torstai 7. kesäkuuta 2012

Hyvää fiilistä

Molempien lajien SM-kisat lähestyvät (tokosta toki vain joukkuepuolella meidän osalta) joten treeneissä ja kisoissa on haettu onnistumisia ja hyvää fiilistä. Viime lauantaina alkoi Hipin agilitykisaputki, viidellä startilla lähes tuplattiin tämän vuoden kisastartit :D Olin ilmoittanut Saloon kolmelle radalle siitäkin huolimatta että kaksi vuotta sitten kentän pohja ei sopinut Hipille ja rimoja tippui. Myöskään tuomari Anne Viitanen ei kuulu siihen porukkaan joiden radoilla yleensä pärjätään. Kelikin oli sateinen joten töitä sai tehdä että näistä kisoista saisi hyvää mieltä ;). Onneksi minit starttasivat vikana joten saatiin edes nukkua pitkään, sehän jo helpotti! Eka startti loppui kohtuu lyhyeen. Ensin kolmas rima tippui mutta olin päättänyt ottamatta paiseita noista rimoista koska tiesin pohjan sopimattomuuden. Rataa räpellettiin hirveiden kaarteiden kera keinulle asti jossa Hippi päätti hypätä pamahduksesta vaikka olin antanut aika napakan käskyn jäädä odottamaan. Siispä Hipin rallailut loppui siihen ja nappasin koiran slyiin.
Tokalla radalla Hippi posotti kakkosputken ohi vaikka kuvittelin näyttäväni sen sille selkästi. Anyway, jatkoi siitä väärälle hypylle joten hylky oli alla ennen kuin olin ehtinyt edes tajuta mitä tapahtui. Jatkettiin silti rataa ja päästiin kepeille missä Hippi ei mitenkään voinut jäädä pujottelemaan kun jäin itse himmailemaan keppien alkuun. Ja näitä on oikeasti treenattu, ainakin joskus. Koska vietettiin kepeillä kauan aikaa, kurvattiin siitä puomille ja sitten pois radalta. Hyvän mielen etsiminen alkoi todella hyvin.
Vika rata oli hyppäri ja jostain syystä se oli päivän linjasta poiketen jopa helppo. Hippi ei oikasti kulkenut täysiä tuolla hiekalla, jouduin jopa odottelemaan sitä parissa kohdassa. Tehtiin kuitenkin varsin jouheva nolla vaikka pituuden jälkeen ennakointi ei ihan mennyt putkeen ja Hippi vähän kaarratti. Tästä kuitenkin sai jo vähän paremman mielen, varsinkin kun hidastelullakin aika riitti voittoon.

Maanantaina kisailtiin omissa iltakisoissa. Tuomarina toimi Anne Savioja ja jälleen kerran radat olivat superkivoja! Eka rata oli agilityrata, ei mikään läpihuutorata vaan piti vähän ohjatakin. Hippi meni ihan veitsenterällä, yksikin epäonnistunut ajoitus ja pakka olisi todennäköisesti hajonnut. Mutta eipä hajonnut vaan saatiin hyvä rata tehtyä, tuntui ihan tosi makeelle! Puomi oli mitä oli, tassut eivät tulleet maahan asti. Mä oon oikeasti alkanut pohtimaan tota kisapuomia ja sen suoritusta. Hippi tekee kisoissa aika identtisiä suorituksia, juoksee samaa tahtia siihen alareunalle muttei ota 2on2offia ennen kuin annan uuden käskyn. Oon kohta oikeasti sitä mieltä että se saa riittää ja tuo lypsäminen loppua. Hippi on uransa aikana ottanut kolme vitosta puomilta (ja kaikki muuten Viitasen Annen radoilta!)joten ei meillä varsinaisesti ole koskaan mitään ongelmaa ollut. Toisaalta mulla on ollut visio tietynlaisesta suoritustavasta mutta Hipin alkuopetus puomilla oli vähän mitä oli joten se ehti kisoissakin tehdä aika pitkään vääriä suorituksia. Toisaalta on tyhmää treenata jotain ja tehdä kisoissa toista mutta mun täytyy nyt miettiä mitä alkaisin treenaamaan jotta nää kaks asiaa, treenisuoritus versus kisasuoritus, saataisiin lähenemään toisiaan.
Tällä nollalla oltiin toisia, alle kymmenys kärjestä jääneenä.

Hyppäri oli niin kivan näköinen että jo ennen rataantutustumista hihkuin intoa :D. Ja tällä radalla sama juttu, tehtiin tosi kiva nolla joka rullasi alkusta alkaen kuin ajatus! Hippi oli tälläkin radalla toinen. Taas alle kymmenyksen häviö voittajalle, tällä kertaa Sonicille.
Mutta parasta oli se että kisatavoite täytty täydellisesti. Näistä radoista jäi niin hyvä fiilis. Toki tiedän sen, että me tehdään keskimääräistä useammin nolla helpoilla radoilla ja SM-kisoissa en tällaisia ratoja ole. Mutta so what, käydään katsomassa mitä saadaan tänä vuonna aikaiseksi. Ja tällaisten ratojen takia lajia jaksaa harrastaa, Hipin ja mun ajatukset kulkivat täysin samoja ratoja, huikee tunne :)

Alla nuo nollaradatTokon puolella treenailtiin viime perjantaina häiriötreenit veemäisessä vesisateessa. Tein ruutua, ekaks palkalla ja sitten ilman. Bongaa ruudun hyvin, ainakin sen verran että löytää sinne kerta toisensa jälkeen. En ole ottanut nyt kertaakaan sitä ruudun loppuseuraamista vaan oon siinä vaiheessa kääntynyt palkkaamaan Hipin. Luoksetulossa ei olisi halunnut jäädä makaamaan, märkä maa ei houkuttanut. Kaukoissa vaihtoi muistaakseni varsin hyvin, nyt on saanut rauhallisuutta tekemiseen jolloin hypähdykset vaihdoissa on jäänyt pois. Tunnarin teki hyvin, tosin otti nopeasti toisen kapulan rivistä joka sattui olemaan oma mutta täytyy nyt vain luottaa siihen että sai niin vahvan hajun että otti varmasti omansa.

Tänään tehtiin kisamainen treeni siinä järjestyksessä kun ovat sitten lauantainakin.
Seuraaminen oli periaatteessa hyvää mutta kun pitkässä pätkässä kuumuu jossain vaiheessa ja sitten näpsii. Ja siitä kyllä lähtee pisteitä, veikkaan ma. Luoksetulo oli ehkä paras ikinä, vaihdoin siihen hätävarakäskyt eli seisomisessa odota ja maahanmenossa paikma. Vähän vanhaa ja vähän uutta mutta toimii :P Hyppynoutoa ei nyt tehty kun ei ollut hyppyä mutta otin tavallisen noudon. Ekan setin vikana liikkeenä on tunnari ja tänään se toimi ihan tosi hyvin! Lähti kauhealla kiireellä kapuloille mutta sitten teki tosi hyvää nenätyötä. Meni ensin oman kapulan ohi, tarkisti seuraavan ja palasi ottamaan oikean. tästä olikin hyvä palkata superhyvin :)

Toisen setin ekana liikkeenä oli ruutu ja palkka oli siellä valmiina jotta saa varmuutta siihen ruutuun menoon. Luoksetulon merkit olivat vasemmassa laidassa jonne alkuun kaarsikin mutta jatkoi samalla laukalla suoraan ruutuun, hyvä. Tehtiin loppu taas niin että kävin palkkaamassa Hipin siitä käskystä kun olisi pitänyt kutsua koira seuraamaan. Otin vielä yhden ruudun ilman palkkaa ja nyt meni sinne ihan luotisuoraan, pysähtyi napakasti ja putosi hienosti maahan. Liikkeestä istuminen tökki huolella siellä Puolarmaarin treeneissä mutta nyt se oli hyvä. Metallinouto oli vähän hidas, pyöritteli kapulaa hetken ennen kuin otti suuhun. Tätä täytyy vielä palkata hyvin tässä ennen koetta. Vikana oli kaukot ja ainoastaan vikaan istu-seiso vaihtoon tarvitsi kaksi käskyä mutta muuten vaihtoi taas rauhassa ja paikoillaan.
Näistäkin treeneistä jäi hyvä fiivis, toki lauantain koettelemus on häiriöltään ihan jotain muuta mutta jos nyt menis edes suunnilleen silleen kun osattaisiin...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti