perjantai 28. kesäkuuta 2013

Purina open keskiviikkona

Keskiviikkona käytiin kohtuullisen helteisissä olosuhteissa kisaamassa Purina hallilla parit startit. Töiden jälkeen kävin koirien kanssa uimassa mutta kuten arvata saattaa, oli helpotus aika lyhytaikainen sillä ilma oli todella lämmin ja painostava. Hippi ei onneksi tuntunut kelistä hyytyvän joten lähdettiin kisaamaan. Kisapaikalla räpsähtikin het alkuun pieni vesisade joka ei tosin ilmaa niin raikastanut, lähinnä lisäsi vaan sitä kosteutta. Eka rata oli Saviojan Annen superhauska pätkä. Olin rataantutustumisen jälkeen ihan innoissani, tää me kyllä osataan :)Maksi-koiria katsoessani ihmettelin kuinka moni koira haki kepit itse, sieltä tuli paljon virheitä. Itse olin suunnitellut että Hippi saa ihanitse hakea kepit, kulma ei ollut mikään mahdoton.
Radan alussa olin miettinyt, kannattaisiko ennen A:ta tehdä valssi mutta koskapa tiedän kykyni valssata näppärästi ja nopeasti päädyin lähettämään Hipin kolmoselle ja mennä tekemään persjättö A:n jälkeen- Toimi näinkin ja Hippi teki pienet kaarrokset, tosin hieman suti kolmoshypyn jälkeen. Putken jälkeinen hyppyhässäkkä meni ok ja kepeille Hippi haki hienosti. Loppurata oli mukavaa rallattelua, puomilta päästin jahka oli pysähtynyt "sinne minne aina muutenkin pysähtyy". Maaliin nollalla hyvällä ajalla :) Tällä radalla oltiinkin kakkosia noin 1,5 sekuntia Neonille jääneenä. Tuon lähemmäksi Neonia ei Hippi taida päästä mutta noinkin pieni ero oli positiivinen yllätys, onhan Neon yksi Suomen nopeimpia.



Toinen agilityrata oli ulkokentällä ja Ritva Herralan arvostelema. Tämäkin rata oli ihan hauskan näköinen, vähän erilainen kuin mitä Ritvalta on totuttu näkemään. Hipin kanssa alku meni tosi nappiin, hidasti hienosti kakkosella ilman mitään käskyä ja kepeille haki varmasti. Nelosrima tuli alas ja sitten mun perus-äläkatsokoiraa-virhe jolloin Hippi juoksi A:n ohi. Tästä jatkettiin suoraan matkaa, seuraava rimakin alas. Tuolla Purinan ulkokentällä on Hipillä ennenkin rimat lennellyt, jostain syystä ei sovi Hipille. Hippi juoksi myös puomin ohi kun kaarratti edelliseltä hypyltä ja ohjaaja katseli taas taivaalle. Tälle otin uudestaan ja loppu taas rallattelua. Radassa oli paljon hyvää joten hyvillä mielin radalta pois. Päivä oli pitkä, vika rata alkoi vasta puoli kymmenen maissa, päivä oli älykuuma ja koira varmasti jo vähän väsynyt joten sen suorituksiin ei voi olla kuin tyytyväinen. Sitäpaitsi tämäkin kisa jatkoi meidän tämän vuoden nolla ja hylly-teemaa. Mihinkäs hyväksi havaittua systeemiä muuttaisi!



Flow on lomaillut koko viikon mutta eilen käytiin Tiinan ja Miilun kanssa ottamassa pienet tokot puolarmaarissa. Flow teki seuraamiset ihan hyvin, perusasennot olivat välillä hieman takana. Tämä johtunee tuosta ohjaana ympäri-peruuttamistempusta, ehkä. Hihnassa seuraamisessa bongasi kerran maasta jonkun hajun, tätä olisi selvästi pitänyt treenata enemmän koska Flow ei ihan samalla asenteella siinä seuraa, luulee olevansa kävelyllä. Jäävissä havaittavissa taas hieman ennakointia joten siinä taas pelkkää suoraa seuraamista. Liikkurointiakin olisi pitänyt treenata paaaljon enemmän koska se kuitenkin koiraa häiritsee mutta näillä mennään. Luoksetulossa sattui todella omituinen juttu sillä sivu-käskyllä Flow putosi maahan :O Tämä oli hassu oivallus koiralta joka ei esim kaukoja ole vielä treenannut. Ehkä sen aivot ylikuumenivat kun sen piti tsempata tuossa jäävien häiriö- ja kuuntelutreenissä. Näillehän ei mitään ehdi enää tekemään, koe menee miten menee. Huomenna lähtö siinä kolmen maissa aamuyöstä jotta olen varmasti hyvissä ajoin Pieksämäellä ilmoittamassa joukkueen. Suunnitelmat muuttuivat kimppareissusta itsekseen ajeluun niin täytyy ottaa tuota aikaa hieman reippaammin jotta voi tarvittaessa pitää taukoja.

1 kommentti: