tiistai 20. elokuuta 2013

Hei me tanssittiin


Koko viikonloppu hujahti Yläneellä Kuralan kartanossa Tahtitassujen järjestämällä koiratanssileirillä. Olin siellä sekä kouluttamassa että myös ammentamassa itse oppia. Saavuttiin Tiinan ja villojen kanssa myöhään perjantai-iltana paikalle, käytettiin koirat lenkillä, vietiin tavarat mökkiin ja siitä suunnilleen nukkumaan. Lauantaina koulutukset alkoivat heti yhdeksältä ja tiedossa oli tiivis päivä. Päivä aloitettiin Johannan koulutuksella teemana "liikkumisen ABC: miten luoda illuusio?". Tässä kuunneltiin tyyliltään erilaisia kappaleita ja Johanna opasti niiden tulkintaa. Oikein hyvä koulutus!

Tässä äimistellään treenejä. Hippi tekee sillä välin sitä mitä leirille on tultu tekemään ;). Kuva: Joanna Vuorilehto


Musiikkiin liikkumista treenin alla. Hippi on siitä ihana treenikaveri että se seuraa vaikka tunnin putkeen. Kuva Liisa-Ida Sorsa


Hippi treenaili väleissä mm. selän takana tehtäviä temppuja kuten tässä kauempana sivuttain tanssimista. Kuvat: Joanna Vuorilehto


Oman treenin jälkeen kouluttelin pari tuntia putkeen mm. palkan ajoitusta ja liikkeiden yhdistelyä. Ihania, innokkaita koirakoita opissa. Mikäs sellaisia koulutellessa :)

Ruokailun jälkeen oli Leena Piira puhumassa lähes pari tuntia koiratanssikoiran fyysisestä hyvinvoinnista. Katsottiin esimerkkikoirien kanssa miten koira istuu ja makaa oikein, rakennetta yms. Hippi oli toisena esimerkkikoirana ja Piira huomasikin heti että Hippi ei käytä kroppaansa tasapuolisesti tällä hetkellä. Varvasmurtuma on aiheuttanut luonnollisesti muutoksia siinä miten Hippi esim meni maahan ja kuinka se asetti painoa enemmän vasemmalle kyynärpäälle jotta jalan varpaat ottivat kevyemmin maahan. Kunhan Hippi alkaa olla kunnossa, täytyy se viedä hoitoon jotta lihakset saadaan taas normaalisti käyttöön. Piira puhui myös paljon siitä kuinka nuorelle koiralle täytyy liikkeet opettaa osissa jotta sen lihaksisto oppii tekemään temput turvallisesti. Ja toki että kaikki temput pitäisi opettaa molempiin suuntiin, monipuolisuus siis kunniaan. Nää tekee suurimman osan tempuista kumpaakin suuntaan mutta esim etujalat vadin päällä-temppu on vain yhteen suuntaan...

Luennon jälkeen oli vielä Sannan vetämä koulutus musiikkiin liikkumisesta. Sanna oli tehnyt ohjaajille koreografiat kahteen erilaiseen kappaleeseen ja näitä yritimme parhaamme mukaan tulkita. Ei oo helppoa :D Sitten kun otettiin vielä koirat mukaan niin johan alkoi olla liikkuvia osia! Tähän pääsi Flow mukaan sillä Hippi tuppaa kuumenemaan tällaisissa harjoituksissa joissa mulla ei oo oikein palikat hallussa ;) Flow ei ole (vielä) niin kriittinen vaan antaa paljon enemmän anteeksi.

Pitkän päivän jälkeen oli vielä iltaohjelmassa grillausta ja ylläriohjelmaa. Ohjelman aiheena oli improvisaatiokilpailu jossa kisattiin arvotun koiran kanssa :D Kaksi koirakkoa kilpaili samaan aikaan viereisissä kehissä ja musiikki oli joku random kappale, yleisö äänesti sitten aina voittajan joka jatkoi seuraaville kierroksille. Tää olikin sellainen ohjaajien eläytymisen ja heittäytymisen mestariteos että naurettiin itsemme lähes kuoliaaksi esityksiä katsellessa! Hassua oli se että allekirjoittanut huomasi olevansa yllättävän pitkään mukana geimeissä kunnes olikin enää finaalikierros jäljellä! Tähän sain tanssipartneriksi aivan ihastuttavan Nala-bolognesen jonka kanssa jammailtiin Benny Hill Shown teemamusiikkiin sellaista tahtia että voitettiin koko kilpailu. Jos nauru pidentää ikää niin tässä tuli muutama(kymmentä) lisävuotta heittämällä yhden illan aikana. Katseltiin vielä kisavideot illan aikana porukalla ja taas räkätettiin. Aivan hulvaton kisa, ei voi muuta sanoa :D

Sunnnuntaina oma ohjelma alkoi onneksi vasta klo 11 joten saatiin nukkua vähän pidempään. Treenit aloitettiin Susannan kouluttamalla HTM-musiikin valinnalla. Alkuun katsottiin vähän musiikin tikuttamista. Ihan uus juttu mulle mutta varsinkin HTM-musiikissa ehkä vähän paremmin avaa musiikin rakennetta. Tämän jälkeen yritettiin katsoa kuinka nopea/hidas musiikki sopii koiralle. Taas seuruutettin koiria pitkiä pätkiä eri musiikkien soidessa taustalla. Hippi pääsi taas mukaan sillä sille on kovin vaikea löytää sopivaa HTM-musiikkia. Ja ongelma oli nytkin, ei meinattu millään löytää sopivaa nopeutta sen ihmeelliselle loikkakoikka-pingviinikävelylle. Ei ollut väliä kuinka nopeaa kävelin tai juoksin, Hippi ei ravannut seuratessa vaan meni omaa käsittämätöntä askellajiaan. Hippi on ainutlaatuinen, lähes kaikessa ;)

Ruokailun jälkeen päästiin tutustumaan doboiluun ja tämähän laji sopi Hipille kuin nenä päähän! Se oli täysin kotonaan pallon päällä ja teki temppuja hirmuisella tohinalla. Suorilta meni pyörimiset, asennonvaihdot, pupu-asento ja tassujen annot. Ainoastaan pallon päällä seisominen kahdella jalalla jäi vielä treeni-listalle mutta muuten tästä saataisiin kyllä hyvää vaihtelua! Harmi vain että ne pallot ovat niin kauhean kalliita.

Doboilun jälkeen kouluttelin vielä vaikeita temppuja sekä eroon käsistä-ohjaamista. Näiden jälkeen olikin leiri pulkassa ja mökin siivoamisen + auton pakkaamisen jälkeen päästiin kotimatkalle. Kiitos kaikille leiriläisille huippuhauskasta leiristä, koiratanssiporukka on kyllä vertaansa vailla :) Toivottavasti ensi vuonna uudestaan, jälleen kerran!

Hipin jalka on kestänyt loistavasti kaiken touhuilun. Juoksemaan se ei ole vielä päässyt kuin ihan muutamia kertoja valvotusti, Flown kanssa ei ollenkaan. Tästä edetään nyt niin että vähän kerrallaan liikuntaa lisätään ja katsotaan miten varvas kestää.
Remmilenkkeily on vaan tehnyt siitä tällaisen mäyräkoiran ;)


Muutama muukin kuva viime viikolta kun aurinko paistoi.


Flow sai Porvoon keikalta uuden lelun, tuollaisen piruCuzin josta taisi tulla kertaheitolla uusi lempparilelu!



Hippikin sai vähän leikkiä frisbeellä


Ja Cuzilla


Jalat ristissä, silmä tarkkana!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti