torstai 29. joulukuuta 2016

Hyvää hormonihuurutonta loppuelämää!


Kännikala <3

Flow sterkattiin tänään. Kun nuo sen juoksuvälit alkoivat heittelemään, päätin leikkauttaa sen ja nyt oli sopiva ajankohta kun edellisestä juoksusta oli se kolmisen kuukautta. Flow leikattiin Sipoon pieneläinklinikalla. En halunnut olla itse toimenpiteessä valvomassa oman koiran anestesiaa joten päätin viedä sen kokonaan eri klinikalle. Tuolla kun on osaavan kirurgin lisäksi ammattitaitoiset hoitajat. Se on vähintään yhtä tärkeä seikka ;).

Aika oli neljältä joten lähdin vähän aikaisemmin töistä. Flown jäädessä klinikalle, lähdin kiertelemään shelttien kanssa Sipoota. Keskusta oli äkkiä koluttu joten yritimme tappaa 1,5 tuntia harhailemalla siellä sun täällä. Muutama paukku kuului kohtuullisen läheltä mutta tää kaksikko ei korvaansa lotkauttanut niille. Flowhan on alkanut kuunnella paukahduksia vähän turhan huolestuneella ilmeellä joten kaksi paukkuvarmaa koiraa on varsin positiivinen asia.

Kun tultiin takaisin klinikalle, oli toimenpide juuri loppumassa. Sain olla Flown kanssa kun se nostettiin herämään.

Juuri heräämään nostettu Flow lämpövilttien alla lisähappi nokassa ja happisaturaatiota mittaava pulssioksimetri kielessä.


Operaatio ja anestesia oli mennyt hyvin. Kohtu oli ollut siisti joten se jätettiin ja vain munasarjat poistettiin. Flow heräili kaikessa rauhassa mutta kun sanoin sille taikasanan "laukka", sen pää nousi heti. Hömppä, olis ollut heti menossa kun pahimmat kaasut haihtuivat. En tietenkään kiusannut koiraa enempää noilla käskysanoilla, kunhan sain sen hereille :) Flow oli ihan käsittämättömän tyynen ja kivuttoman oloinen, eniten taisi harmittaa se haavan päällä oleva suojaside. Tuo kun on ihostaan niin mahdottoman herkkä. Reilun kahden tunnin päästä operaation alkamisesta Flow käveli reippaasti klinikalta autolle. On nuo koirat kyllä outoja tyyppejä!

Kotona Flowlle maistui heti pieni ateria. Se on ollut edelleen täysin tyyni, meni toki nukkumaan ruokailun jälkeen mutta onhan tuo anestesia aina rankka kokemus koiralle. Flow ei ole ollut lainkaan levoton tai vinkuvainen, ihanaa! Toivottavasti toipuminen menee yhtä sutjakkaasti kuin tämän päivän operaatio ja herääminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti