tiistai 17. lokakuuta 2017

Villit rallit


Lauantaina Flow pääsi vaihteeksi rallykisoihin kun saatiin nopealla aikataululla paikka Lohjan Kirsujen kisoihin Virkkalaan. Viikolla muistuteltiin muutamia kylttejä kuten oikealla peruutus ja edessä puolenvaihdot. Ne kun ovat olleen Flowlle haasteellisia. Tuomarina kisassa oli Heikki Palosaari ja rata näytti varsin kivalta.



Flow lähti numerolla 10 mutta koska välistä oli poissa koiria ja joku oli siirretty loppuun, oli oma vuoromme yllättävän nopeasti. Flow olikin aika villi radalla. Heti ekan kyltin ekassa pysähdyksessä Flow meinasi jatkaa pokkana matkaan joten tästä perusasennosta tuli -1 vino. Merkille lähetyksessä Flow pysähtyi merkin eteen mutta koska en muistanut sääntöjä, pyysin korjaamaan merkin taakse. Tästäkin -1 epätarkasti suoritetusta liikkeestä. Puolenvaihdossa edessä Flow vaihtoi joo puolta hyvin mutta sitten päätti heittää voltin siihen perään. Tämä uusittiin ja sitten sujuikin mallikkaasti. Pujottelussa vaihtoi selän takana puolta (!). Täähän oli Hipin bravuuri, Flow ei sitä tätä ennen ollutkaan tehnyt. Pujottelu siis uusittiin. Putkesta Flow tuli hyvin seuraamaan oikealle mutta päätti taas heittää omatoimisesti voltin. Tästä -10 koska uusimiset oli käytetty. Nää ilovoltit rallyssa on ihan uusi juttu. Muutenhan ne ovat vallan viihdyttäviä mutta tässä lajissa siitä saa heti -10 kiitokseksi.
Yksi kymppi otettiin vielä kyltiltä 16, käännös oikeaan. Siinä Flow ei oikein tullut mukana käännöksessä joten pysähdyin ja vaadin takajalat töihin. Käytösruutu oli oikealla maaten, ei ongelmia.



Jälleen kerran ollaan tämän saman mietiskelyn parissa. Rallyssa ollaan päästy tähän pisteeseen vanhoilla taidoilla, ilman sen kummempaa lajinomaista treeniä. Nyt kuitenkin 95 pisteen radat vaativat paljon enemmän, etenkin ohjaajalta, joten treenaaminen olisi enemmän kuin suotavaa. Useammin kuin kerran ennen kisoja. Flow tarvitsisi edelleen kylttitreeniä koska vaikka oli nytkin villillä päällä, ehti se radalla myös jähmeilemään istumisissa kun katseli ympärilleen.



Eilen kävin treenaamassa Nummelassa Top Dogin sisä"hallissa". Tila oli just passeli pienille treeneille ja pohja oli hyvä. Liukumaton ja joustava, tykkäsin! Flown ohjelmaa ei tuolla oikein mahtunut tekemään mutta sain treenattua muutamia pätkiä. Olin miettinyt pieniä muutoksia siihen hyppykohtaan, siinä kun Flow lähti helposti ryysimään eikä suostunut odottamaan käskystä huolimatta. Yritin muokata sitä siten, että Flow kiertäisi mua hyppyjen välissä. En oo ihan vakuuttunut siitä, onko tämä parempi vai huonompi vaihtoehto. Flow kun tekee siinäkin niitä volttejaan ihan oman maun mukaan. Jospa sen nyt sais jotenkin pidettyä näpeissä lauantain kisoissa.


SyysHippi <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti