sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Huoltotoimepiteitä

Hippi kävi torstaina Riihimäellä osteopatiaan erikoistuvan fyssarin, Markus Laioksen hoidettavana. Kolme viikkoa sitten oltiin tavan fyssarilla mutta halusin vielä toisen tyyppisen hoidon ennen kisakautta.
Aika oli yhdeksältä joten aikaisin piti lähteä liikenteeseen. Ja kannatti lähteä, hoito oli tosi hyvä :) Hipillä oli ranka aavistuksen vinossa oikealle ja oikean takajalan liikerata oli aavistuksen rajoittunut tästä johtuen. Vaiva oli onneksi sen verran pienehkö ettei se ole Hipistä päällepäin näkynyt mutta onneksi se saatiin nyt hoidettua! Hippi oli ihanan rento hoidon aikana, makasi kyljellään hoitopöydällä silmät kiinni. Muutaman kerran nosti päätään kun rankaa käsiteltiin mutta muutenn taisi olla pienessä transsissa.
Hippi vastasi hyvin hoitoon, takajalan liikeratakin saatiin normaaliksi. Pienen vinouman takia käydään kuitenkin tarkistamassa että ranka on myös pysynyt suorana. Kotimatkalla tuli ensimmäistä kertaa elämässä niin järjetön väsymys ratissa että oli pakko pysähtyä bussipysäkille nukkumaan puoleksi tunniksi... Näillä "nokosilla" jaksoi sitten jatkaa suoraan iltavuoroon.

Tällä viikolla ei olla tehty lainkaan agilitya mutta temppuja sensijaan ollaan treenattu. Uutena temppuna Hippi opiskeli takaperin ryömimistä. Tuo koira on niin pöljäke kun kaikkionniinsupermakeeta ja häntä viuhtoo :D Oikeasti välillä on vaikeaa olla nauramatta sille kun toinen on aina niin tosissaan ja tohkeissaan! No ei, ihanaahan se on että motivaatiota riittää kaikkiin mahdollisiin hömpötyksiin mitä omistaja vaan jaksaa keksiä. Toinen temppu oli myötäpäivään peruuttaminen mun ympäri. Toiseen suuntaan Hippi on osannut jo pitkään peruuttaa mutta nyt ajattelin opettaa myös tämän suunnan. Yllättävän vähillä toistoilla Hippi tämän hiffasi! Tällä hetkellä Hipin oppimistahti on kyllä ihan mahdottoman nopea :) Ikä on selvästi tuonut malttia tekemiseen ja Hippiäinen tekee ison ajatustyön keksiäkseen mahdollisimman nopeasti mistä palkka parhaiten tulee.

Lauantaipäivä vietettiin hallilla agilitykisoissa, tällä kertaa työntekijän roolissa. Kirppu ja Panda pääsivät isälleni hoitoon mutta touhupetteriHippi pääsi mukaan. Tosin joutui tylsistymään autossa ja häkissä satunnaisia pikkulenkkejä lukuunottamatta. Olin ajatellut että jos kisat olisivat olleet ajoissa, olisin ehkä ehtinyt tehdä jotain tokontynkää hallissa mutta kisat eivät olleet todellakaan ajoissa vaan suunnilleen tunnin myöhässä. Kotimatkalle pääsin siinä puoli yhdentoista maissa.

Olen yrittänyt asennoitua aktivoitumaan tuon tokon suhteen mutta en näköjään siinä vain onnistu. Emme ole treenanneet tokoa varmaan puoleen vuoteen ja silti edistymistö ei ole havaittavissa ;) Voisikohan niitä ylempien luokkien liikkeitä asentaa tuohon koiraan silleen Matrix-tyyliin? Mun oma viitseliäisyys riittää näköjään just kaikkeen hömppätemppujen opetteluun ja toko on jäänyt kokonaan taustalle. Eikä talvi pakkasineen ole mitenkään helpottanut tätä tokon alennustilaa. Ehkä me vaan skipataan koko laji valikoimastamme. Tai sitten vaan kylmästi ilmoitan Hipin johonkin kisaan, sillä sitä treeni-intoa ainakin saadaan.

Tänään oli vuorossa shelttireppanoiden trimmausta tulevaa erkkaria varten. Harvoin olen näin aikaisessa, onhan erkkariin vielä viikko aikaa! Yleensä tällaiset asiat hoidetaan edellisenä iltana/yönä, samoin kun rokotustodistusten, harjojen, näyttelyhihnojen yms raivoisa etsiminen paikasta X. Sen verran innostuin että samaan aktiivisuuspuuskaan etsin Hipin kisakirjan, pääseehän neiti ensi viikon lauantaina kisaamaan melkein neljän kuukauden kisatauon jälkeen :) Saas nähdä pysyykö sähköjänis nahoissaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti