sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Oman seuran kisat


Eilen Hippi pääsi oman seuran kisoihin liitelemään kolmen startin verran. Starttijärjestys oli hieman ärsyttävästi yksi luokka kerrallaan joten hallilla tuli kökittyä koko päivä. Tuomarina oli koko päivän Ritva Herrala. Ekalla radalla takaseinän serpentiini näytti ihan simppeliltä kunnes rataantutustumisessa huomasi, että esteet eivät olleetkaan linjassa toisiinsa. Eli jotain tartti tehdä. Päädyin tekemään persjätön A:n jälkeisen hypyn jälkeen jolloin koiralle tuli suht selkeä linja kaikille hypyille. Ennen suoraa putkea en ohjannut Hippiä mitenkään joten se juoksi mun perään. Nää on varsin tyhmiä kieltoja mutta kun ihminen ei vaan opi! Tämän jälkeen testailin keppien hakemista ja tän Hippi teki kyllä huikean hienosti! Puomilla taas vähän ihmeteltiin oikeaa suoritustapaa ja vikaan putkeenkin piti huiskaista niin, ettei Hipillä ollut oikein mitään käsitystä mitä tehdä. Mutta koska kepit oli niin makeet, jaksoin fiilistellä tätä rataa pitkään.



Tokalla radalla oli sama takaseinän serpentiini mutta toiseen suuntaan. Siitä eka hyppy oli takaakiertona joka teki pätkästä astetta kinkkisemmän. Hippi nousi lähdössä seisomaan ja otti jopa muutaman askeleen kohti ekaa hyppyä. Liikuttavaa, jos se kuvittelee oikeasti, että tällainen peli alkaisi vetelemään :D Tältä radalta tehtiin ruma nolla. Yksi persjättö vähän levähti ja toinen jäi kokonaan tekemättä siellä takasuoran ekan takaakierron jälkeen. Tässä tuli hetkellinen jäätyminen kun tajusin, että jotain jäi tekemättä ja koira menee jo. Onneksi mentiin hypyt oikein päin tuurilla, tuolta pätkältä tuli paljon hyllyjä kun joku hyppy meni väärinpäin. Tyylipisteet onneksi jäävät muihin lajeihin ja nolla se on huonokin nolla. Päästiin myös palkinnoille kun Hippi oli tällä nollalla toinen.



Vika rata oli hyppäri. Ennalta helpoimman oloinen mutta taidolla saatiin sekin hyllytettyä. Hippi pudotti 10-riman kun kutsuin sitä aika vahvasti siinä hypyn päällä. Seuraava putki oli sellainen, että Hippi on vastaavissa lähtenyt kiertämään koko paskan joten ajattelin estää tämän. No, saatiin rima alas. Yritin lähettää Hipin hieman hätäisesti 15-hypylle mutta en sitten katsonut, että meneekö se sinne oikeasti joten se tuli mun perään. No hei, näitä sattuu. Joillekin useammin kuin toisille.



Tänään pääsi Hippi ja Flow sunnuntai-illan sillisalaattitreeneihin. Ehdittiin taas käydä kaikki lajit läpi. Flow pääsi treenaamaan keppejä, kontakteja, (hyvin) pientä rataa, temppuja ja Hippi hinkkasi puomia sekä ruutua. Flowlle keppien viimeinen väli on haasteellinen jos edessä on putki odottelemassa. Kun huomautin tästä, joutui Flow taas oikein pinnistelemään onnistumisen kanssa ja meni vikat välit hyvin hitaasti. Flow haluaa tehdä aina oikein joten sen on pakko pudottaa vauhtia jotta se saa tehtyä asian kunnolla. Tämän jälkeen laitoin vikaan väliin ohjurin jotta sain Flowlle enemmän varmuutta. Nyt pitäis vaan reippaasti treenata erilaisia häiriöitä kepeillä, ne kun ovat kuitenkin vasta just ja just osaamislistalla hyvin epäsäännöllisen treenamisen ansiosta.

Kontaktit ovat ihan ookoot. Vielä tarvitsee varmuutta oikeaan paikkaan, varsinkin puomilla. A:lla tulee nopeammin alas asti.

Hippi löytää treeneissä oikean paikan puomilla hämmästyttävän hyvin, etenkin kisasuorituksiin verrattuna. Treeneissä ei koskaan jää reunalle roikkumaan eikä tekeminen ole mitenkään riippuvainen mun sijainnista. Tosin jos oon ihan takana niin saattaa etujalat tulla hieman puomin sivuun mutta siitä en oo ottanut stressiä. Mutta muuten tehdään kyllä ihan eri asiaa treeneissä ja kisoissa. Täytyis taas videoida treenejä niin näkis, mitä sitä itse tekee erilailla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti