keskiviikko 14. lokakuuta 2009

Panda huollossa

Panda kävi maanantaina fyssarilla jolloin katsottiin vähän minkälaisessa lihaskunnossa on yms. Ihmeen hyvin lihasmassa on kesän jäljiltä palautunut, lähestulkoon normikunnossa tällä hetkellä :) Niskassa ja selässä oli pieniä jumeja mutta ne saatiin hoidon aikana auki. Mulla on nyt kauhea pähkäily että uskaltaako ilmoittaa kisoihin vai ei... 1.11 olisi Agryn kisat lemmikkimessujen yhteydessä, sisällä lämpimässä. Mutta sitten taas on toisaalta mielessä kokoajan että jos sillä onkin joku sairaus/vika/tauti jota ei vaan olla löydetty, huolellisesta etsimistyöstä huolimatta. Voihan se olla että laihtuminen oli oikeasti jotenkin ruoan imeytymiseen liittyvää, ei vaan nappula enää toiminut. Nyt Panda on kuitenkin niin hyvässä kunnossa, iloisempi ja riehakkaampi kuin pitkiin aikoihin. Ehkä me katsotaan toi yks kisa nyt ainakin. Voihan sen jälkeen miettiä asiat uudestaan, suuntaan tahi toiseen :) Eikä se kisaaminen tietysti oo meille mikään pakollinen asia, voihan koiran kanssa puuhailla muutenkin :) Toki kisoissa on koirallakin se yksi lisävaihde, ei treeneihin saa ikinä samanlaista poltetta koiran silmiin mitä kisoissa. Panda on kyllä nyt ollut hallilla muutaman kerran pikkutreeneissä ja se kulkee paremmin kuin ehkä koskaan. Tai sitten mä oon ehkä oppinut jotain tosta koirasta.

Hipillä oli sunnuntaina taas oma treenit, tehtiin Ojanperän 2-luokkien rata edelliseltä viikonlopulta. Ekalla kerralla muuten puhtaasti läpi paitsi että yksi rima putos. Pöh, niitä ei ole pitkiin aikoihin pudonnut joten aina jää mietityttämään noi pudotukset. Todennäköisesti tein jotain hölmöä mutta kun haluaisin opettaa Hipin sietämään mahdollisimman paljon mun hölmöilyjä, ettei mun tarttis radalla miettiä että envoitehdäsitäenkätätäetteirimatipu vaan että koira hyppäis vaikka sähläisin mitä. Nooo tää nyt on vielä harjoitusasteella, ehkä se saadaan joskus toimimaan kunnolla :D Toisella kierroksella alettiin viilaamaan kymmenyksiä, en ota edelleenkään kauheasti riskejä vaan aika varmistellen mennään. Mutku se on varmempaa silleen... Nyt oli kuitenkin kiva huomata että melkoisiakin riskejä voi Hipin kanssa ottaa, muutamien toistojen jälkeen saatiin vaikeatkin asiat loksahtamaan kohdilleen ja kaarteita minimaalisiksi. Hippihän kääntyy tosi hyvin mutta ainahan sitä voi silti parantaa.

Tänään otettiin Hippiäisen kanssa tokoa. Nyt on tokovimma päällä. Haluaisin saada liikkeet toimimaan jotta oikeasti uskaltasi joskus voivoikokeeseen asti. Tein ruutua ensin palkalla ja sitten tyhjään ruutuun. Seisomisen täsmällisyyttä pitää vielä treenata, tosin tässä näkee sen että kun sitä ei ole kunnolla alusta asti opettanut niin yhtä hankalaa se seinään pysähtyminen on, oli se liike sitten mikä tahansa. Koska Hipillä alkoi taas kiljahdukset kovenemaan ruutuun lähtiessä (on nyt keksinyt tuon että päästää ihmeellisen kiljahduksen kun lähtee painamaan ruutuun tuhatta ja sataa...) niin aloin ottamaan toistoja jossa vaadin äänetöntä lähtöä. Laitoin palkan ruutuun ja kutsuin takaisin joka kerta kun kiljahti lähtiessään. Onneksi Hippi kestä tuon takaisin kutsumisen eikä motivaatio laske lainkaan. Montaa toistoa ei onneksi tarvittu kun lähti hiljaa ja sai painattaa ruutuun. Kokeilin myös tyhjään ruutuun samaa, ekalla kerralla kiljahti -> kutsuin takaisin, toinen toisto hiljaa joten sai juosta loppuun ja ruutuun palkka. Jes, ehkä tää alkaa toimia kun nyt vaan on ehdottoman järjestelmällinen ettei anna yhtään äänekästä lähtöä periksi! Mulla on joskus paha tapa lipsua kriteereissä mutta nyt jos oikeasti olis jämpti. Tehtiin myös tunnaria, ensimmäinen kapula vaikeaan piiloon pusikkoon, sitten häiriökapuloita eteen ja oma niiden taakse taas piiloon. Juoksi muiden kapuloiden luokse, nuuskaisi ne ja jatkoi etsimään omaa :D Vielä yksi toisto jossa oma kapula jälleen muiden kapuloiden taakse mutta nyt näkyville ja Vuokko vei sen sinne kun ekat kerrat vein sen itse. Taas sama, nuuskaisi vääriä ja otti oman!! Me ollaan edistytty :D Nyt vain jäitä hattuun, matkaa on kuitenkin vielä oikeanlaiseen suoritukseen mutta suunta on oikea :)

Koiruudet on nyt tiistaista asti olleet yksin kotona työpäivien ajan. Viis vuotta ne on kulkenut töissä mukana mutta nyt liike muuttaa uusiin tiloihin missä ei ole enää koirille tilaa takahuoneessa eikä siellä vissiin saa edes säilyttää eläimiä. Onneksi ne on asian ottanut ihan lunkisti, aamulla tehdään pidempi lenkki jotta jäävät väsyneinä himaan. Huomenna tuo uusi liike aukeaa, samoin kun Citymarketkin jonka yhteydessä siis ollaan, joten saattaa olla härdelliä tiedossa. Huoh kertaa sata jo etukäteen :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti