torstai 16. toukokuuta 2013

Leireilyä

Viime viikonloppu vietettiin Nappulavaara&Eyewitness-yhteisleirillä Virroilla. Perjantai-aamuna totesin että Flow on aloittanut juoksut mutta saatiin lupa osallistua leirille. Ekana iltana ei ollut koira-aiheista ohjelmaa muuta kuin agilityradan teko mutta sen sijaan päästiin tutustumaan maitotilaan jossa asusteli 140 lehmää! Automatisoitu lypsytila oli kyllä huikean hieno ja lehmien hyvinvointiin oli selkeästi panostettu. Ja ne pienet vasikat, voi suloisuus mitä ihanuuksia!

Majoitus oli uudenkarheissa mökeissä joissa oli viitisen huonetta, olohuone, keittiö ja sauna. Meidän kämppiksinä oli Hanna kera Nanen, Dean ja pikku-Majn. Koirat tulivat mainiosti toimeen pienessä huoneessa eikä Nanenkaan pää mennyt pyörälle Flown takia.

Lauantaina oli vuorossa agilitya ja saalispalkkaus-treenejä. Hippihän ei agilitya päässyt tekemään mutta otin sen tuohon palkkauskoulutukseen. Hippihän leikkii hyvin kotona mutta treeneissä ei lelua palkaksi kelpuuta. Haluaisin kuitenkin että Hippi vielä oppisi lelupalkkauksen treeneissäkin sillä namit ei mitenkään pura Hipin painekattilaa joka treenien aikana välillä muodostuu. Jos se vielä oppisi lelun avulla purkamaan päätään. Selitin tämän kouluttajalle, Heinosen Sarille (joka muuten oli ihan huippukouluttaja!) ja sitten aloitettiin leikkiminen kahdella lelulla. Hippi tarrasi hyvin leluun ja leikki hyvällä raivolla joten otettiin "dippausta" kahdella lelulla jolloin toinen lelu aina "kuoli" ja toinen heräsi henkiin. Hippi vaihtoi hyvin lelusta toiseen. tämän Tämän jälkeen vedin yhtä lelua maassa ja juuri ennen kun Hippi tarrasi siihen, heitin sen parin metrin päähän. Kun Hippi nappasi lelun, lähdin toisen lelun kanssa juoksemaan toiseen suuntaan. Koiran piti juosta lelun kanssa mukaan ja vaihtaa liikkuvaan leluun. Parina ekana kertana Hippi ei heti vaihtanut uuteen leluun vaan juoksi vieressä äristen toinen lelu suussa. Lopuksi saatiin tämäkin toimimaan.
Hippi oli kyllä ihan superhyvä ja sapiskaa omistajalle joka on vaan päättänyt itse elää siinä uskossa että Hippi ei lelua palkkana pitäisi.



Nih, sanoo Hippi


Tauon jälkeen pääsivät pikkukoirat baanalle eli agilitykentälle kikkailemaan. Flow kuului myös pikkukoirien leiriin iloisen hömelönä hengennostattajana ;) Valmiina ollut rata oli niin vaikea etten edes ajatellut tehdä siitä mitään pätkiä vaan yritin katsoa muutamia peräkkäisiä hyppyjä joiden kanssa pystyi pientä pyöritystä tekemään. Eihän Flow mitään rataa osaa tehdä mutta pieniä hyppy-aita-pätkiä osasi minihypyillä yllättävänkin hyvin tehdä.







Myös Flow pääsi palkkauskoulutukseen mutta sille lelu on ollut aina hyvä palkka eikä luovutuksissa ole ongelmia. Silti saatiin muutamia täsmävinkkejä joista on varmasti hyötyä jatkossa.

Treenien jälkeen koirat pääsivät uimaan ja muutamia poseerauskuvia piti myös ottaa Marttisten perinnekylän upeissa maisemissa.


Hippi pääsi välillä juoksemaan irti eikä oireillut jalkaansa. Flown kanssa en antanut kaahailla mutta muuten sai spurttailla pieniä pätkiä kun levossa pitämistä oli kuitenkin jo reilu viikko takana.

Sunnuntain ohjelmassa oli temppuilua kun olin lupautunut vetämään temppukoulua leiriläisille. Hippi ja Flow pääsivät ensin demoamaan erilaisia temppuja jonka jälkeen melkein kaksi tuntia vierähti temppujen parissa.



Ylitarkastaja tarkkailee muiden temppuilua


Flow asettelemassa kolikkoa purkkiin


Leiri oli kyllä tosi onnistunut vaikka Hipin kanssa ei voinut oikein mitään tehdä. Paikkana tuo Marttinen oli aivan ihana, suosittelen kyllä ehdottomasti jos leiripaikkaa miettii! Kiitos Eralle ja Leinon Jennille leirin järkkäämisestä :) Kiitos myös muille leirillä olleille seurasta, erityisesti kämppis-Hannalle joka myös on ottanut kaikki upeat kuvat leiriltä!

Koska viikonlopun jälkeen oli vielä puhtia jäljellä, pysähdyin kotimatkalla Tampereella Saariluoman Johannaa moikkaamassa ja samalla vedettiin parin tunnin koiratanssitreenit. Flown kanssa mietiskeltiin ohjelmaan lisää sisältöä ja Hipille tehtiin uutta ohjelmaa. Flow oli selvästi väsynyt enkä tehnyt kuin kerran ohjelman ja muutamia uusia temppu-yhdistelmiä. Hippiäinen sen sijaan puhkui intoa joten sen kanssa hinkkailtiin ja kokeiltiin erilaisia vaihtoehtoja uuteen musiikkiin. Saatiinkin ainakin alku rakennettua ja muutamia hyviä pätkiä joten taas saatiin uutta treeni-intoa. Kiitos Johannalle hyvistä treeneistä! Oltiin kotona kymmenen maissa ja silloin voi sanoa että koko porukka oli aika nuutunutta.

Tällä viikolla ei olla kuitenkaan ehditty treenaamaan, koirat ovat käyneet metsässä ja uimassa ja siinä se. Tänään kaivoin kameran esille ja pääsin taas räpsimään kuvia aurinkoisessa säässä. Hippi pääsi tänään juoksemaan Flown kanssa eikä jalka ole oireillut mitenkään, hyvähyvä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti