tiistai 23. joulukuuta 2014

Joulun toivotukset


Hyvää joulua kaikille lukijoille! Nää kaks sankaria odottelevat jo kovasti kaikkia lahjoja. Ovat olleet omasta mielestään kovin kilttejä joten toivottavasti lahjamäärä on myös sen mukainen.

Sunnuntaina käytiin perinteisissä joulutreeneissä DreamTeam-areenalla Sallan ja westieiden kanssa. Meillä ei ole mitään valmista ohjelmaa treenattavaksi, ainoastaan pieni aavistus mitä ehkä tehdään. Tähän ajatukseen tarvittaisiin uusia temppuja joten niiden oppiminen sanelee aika pitkälti sen, milloin tämä mahdollinen ohjelma olisi valmis. Voipi olla pidempi projekti mutta ens vuos tulee olemaan anyway hieman välivuosi kisaamisen kanssa kun pääsin mukaan koiratanssin ylituomarikurssille.
Pari viikkoa sitten tein reippaan päiväreissuun Ouluun missä järjestettiin ylituomari1-kurssi. Tuo 1-osa on pakollinen ennen lajikohtaisia koulutuksia joten ei muuta kuin yöjunalla Ouluun ja lentäen takaisin. Alkuvuodesta alkaa koiratanssituomarikoulutus ja siinähän sitten meneekin viikonloppuja koulutusten ja harjoitusarvosteluiden parissa. Varmasti rankkaa mutta epäilemättä myös kovin antoisaa. Kiva päästä vaikuttamaan lajiin tätäkin kautta.

Hipillä on ollut käynnissä lihotusprojekti. Haimatulehdusten takia rasvattomampi ruokavalio ei tunnu riittävän vaan se on ollut koko syksyn tosi hoikka. Nyt olen sitten lisännyt sille kevyiden lihojen kaveriksi paljon riisiä ja raejuustoa josta se saisi energiaa muttei rasvaa. Rasvan määrän kanssa olen ollut edelleen tosi tarkkana jotta haima saisi olla rauhassa. Ruokintamäärät ovat olleet melkoiset mutta siitähän sheltti vain kiittää. Projekti on nyt tuottanut tulosta ja Hippi onkin saanut 300g lisää painoa. Harvinainen ongelma kohta 9 vuotiaalle, leikatulle shelttinartulle mutta toisaalta Hippi on aika menevä tyyppi eikä tuollainen köykäinen ruoka oikein riitä. Tää ruokinta on kyllä melkoista tasapainottelua tällä hetkellä. Alkuvuodesta otetaan kontrolliverinäytteet jolloin näkee mitä arvot sanovat tällaisesta ruokinnasta. Hippi itse on ihan mielettämän pirteä. Melkeinpä tuntuu että se on sitä villimpi mitä enemmän ikää tulee.

Flow jatkoi eilen tevälle sattuu-linjaansa. Aamulenkillä oli juossut jotain päin koska sisällä huomasin että sen rinnuksista oli aika ilkeän näköisesti irronnut nahka. Leikkasin karvat pois ja alue oli sellainen euron kolikon kokoinen jossa reunassa selkeä pistokohta. Oli siis törmännyt (taas) johonkin. Onneksi iho ei ollut repeytynyt pahemmin. Ei muuta kun jälleen kerran Vetericyn-hoitoa haavaan. Ja hyvä tuote onkin, tänään haava oli kuiva ja paljon pienempi. Puhallettava kauluri piti laittaa sillä F mielellään nuolisi sitä. Ihme tyyppi kyllä kun pitää juosta noin aivottomana että teloo itteään vähän väliä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti