten kun nostaa ekan jalan, jatkuvat nostot hyvin.

Uutena liikkeenä olen aloittanut mun edessä ympyrän tekemisen. Kauhean vaikea selittää, videolta näkyy tän päivän treeniä. Ollaan ihan alkuvaiheessa, kosketuskepillä vien Flowta oikeaan suuntaan. Tässä on vielä piiitkä matka oikeaan liikkeeseen mutta seuraavaksi yhdistän käskyn liikkeeseen ja sitten vaan kosketuskeppiä häivyttämään. Mikä tulee olemaan iso urakka.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti