maanantai 27. helmikuuta 2017

Se tunne kun loma on loppu


Ihan hullua miten nopeasti viikon loma vilahti ohi! Eihän tässä ehtinyt edes asennoitua lomaan kun se oli jo ohi :O. No, kesälomaa odotellessa. Toki flunssa ja sen tuoma räkäisyys verotti hieman omaa lomafiilistä. Viime lauantaina olin oman seuran nose work-koulutuksessa. Alkuun olin ajatellut mennä sinne Flown kanssa mutta jostain syystä päätin kuitenkin napata Hipin messiin vaikka oma ääni oli pelkkää kähinää. Ensin oli noin puolen tunnin teoriaosuus, jossa käytiin lajia läpi. Tämän jälkeen tehtiin pari erilaista harjoitusta. Ekassa setissä kouluttajalla oli tyhjiä lasipurkkeja joissa oli yhdessä eukalyptuksen hajua. Ensin otettiin yhden purkin kanssa ja palkkasin Hippiä joka kerta kun se haistoi purkkia. Sitten mukaan otettiin toinen (hajuton) purkki. Alkuun Hippi kävi ahkerasti hajupurkkia "haistelemassa" mutta kun näiden kahden purkkien paikkoja vaihdettiin päittäin, tökki Hippi vain nenäänsä alkuperäisessä paikassa olevaan purkkiin. Ei sillä mitään hajua ollut hajusta, kunhan oppi työntämään kuononsa lasipurkkiin. No, eihän tällaisessa pikakoulutuksessa tietenkään koira mitään opi mutta nauratti vain se, miten Hipin mielestä tehtävä oli nimenomaan kuonon työntäminen sinne purnukkaan.

Toisessa harjoituksessa paikalla oli neljä pahvilaatikkoa joissa yhdessä oli hajulappu. Tässä vaiheessa Hipillä oli jo vähän hirttänyt kiinni ja se vain juoksi laatikoita ympäri. Yritin palkkailla kaikesta mahdollisesta mielenkiinnosta oikeaa laatikkoa kohtaan mutta virtapiiri kiersi vain vääriä laatikoita onnesta soikeana. Ehkäpä jatkamme tätä rauhallisemmassa paikassa hieman vähemmin kierroksin. Hajulaatikkoon voisi myös laittaa nameja jolloin koiralle vahvistuu haettava haju samalla kun palkkaantuu ruoasta. Tosin nämä hajutehtävät ovat anyway vaikeita Hipille mutta ehkä niitä olisi juuri siksi hyvä sen kanssa tehdä. Kunhan nyt saisin tilattua sen hajun niin päästään jatkamaan tätä! Ja samalla voisi opettaa alkeita Diolle ja Flowllekin.

Vaihtelevan sään takia olen vähän arkonut jäälle menoa mutta lauantaina uskaltauduttiin lenkille. Kamera mukana, of course.



Dio, onko reilua??











"Opettaja, opettaja! Minä tiedän!"




Dio ottaa tosissaan tän personal trainer-homman. Flow tulee olemaan niin tikissä kesällä!


Eilen lenkkeiltiin tällaisessa porukassa Hyvinkään suunnalla. Kuvan iloisesta seurueesta nappasi Marianne Timonen.


Flown tehtävänä oli taas johtaa porukkaa läpi nietosten. Lumi oli ihanan puuterimaista joten sheltit jopa pysyivät mustavalkoisen vauhdissa.
Kuvat: Satu Tuominen


Lenkiltä ajeltiin hallille. Tällä kertaa päästiin sisään ja siis myös treenaamaan. Flown kanssa testailin jump-liikettä sen ollessa mun edessä. Vaikka muuten tietää hyvin, että pää suunnataan eteenpäin, kääntyi se pompahduksessa aina katsomaan mua. Toki tää on kovin uusi liike ylipäätään mutta Flown kanssa voi aika nopeasti vaikeuttaa sen oppimia taitoja. Etupalkkaa ei tällaisissa tilanteissa voi käyttää koska jumitus. Flow myös tietää, että front-johdannaisissa liikkeissä palkka lentää aina eteenpäin mutta silti tämä oli sille vaikeaa. Annoin sitten apukäskynä jumpin jälkeen front-käskyn ja palkkasin eteen kun vaihtoi katseen suunnan. Enpä tiedä, tarvitaanko me tätä koskaan kisoissa mutta reenaillaan nyt kuitenkin vaihtelun vuoksi. Flow pystyy tekemään tosi paljon eri liikkeitä jo mun edessä joten pompahdus olis tietty vähän erilainen. Mutta kassellaan.

Front-temppua ei vaan voi kauaa treenata kerrallaan koska tämän liikkeen kanssa se alkaa aina jossain vaiheessa tekemään vain puolittaisia kääntymisiä vaikka sitä ei ole niistä koskaan palkattu. Eli laatu todellakin korvaa määrän. Muutama hyvä toisto ja sitten muita juttuja kehiin. Flown peruutus on myös huonontunut ajan kuluessa ja nykyään se helposti tekee viime ohjelmassa olleen pyörähdyksen kun on pakittanut omasta mielestään tarpeeksi. Peruutus tarvitsee myös hippasen liikaa käskyjä pysyäkseen jatkuvana joten tämä täytyy ottaa taas tarjoamisen kautta tehotreeniin.

Dio oppi vilkuttamaan, ainakin silleen alkeisesti!


Noin muuten Dio pääsi pitkästä aikaa juoksemaan putkiin. Välillä irtoaa, välillä ei. Silloin kun ei osaa, jää räkyttämään jalkoihin. Välillä löytää putkiin vaikeimmistakin kulmista, välillä ei helpoimmastakaan. No eihän se putkea(kaan) osaa kunnolla kun on niin vähän niitä tehnyt. Seuraaminen on parantunut paljon. Seuraavaksi vaan pitäisi saada käden paikkoja vaihdeltua. Eipä se rallyssa haittaa mutta HTM:ssä olisi suotavaa pitää käsiä muuallakin kuin sivuilla. Dio on myös kehittynyt erinomaisen paljon Flow-häiriössä! Nyt se keskittyy ihan täysillä hommiin vaikka Flow hiippailee ympärillä. Melkoinen saavutus!

Flow pääsi tänään fyssariin Patrician hoidettavaksi. Alkuun kateltiin liikkeet ulkona. Tämäpä onkin melkoisen haastavaa Flown kanssa. Kun ei vaan pysty eikä kykene juoksemaan hihnassa nätisti vaan se nappaa samantien remmistä kiinni ja alkaa repimään sitä! Sain aikasta napakasti kieltää sitä ja siltikin sen silmät kiiluivat päässä kun olisi niin paljon tehnyt mieli roikkua remmissä... Mistähän se tällasenkin pöllöilyn on oppinut kun kulkee muuten niin nätisti remmissä. Patricia sanoi ensin, että liikkeet näyttivät paremmilta mutta kun sanoin epäileväni sen olevan jumissa jäärallailun jäljiltä, totesi Flown ehkä olevan niin tasaisesti jumissa, että Flown normaali irtonaisuus ja löysyys ei näy. Ja näinhän se olikin. Patricia sanoi, että Flown jäykkyys ei jostain syystä mene raajoihin asti vaan on vain selästään jumissa. Mutta sitähän Piirakin sanoi aikoinaan, että Flow kompensoi ranteiden ja kintereiden löysyyttä "jäykistämällä" selkänsä. Vaikka Flown jumpassa on ollut taukoja pm-reissun sairastelun ja sterkan takia, oli sen lihakset kuitenkin vahvistuneet ja ristikkäisten tassujen nostoissa se piti paketin huomattavan paljon paremmin kasassa kuin ennen. Jumppailuja siis jatketaan, kestoa ja määriä nostetaan. Kyllä se Flow vielä rakentaa toimivan selän!

Huomenna töihin näissä tunnelmissa (mulla on oma, erinomaisen hyvä kynä töissä ja auta armias, jos joku sitä joskus lainaa :P Edes silloin, kun olen itse jättänyt sen lojumaan oman onnensa nojaan jonnekin)

4 kommenttia:

  1. Tuli vain mieleen. Miksei Flow tee agilityä tai tokoa? Tai ainakin ne on jäänyt vähemmälle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kysymys, kiitos :) Kirjoitin postauksen aiheesta, sain laajemmin avattua aihetta!

      Poista
  2. Nose work on alkanut mua kiinnostamaan nyt kun tännekin oäin on alkanut tulla niitä kursseja. Kuulostaa ainakin kivalle ja pääsisi koira tekemään omaa työtään :) ihania kuvia myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ja kyllä NW on kyllä tosi mielenkiintoinen laji! Siinä koira saa tehdä sitä mitä parhaiten osaa eli haistella. Olisi erinomaisen tasapainottava laji vauhdikkaimmille harrastuksille.

      Poista