tiistai 1. syyskuuta 2015

Rallyilemassa


Sunnuntaina kisasin molempien koirien kanssa ekaa kertaa rallytokon avoimessa luokassa Kivikossa. Päivä oli hieman sateinen ja lopulta saatiin ukkonenkin paikalle. En tiedä, häiritsikö ukkonen enemmän Hippiä vai itseäni mutta Hippi ainakin oli vähän outo kisoissa. Voihan olla, että se aistii meikäläisen käyttäytyvän oudosti, itse kun kyllä pelkään ukkosta. Varsinkin ulkona. Flow oli kuitenkin vuorossa ensin. Heti toka kyltti oli uusi meille, hyppy. Tätä ollaan ehkä kerran treenattu, silloin kun omalla hallilla kokeiltiin eri ratoja. Flowhan sinkaisi onnesta soikeana hypylle mutta yllättävän näppärästi palasi siitä seuraamaan. Onneksi ei kääntynyt mua kohti hypyn jälkeen, siitä olisi ilmeisesti tullut -10p kun nyt selvisimme -1 vinouden takia. Loppurata meni hyvin, houkutuskaan ei onneksi häirinnyt Flowta. Varsinkin spiraalissa jouduin vähän lypsämään Flowta seuraamaan, siinä se oli tosi löysän oloinen. Muita virheitä ei kuitenkaan tullut joten Flowlle hienot 99 pistettä. Miten paljon helpompaa tuo radan suorittaminen onkaan kun ei tarvitse hihnan kanssa pelleillä!Vähän ennen Hipin vuoroa alkoi satamaan ja ukkonen jyrähtelemään. Hippi oli ihmeen rauhallinen. Eteentuloissa sillä meni kuitenkin taas vähän hermo ja se putosi maahan vikojen askeleiden jälkeen. En todellakaan alkanut tätä kylttiä uusimaan, siitähän olisi riemu revennyt joten -10 tästä. Seuraavalla kyltillä en huomannut, että Hippi ei istunut perusasentoon joten seuraava -10 plakkarissa. Maahanmenosta tuli -1 kontr, ehkä tuosta vartalo-avusta? Ehkä vähän tarpeeton apu mutta Hipillä on maahanmenot hieman unohtuneet. Kolmas -10 saatiin tuolta tokavikalta kyltiltä kun Hippi liikahti hieman ottaessani askeleen poispäin. En uusinut tätäkään kylttiä koska Hippi oli vähän epävarman oloinen enkä halunnut jankata sen kanssa kylttejä kun ei se tuntunut olevan ihan oma itsensä. Videolta katsottuna Hippi näyttää varsin reippaalta muttei silti ole ihan normaalin säpäkkä. Pisteitä jäi miinusten jälkeen 69 joten tällä kertaa ei hyväksyttyä tulosta mutta koiralle jäi varmasti parempi fiilis.Flow pääsi palkitopallille 2 sijalle ja Hippikin valittiin tuomarin suosikiksi. Palkintojenjaossa tuomari sanoi Hipistä, että koira teki upeaa työtä mutta hänelle jäi hieman epäselväksi miksi ohjaaja ei uusinut kylttejä :P Nyt kun Hippi on kuitenkin saatu kisatilanteessa noinkin maltilliseen tilaan, en halua rikkoa sen tekemistä millään uusinnoilla etenkään jos se ei ukkosen tai jonkun muun syyn takia tunnu ihan normilta. Ei tää niin vakavaa touhua ole.

Dio saa taas 10 pistettä ja papukaijamerkin käyttäytymisestään kisapaikalla. Se oli sidottuna aitaan odottelemaan aina kun olin radalla eikä sieltä kuulunut pienintäkään pihahdusta. Pentu istui ja katseli siellä niin kiltisti kavereiden kisasuorituksia. Ihanaa, kun se on nyt oppinut malttamaan mielensä muiden päästessä vieressä tekemään.

Flowlla alkoi muuten eilen juoksut joten ensi viikon RT-kisat jää välistä. Saa nähdä, aloittaako Dio tähän samaan syssyyn ekat juoksunsa. Onhan se kuitenkin jo sen 8,5kk. Diolla on alkanut myös uusi projekti kun se on muutamana iltana saanut treenata kotona sohvalla odottelua kun olen tehnyt Hipin tai Flown kanssa pientä treeniä. Ei se vielä kestä kuin muutaman hetken mutta alku se on sekin. Kotitreeneissä on ollut nyt asialistalla taas Hipin eteentulo. Otin siihen uuden käskyn kun aikaisemmin se on ollut vain se epämääräinen huitausi. Nyt käskynä on fram ja sitä treenataan tarjoamisen kautta. Vaikeaa on kun edelleen seuraamispositiot käydään läpi ja läpsitään tassulla. Olen palkannut paljon myös pelkässä asennossa olemista jotta siihen saataisiin edes jonkinlainen rauha ja maltti. Jos tämä kuuri nyt hieman auttaisi Hippiä hahmottamaan tuota liikettä.
Flow on saanut treenata pepunnostoja niin, että se on mun edessä ja mä oon selkä siihen päin. Tässä se joutuu ihan työskentelemään käskyjen avulla ilman pienintäkään muuta apua joten ei oo helppoa mustavalkoisellakaan. Myös pää pitäisi pitää maassa eikä saa yhtään kääntyä katsomaan tukea meikäläisestä. Onneksi naksuttelulla on tähän tullut nopeasti varmuutta. Uusi ohjelma pitäisi tehdä marraskuun lopuksi eikä mulla ole kuin ehkä-musiikki valittuna ja hatara ajatus koreografian osista. Musiikki ja idea on vaihtunut niin moneen kertaan, että varmaan oikeasti pitäisi vaan ottaa jompikumpi vanhoista ohjelmista. Tässä on selvästi havaittavissa pieni aivoblokki ton ohjelman kanssa eikä sitä kyllä pakottamalla voi tehdä. Nyt ei ole edes oikein enää aikaa vaikka sitä fraasia mieluusti jakelenkin. Hiphei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti