sunnuntai 11. elokuuta 2013

Viikossa ehtii vaikka mitä!

Eka lomaviikko takana ja kotona ei juurikaan olla oltu. Tiistaina lähdin kaverin mökille Pertteliin ja sitä ennen tavattiin treenin parissa Flown Kaiku-veli. Flow muisti heti veljensä ja kaksikko päästettiin kaahailemaan suurimman höyryt pihalle.





Sisko ja sen komia veli propellikorvat ry:stä <3

Alkuun otettiin paikallamakuu johon myös mukana olleet shelttivahvistukset pääsivät mukaan. Flown kanssa tein piilopaikallamakuun, jostainhan sekin on aloitettava. Tämä ongelmitta.
Ensin treenaamaan pääsi Hippi joka teki ruutua. Ekalla toistolla löysi hyvin ruutuun mutta juoksi yli kun ei kuunnellut kuullut pysäytyskäskyä. Toisella toistolla hyvä pysäytys ja tästä palkka. Seuraavaksi tunnaria jossa ekalla toistolla nosteli taas vähän jokaista ennen kun toi oman. Ääääh! Ei me kyllä olla tunnaria tehty piiitkään aikaan joten ehkäpä Hippi vaan ei ihan tajunnut mitä tehdä. Annalta tuli hyvä vinkki että Hippi kutsutaan pois jos nostelee vääriä mutta toisella toistolla Hippi tietysti teki oikein hienon suorituksen joten tästä taas superpalkka. En tehnyt "sairaslomalaisen" kanssa enempää, tämän verran kuitenkin annoin puuhastella koska se ei ole jalkaansa oireillut pariin viikkoon.

Flow teki myös ruutua jonne Anna vei lelun eli edelleen ihan alkeistouhua. Vauhti on kohdillaan ja ruutu alkaa hiljalleen hahmottua Flowlle, hyvähyvä. Muutoin teimmekin lähinnä jotain pientä perusasentotreeeniä + temppuja. Paljon on vielä tehtävää mutta onneksi jotain ollaan jo opittu! Vielä kaipaisin Flowlle lisää asennetta ja ehkä jopa tietynlaista röyhkeyttä seuraamiseen, nyt se on sellaista, no nättiä. Tosin mulla itellä taitaa olla takaraivossa vähän liian hippimäinen kuva seuraamisesta, Flowsta ei taida saada samanlaista seuraajaa kuin Hipistä koska onhan ne kuitenkin niin erilaiset koirat.

Sisarustapaamisesta siis kaverin mökille yöksi. Flow ja Hippi oli onnessaan kun saivat touhuta aidatulla pihalla. Pääsivät uimaan, juoksemaan ja metsuroimaan keppejä. Mikäs sen hauskempaa! Seuraavana päivänä lähdettiin Turkuun Sannaa ja Noppista moikkaamaan. Pohdittiin Flown sitten-joskus-voittajaluokan-ohjelmaa. Mulla on siihen musiikki valmiina ja alustavia ajatuksia koreografiaksi. Siihen vaan tarttee opettaa muutama uusi temppu joten ihan heti ei sitä päästä esittämään vaikka toinen kuma jostain saataisiinkin. Alemmissa luokissa kilpailen mieluusti helpommilla ohjelmilla jossa koira saa kivoja kehäkokemuksia ja itsevarmuutta tekemiseen. Nyt Flown kanssa on jo kolme kisaa takana, se on toiminut niissä jokaisessa ihan ällistyttävän hyvin ottamatta mistään häiriötä. Sitten kun joskus päästään voittajaluokkaan, en sinne enää halua "helppoa" ohjelmaa vaan siellä koiran pitää jo osata jotain. Enkä mä sitä sano etteikä F osaisi jo nyt "jotain", sehän osaa nuoreksi koiraksi paljon asioita joita se tekee todella pedantisti. Mutta meillähän on vaikka kuinka paljon aikaa näitä uusia taitoja harjoitella.
Treenailtiin Sannan kanssa näitä uusia temppuja eikä ne ihan vielä ole oikeen missään muodossa, vaikeita asioita pienelle mustavalkeelle. Yksi asia on takajaloilleen nousu. En ole tätä temppua halunnut opettaa ennen kuin Flow on kuvattu ja tarpeeksi vanha. Se on isolle koiralle kuitenkin jo ihan fyysisestikin vaativa temppu eikä se Flowlle ole todellakaan helppo juttu! Se ei millään meinaa löytää tasapainoa vaan yrittää kovasti ottaa mun kädestä tukea jolloin sen selkäkin on ihan notkolla eikä siinä asennossa takuulla pysty kauaa seisomaan. Kosketuskepillä sain muutaman toiston aikaiseksi jossa koiran asento oli jo vähän järkevämpi. Siispä jatkamme tuolla kosketuskepillä.

Hipin kanssa ei ole mitään uusia asioita työn alla mutta sen kanssa olen paljon harjoitellut mun selän takana tehtäviä temppuja. Jostain syystä mm. peruuttaminen sujuu paremmin selän takana kuin mun edessä, vaikea sanoa mistä johtuu. Muutenkin Hippi tuntuu kuuntelevan käskyjä paremmin kun se työskentelee takana. Ja hiljaa! Toivottavasti sen kanssa pääsisi vielä tämän vuoden puolella johonkin kisoihin!

Treenien jälkeen istuskeltiin vielä Sannan luona iltaa, maailmaa on taas parannettu :D

Torstaina käytiin vielä ennen kotiin lähtöä treenailemassa Sannan ja Novan kanssa mutta sitä ennen pakollinen käynti Turun kauppatorilla. Olin liikenteessä siihen aikaan että iltatorin kirpparimyyjiä oli jo muutamia tullut paikalle joten kierreltiin niitä. Siinä eräs myyjä tuli mainostamaan myynnissä olevaa koiratakkia. Hymähdin mielessäni että helteisenä päivänä ei ehkä koirien toppatakki ole se must have-juttu mutta kävin kuitenkin kurkkaamassa mitä myynnissä oli. Ja joskus voi olla tuuria matkassa nimittäin takki oli jo viime talvena kuolaamani Hurtan Ultimate-takki ja vieläpä Flown kokoa! Ja koska hinnaksi saatiin sovittua 15e lähti takki todellakin matkaan. 80 euron takki pilkkahintaan, kyllä kannatti käydä torilla!

Lauantaipäivä vierähti taas Turussa Tsaun kisoissa, tosin tällä kertaa vain verinäytteiden ottajana. Tuolla kisattiin shelttimestaruuksista jonne olin Hipinkin kanssa suunnitellut meneväni mutta toisin kävi. Olin kuitenkin jo aikoinaan luvannut näytteenottajaksi lähteä joten toki tämän homman hoidin. Päivän aikana näytteitä otettiinkin huimat 64 kappaletta joten ihan älyttömän hieno määrä näytteitä saatiin kasaan. Ja projekti on edelleen tämä
Miniluokan shelttimestaruuskin meni täysin oikeaan osoitteeseen kun Hipin iki-ihana puoliveli Tuima rallatteli ensin karsintaradan voittoon ja sitten vielä finaaliradankin ykköseksi. Onnea onnea Tuima ja Kajsa, ootte kyllä melkoinen pari :)

Tänään käytiin pitkästä, pitkästä aikaa match showssa kun suht lähellä sellainen järjestettiin. Match show järjestettiin ratsastuskoulun kentällä jossa oli jälleen kerran varsin helteinen keli. Kehään asti pääsivät Panda veteraaneihin ja Flow isoihin koiriin. Flow on ollut kerran aikaisemmin kehässä, pentuna, mutta ilmoitin sen nyt mukaan tukemaan ponikoulun toimintaa. Saatiin odotella tovi omaa vuoroa mutta sitten kehät olivatkin melkein päällekkäin. Tyypillistä. Panda oli ensin kehässä, esiintyi ja liikkui tyypilliseen eleganttiin tapaansa joka ei tosin niin uponnut tähän tuomariin vaan tuloksena sininen. Sinisten kehässä Panda sijoittui toiseksi. Sitten lennosta koirien vaihto ja hieman innokas Flow kehään. Liikkuminen oli melkoista rumbaa ja sambaa, muutama raviaskel saattoi mukaan eksyä ;) Seistä Flow sentään osasi hienosti! Odotetusti sininen nauha plakkariin. Sinisten kehässä F liikkui jo paremmin ja yllättikin sijoittumalla toiseksi! Varsinainen näyttelypuudeli tämä Flow :D Tosin Flowlle pitäisi katsoa joku näyttely. Onhan se vähän erilainen kuin ihan näyttelyBC:t mutta on se silti tuollainen nättimys.


Tiistaina mennään Hipin kanssa Mevettiin Anu Saikku-Bäckströmin luo rtg-kuvien kera. Hän saa katsoa kuvat ja koiran. Ja mä pääsen kyselemään kaikki ne asiat jotka mua tuossa varvasmurtumassa mietityttää. Hippi ei ole ontunut kuin silloin pari päivää loukattuaan jalan. Olen silti pitänyt sen suurimmalta osin levossa. Hippi ei myöskään enää lainkaan arista varvasta kun sitä vääntää ja kääntää mutta katsotaan nyt mitä siitä sitten sanotaan. Nää ontumiset on aina yhtä perseestä, mä saan niistä hepulin koska ei ne turhasta onnu. Ja Hippikin on tollanen hiton höyrypää että kipee saa olla ennen kun se mitään oireilee. Pääasia kuitenkin on se että koira on nyt ollut jo pari viikkoa oireeton. Tää koira on vähän raskas pitää levossa joten toivomme nyt parempaa tuuria jatkoon jotta päästäisiin taas normaalisti liikkumaan. Kiitos.

4 kommenttia:

  1. Hei! Kauanko teillä kesti varvasmurtuman hoidossa? Minulla itselläni on sheltti vauva 5kk ja vasemman jalan keskimmäisistä varpaista vasen murtunut.. tämä murtuminen sattui pari päivää sitten, ja jalka on nyt siteissä ja tukilastalla tuettu.. olen kovasti yrittänyt etsiä muita vastaavia kokemuksia murtuman parantumisesta :)

    VastaaPoista
  2. Terve! Meillä varvasmurtuma oli sen verran ylhäällä ettei jalkaa edes paketoitu vaan paraneminen tapahtui levon avulla :) Toivottavasti teilläkin jalka paranee nopeasti ja pentu pääsee taas normaalisti touhuamaan! Onneksi nuorilla koirilla murtumat paranevat yleensä nopeasti. Tsemppiä toipumiseen :)

    VastaaPoista
  3. Meillä jalka alkaa olla jo parempi, enään ei varvasta aristella mutta paketti pysyy jalassa ainakin pari viikkoa :) Kiitos tsemppauksesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa kuulla, että paraneminen on hyvässä vauhdissa :)

      Poista