tiistai 15. syyskuuta 2015

Maajoukkuetreeneissä Lohjalla


Viikonloppu vierähti taas vähän liiankin vikkelästi Lohjalla koiratanssin parissa kun maajoukkue treenasi Hollantilaisen Esther Niemeijer oli kutsuttu kouluttamaan. Perjantaina lähdin suoraan töistä hallille, missä koulutukset pidettiin. Laitoimme siellä paikat kuntoon, siirrettiin agility-esteet ja rakenneltiin kehä jotta lauantaina olisi kaikki valmista. Sieltä matka jatkui koivulan kartanoon jossa yövyimme porukalla. Perjantain ohjelmassa oli ohjelmien ruodintaa videolta. Esther oli kirjoittanut jokaisesta ohjelmasta monta sivua kommentteja jotka käytiin läpi. Esther on myös arvostettu tuomari joten jokainen sai hyviä kommentteja myös tuomarin näkökulmasta. Paitsi meillä ei ollut esittää mitään ohjelmaa joten kävimme läpi x-files ohjelman ja sain siitä kommentteja jota kautta sai hyviä vinkkejä seuraavan ohjelman rakentamiseen. X-filesissa oli korjattavaa mm. kehän käytössä, sehän painottuu paljon toiseen reunaan. Myös paikoillaan olevia liikkeitä on paljon. Flown tekeminen sai kehuja, vaihdot nopeiden ja keskittymistä vaativien liikkeiden välillä olivat erinomaiset ja ohjelma on teknisesti vaativa. Kuuntelimme myös uutta musiikkia ja Esther heitteli omia ehdotuksia, näkemyksiä ja vinkkejä. Todella harmi, etten ollut ehtinyt ohjelmaa rakentamaan, tuosta koulutuksesta olisi saanut niiiin paljon enemmän irti. Tässä nyt on ollut kaikenlaista ylimääräistä muuttujaa kuten tuleva työpaikan vaihto joiden takia motivaatio esim. ohjelman tekoon on ollut hieman hukassa. Mutta nyt sai taas uutta puhtia!

Olin Sannan ja bc-poikien kanssa samassa huoneessa. Alkuun pelkäsin, että mitähän tästäkin tulee kun Flowlla on juoksut ja Rin on kuitenkin jo sen ikäinen, että varmasti hajut saavat pään sekaisin. Olin väärässä, Rin ja Dio melskasivat niin onnessaan ettei yksi juoksuinen Flow hetkauttanut kakaroita suuntaan eikä toiseen. Pentujen ralli oli ihan sekopäistä :D Toista tuntia jaksoivat riehua keskenään kunnes yritimme vihdoinkin nukkumaan. Flow meni häkkiin nukkumaan mutta jossain vaiheessa yötä ralli alkoi pennuilla uudestaan joten Rin pääsi yksiöön levolle. Tämän jälkeen oli jonkun aikaa rauhallista kunnes Dio oli häkin ulkopuolella läpsimässä tassuillaan. No, tulihan sitä ehkä tunti nukuttua.

Lauantai oli pyhitetty maajoukkuekoirakoiden treeneille. Jokaisella koirakolla oli puoli tuntia aikaa treenata ja siinä käytiin ongelmakohtia läpi. Flown vuoro oli viimeisenä joten mulla oli koko päivä hyvää aikaa seurata muiden treenailua ja imeä vinkkejä. Näissä koulutuksissa tuo kuunteluoppilaan rooli on melkein parempi, ei tarvitse huolehtia omasta vuorosta, koiran lämmittelyistä/jäähdyttelyistä vaan saa keskittyä ihan rauhassa siihen itse opetukseen. Flown vuorolla soitettiin musiikkia ja yritettiin kasata joihinkin musiikin kohtiin pieniä pätkiä. Esther sanoi, että hän aloittaa ohjelman teon aina alusta ja lopusta, sitten rakennetaan kohokohdat joita musiikissa on ja loppuihin kohtiin tulee jotain helpompaa täytettä. Nyt on alku, loppu ja muutama selkeä kohta tehty joten enää vaan se loppurunko kuntoon!

Koulutusten jälkeen ajoin vielä kartanolle takaisin missä oli järjestetty iltapala. Muutama tuntia vierähti nopeasti hyvässä porukassa ja sitten olikin aika ajella kotiin. Olin jo etukäteen varannut vain pe-la majoituksen tuolta sillä arvelin, etten kuitenkaan saa nukuttua kunnolla niin ainakin toisen yön saisi nukuttua kotona. Enkä muista milloin olisin viimeksi mennyt jo puoli yksitoista nukkumaan, nyt sammuin kuin saunalyhty sänkyyn päästessäni.

Sunnuntain koulutus oli kaikille avoin workshop joten lähdin mielelläni kuunteluoppilaaksi. Päivän aikana koirakot tekivät erilaisia harjoituksia ja aina välissä Esther kävi teoriaa läpi, jakoi omia ajatuksia koulutuksesta ja kokemuksia kisauraltaan. Myös Esther painotti kovasti kuinka tärkeää on luoda hyvä suhde koiraan, tehdä peruasiat kuntoon kunnolla ja malttaa nuoren koiran kanssa! Nykyään tuntuu, että lajissa kuin lajissa tehdään nuorten koirien kanssa ihan hirveästi asioita mutta silti monet pitkään harrastaneet jaksavat muistuttaa miten tärkeää on edetä hitaasti. Koiralla on hyvässä lykyssä 9-10 aktiivista kisavuotta ja varsinkin koiratanssissa koira on parhaimmillaan vasta noin viidestä vuodesta eteenpäin joten miksi kiirehtiä!

Koulutusta oli seuraamassa harmillisen vähän ihmisiä. Varmasti tällaiset loppukesän/alkusyksyn viikonloput ovat koiraharrastajill tupaten täynnä toimintaa mutta ulkomaalaisten kouluttajien koulutuksia kannattaa lähteä kuuntelemaan. Toki mainostusta olisi ehkä voinut olla enemmän joten vinkki vitonen kaikille koiratanssiharrastajille, liittykää facebookin koiratanssi-ryhmään! Siellä ilmoitellaan paljon erilaisista koulutuksista, möllikisoista yms tapahtumista!

Eilen oli vuorossa uusi ja erilainen kokemus kun Sini oli järjestänyt Estherille turistipäivän Helsingissä ja illaksi oli varattu escape room jonne lähdin itsekin mukaan. Meillä oli tuo dinner party-teema. Äärimmäisen hauska "peli"! Hieman loppui aika kesken joten ei päästy pakoon huoneesta mutta melkein kaikki ongelmat saatiin ratkaistua. Suosittelen!

Tämän viikonlopun jälkeen tuli taas todettua miten hyvä porukka maajoukkueessa on! Päivät menivät ihan hujauksessa eikä naurua puuttunut. Niin ja onhan koko porukassa ihan jäätävän paljon taitoa ja osaamista, hyvä me!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti