keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Kuopiosta VOI3 ja hyvä fiilis

Tokon joukkueSM-kisat onnellisesti takana. Tulosten osalta ei mennyt ihan putkeen mutta onneksi koiraan voi olla aina tyytyväinen! Perjantaina lähdettiin Vuokon perheen kanssa ajelemaan kohti Kuopiota. Alkuun pelkäsin hieman että mitenköhän Flow jaksaa reilun viiden tunnin ajomatkan mutta onneksi työpaikan virkistyspäivän (12km lenkki Nuuksiossa kuuden muun koiran kanssa) jälkeen pentu oli varsin unelias koko matkan. Normaalisti Flow ei todellakaan lenkkeile tuollaisia matkoja mutta nyt otin sen mukaan jotta olisi väsynyt autossa, suunnitelma toimi erinomaisesti. Tuskin yksi ylipitkä lenkki rikkoo pentua. Olin tosin varautunut kantamaan Flowta jos jossain vaiheessa olisi näyttänyt väsymyksen merkkejä mutta sehän juoksi koko matkan edellä niin annoin mennä. Anyway, matka meni siis hyvin ja illalla oltiin perillä majapaikassamme. Iltalenkillä otettiin vielä pienet sulkeiset, palkkasin kaukoista ja muutamista stopeista puiden kiertämisen jälkeen. Aamulla lähdettiin aikaisin liikenteeseen jotta päästiin ilmoittamaan joukkue ennen kahdeksaa. Muutenkin omat vuorot olivat melko aikaisin joten odotteluaikaa ei paljoa tullut. Hippi oli viidennessä paikallamakuuryhmässä. Makuu meni hyvin, näin piiloteltan muovi-ikkunasta Hipin ja se makasi kyllä niin hievahtamatta koko ajan. Tästä kymppi. Hyvän palkkaamisen jälkeen laitoin Hipin hetkeksi häkkiin nukkumaan ja menin katsomaan seuraavan kehän suorituksia. Siellä oli liikkeinä seuraaminen, luoksetulo, hyppynouto ja tunnari. Hippi kisasi numerolla 24 joten hyvin ehti seuraamaan muita koirakoita. Muutamaa koiraa ennen otin Hipin tekemään temppuja ja palkkailin pienistä seuraamispätkistä. Alkuun oli siis seuraaminen ja Hippi tekikin ihan hienon seuraamisen paitsi että se vähän näpsi lahjetta :P Tuomarikin sanoi että erinomaista seuraamista mutta koira vähän paimentaa. Voihan sen noinkin sanoa :D mä olen nyt kyllä treeneissä ärähtänyt noista näpsimisistä mutta se taitaa olla Hipille niin automaatio jo ettei edes tajua tekevänsä mitään erikoista. Tähän täytyy nyt kuitenkin paneutua oikeasti ihan kunnolla. Seuraamisesta saatiin 8 johon olin kyllä tosi tyytyväinen.

Luoksetulo oli meille just niin hankala kun se on ollut treeneissäkin. Ja tässä Hippi vielä esitti oman pöllöilynsä nousemalla istumaan melkein heti kun olin sen jättänyt. Se on tehnyt tätä ennenkin enkä tiedä mistä se johtuu. Seisominen oli sellainen kohtuullinen mutta maahanmenoa ei tehnyt joten kun virheitä tuli jo ihan tarpeeksi, saatiin tästä pyöreä nolla.
Hyppynouto oli aika perussuoritus paitsi että Hippi kolautti hieman esteeseen paluuhypyssä. Pohja oli melko liukas ja paikoin savinen nurmikko joten ehkä liukastui ponnistuksessa koska eipä ole ennen kolautellut. Tästä kasi-
Viimeiseksi tunnari ja se olikin sitten ihan supersuoritus! Hippi lähti vähän turhan rivakasti kapuloille mutta sitten hidasti just ennen ja teki hienoa nenätyötä, kävi kapulat läpi ja varmasti nappasi omansa :) Tästä ysi ja hymyssä suin kehästä pois palkalle! Mä olin muutenkin supertyytyväinen Hipin vireeseen. Teki innokkaasti töitä samalla lailla kun treeneissäkin! Ainoa ettei se vaan osaa kunnolla tota luoksetuloa.

Tämän kehän jälkeen laitoin Hipin taas häkkiin lepäämään ja odottelemaan pääsyä viimeiseen kehään. Kehä oli sama missä tehtiin paikallamakuu liikejärjestyksen ollessa ruutu, liikkeestä istuminen, metallinouto ja kaukot. Ennen edellistä koiraa kävin kehän laidalla bongauttamassa ruudun ja Hippi näkikin sen hyvin. Kehässäkin katsoi suoraan ruutuun mutta kun annoin käskyn juoksi suoraan ulos kehästä ja paikallamakuun telttapiiloa katsomaan! En tiedä mikä oli tämän aivoituksen takana, ehkä utelias pieni shetlantilainen halusi käydä katsomassa mitä jännää siellä teltan takana oli kun mamma oli siellä neljä minuuttia viihtynyt. Tiedä häntä. Tästä siis nolla. Liikkeestä istuminen oli ihan jees, en antanut edes hirveän vahvaa vartaloapua :P Pisteitä 9. Metallinouto oli myös kohtuuhyvä, pyöräytti kapulaa kerran ennen kuin otti suuhun, tästä 9. Kaukokäskyissä teki ekan ma-sei vaihdon vähän turhan innokkaasti ja liikahti inasen eteenpäin. Vaihtoi muuten tosi hienosti ja täsmällisesti mutta oli tullut sen vajaan puoli mittaa eteenpäin joten pisteitä 6. Harmi tuo alun yli-innokkuus, ei jotenkin tajunnut liikettä virittelystä huolimatta koska ei tuollaisia intovaihtoja ole ennen tehnyt.

Pisteitä saimme yhteensä 193 eli 3 tuloksen mutta vähäisistä pisteistä huolimatta olin tosi tyytyväinen siihen miten rento ja kuuliainen Hippi oli kehässä, kesti myös erinomaisesti vapautukset ja kehut liikkeiden välissä eikä haukahtanut kertaakaan. Häiriötä oli kuitenkin ihan kiitettävästi mutta se ei Hippiä haitannut. Voittajaluokka on herkkä luokka ja pieni erhe nollaa isojen kertoimien liikkeitä joten jatkamma työskentelyä tämän asian eteen. Mä en ehkä vieläkään ole sisäistänyt kuinka paljon treeniä nää ylemmät luokat oikeasti tarvitsee eikä tällä meidän vasemmalla kädellä tehtyjen treenien avulla ykköstuloksia saada.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti