maanantai 1. kesäkuuta 2015

Treenikimara


Hiiohoi, rukseja seinään. Ollaan taas treenattu, peräti kolmea eri lajia! Keskiviikkona oli Sennin agilityt jossa Hippikin pääsi liitelemään. Nyt se oli oma rämäpäinen itsensä ja teki ihan hirmu hienoja pätkiä. Myös puomit olivat upeita, kerran jopa liukui kokonaan nurmelle kun tuli niin kovaa. Palkkasin tietty tästäkin ruhtinaallisesti koska ajatuksena sillä oli juosta ihan täysiä alas asti. Jos Hipin kanssa oli helppoa niin Flown kanssa ei ollut. Ei sitten mikään. Paitsi sekin taisi tehdä muutamia hienohkoja puomeja. Ja parit hienot irtoomiset, osa tarkoituksella ja osa ei. Onneksi on kaksi hyvin erilaista koiraa, ei käy tylsäksi touhuaminen jos pitäisi samoja ongelmia ratkoa. Dion kanssa tulee sitten vielä omansa.

Lauantaina kävin piskipajalla treenaamassa vähän kaikkea. Hippi on aktivoitunut rallitokon treenaamisessa ja onkin siinä varsin etevä. Tuolla ei ollut kylttejä joten katselin kännykällä netistä ratoja ja treenailin niitä ilman kylttejä. Käyhän se niinkin. Eteentulo pitäisi opettaa kunnolla eikä vaan tollasella kauhealla käsimerkillä. Muuten Hippi kyllä handlaa nuo alokasluokan kyltit. Alokasluokassa käsimerkkejä saa ilmeisesti käyttää ihan huolella mutta silti haluaisin aina, että koira oikeasti osaa ne asiat, jotka siltä aion pyytää. Treenasin koiria pienissä pätkissä ja väliajat odottelivat hallin seinustalle sidottuna. Dio oli varsin kiltisti eikä kiljahtanut kuin paristi vaikka sen idoli Flow oli tekemässä! Jopas jotakin, pentukin alkaa oppimaan asioita :) Dio pääsi tekemään kontaktitreeniä ja pujottelua. Sik sanalla mennään oikean jalan alta ja sak sanalla vasemman, näitä vähän yhdisteltiin ja sain jopa käsiavut pois. Tosin joudun pitämään käsiäni selän takana sillä namit kädessä aiheuttivat välitöntä kenguruloikkaa.
Flown kanssa huomasi miten parin viikon treenitauko on tehnyt taas hyvää. Ennen viime koiratanssikisoja treenattiin paljon edessä kävelyä ja se on nyt muhinut oikein hienosti mustavalkoisen päässä. Kokeilin nyt front-temppua vähän kauempana eli peruututin pienen matkaa ja sitten pyysin Flowta kääntymään 180 astetta. Ja sehän osasi! Vähän hidasta se kääntyminen on ja siinä tulee pientä mutkaa mukana mutta Flow nappasi heti ideasta kiinni! Tästä pystyi vielä nikottelematta kävelemään eteenpäin. Tämän jälkeen yhdistin vielä päänkäännöt ja siihen kääntämisten ja eteenpäinkatsomisen erottelua. Itse vähän sekoitin koiraa väärillä puolikäskyillä mutta muuten pystyi hämmästyttävän hyvin hallinnoimaan katseen suuntaa :) Nyt vahvistelen näitä rauhassa ja jatkossa tähän olisi tarkoitus liittää vielä eteenpäinkävelyn ja sivuttaisaskeleiden erottelu. Flow pystyy nyt selvästi käsittelemään näitä vaikeimpiakin asioita eikä mene niistä lukkoon. Videolta näkyy vaan ikävän hyvin, miten hoen ihan turhaan sitä käskyä kuin vähä-älyinen. Yksi käsky ja sitten annetaan koiralle työrauha eikä tuollaista konekiväärimäistä papatusta...Tyypit pääsivät myös kameran eteen lauantaina kun keli oli passeli!

Voi tuota pientä takiaista <3

Tänään (tai siis eilen, kello taitaa olla jo maanantain puolella) reenattiin illalla rallytokoa! Tehtiin ihan oikeat radat kyltteineen hallille. Hippi teki alokasluokan rataa ja olikin niin kovin tohkeissaan tästä. Ei ole lajilla väliä, Hippi on aina yhtä tohkeissaan. Hihnan kanssa on vielä omat hankaluutensa ja mahdollisiin kisoihin täytynee laittaa valjaat päälle. Hippi kun on niin pomppivaa sorttia, saattaa hihna mennä helposti tassun alle. Muuten alokasluokan kylteissä ei ole mitään Hipille ylitsepääsemätöntä. Suurin haaste on ohjaajan luetunymmärryksessä. Tällaista rataa tehtiin.Flow pääsi hyppäämään suoraan yhden luokan yli ja aloitimme avo-luokan radalla. Tässä ei ollut mitään ihmeellistä Flowlle, koiratanssiharrastusta pystyy soveltamaan todella paljon rallytokon parissa. Koska myös voi-luokan rata rakennettiin, kokeilin myös sitä Flown kanssa. Ainoa haasteellinen kyltti tällä radalla oli se, missä koiran piti nousta perusasennosta seisomaan. Seisomaan nousua kun en ole Flowlle opettanut. Tämä onnistui kuitenkin peruutus- ja pysähdyskäskyllä. Puolenvaihto selän takana onnistui myös pakki-käskyllä, Flow peruutti vähän mun taakse josta sain sen käskytettyä oikean puolen seuraamiseen. Flowlla oli Hippiä enemmän ongelmia kylttien ja merkkien kanssa, meinasi jäädä niitä vähän katsomaan. Siksi jouduin pitämään kättä seuratessa vähän tyhmän näköisesti ohjaamassa.Näistä treeneistä innostuneena selasin rallytokokisojen kalenteria ja pistin heti ilmon menemään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti