maanantai 13. helmikuuta 2017

Mä hiihdän


Ihanat hiihtokelit viime viikolla ja viikonloppuna! Käytiin joka päivä hiihtelemässä, nyt kun siihen on mahdollisuus. Varsinkin yömyöhään jäällä sai olla ihan rauhassa.Koirat ovat nauttineet erilaisista lenkeistä mutta valitettavasti Flown anturat eivät ole oikein tykänneet jäällä juoksentelusta. Ne kuluivat aika pahasti auki.


Flowlla on tollaset vaaleat ja vähän heikohkot anturat, shelteillä ei tällaista ongelmaa ilmennyt vaikka nekin rallasivat melkoista kyytiä järvellä. Hankin sitten töistä Flowlle Pawz-tossut suojaksi. Alkuun epäilin tossujen lentävän kyydistä kun mustavalkee kiihdyttää vauhtiaan mutta tossut pysyivätkin käsittämättömän hyvin menossa mukana! Tossujen lisäksi levittelen Pihqa-voidetta pari kertaa päivässä ja tämä yhdistelmä onkin toiminut varsin hyvin.

Kiitti hei ihan todella paljon näistä tossuista.


Harmi, että nyt ilmat lämpenivät. Lumi meni ihan sohjoksi jäällä... Toivottavasti ei ihan kokonaan mene pinta pilalle ennen kuin pakkaset taas palaavat!

Lauantaina kävin työkaverini kanssa Helsingissä pyörimässä. Koirat pääsivät taas näkemään vähän enemmän hulinaa ja vilinää.


Flowlla vaan on harmillisesti epämääräiset pelot lisääntyneet iän myötä. Sehän on aina kavahtanut esim. linja-autojen suhahtavia jarruja mutta nyt se lakosi maahan ratikan ohittaessa tai kun Forumissa oli lattianpesukone. Harmittaa ihan tosi paljon koiran puolesta jos sitä alkaa pelottamaan mitä ihmeellisimmät asiat. Tottumisesta ei Flown kohdalla ole kyse, se on nähnyt niin paljon asioita elämänsä aikana. Flown pentueessahan on ollut epävarmuutta ja kyllä Flowllakin sitä takuulla pohjalla on, se vaan on onnistunut peittämään sen niin hyvin vajoamalla kuplaansa kun saa esim tehdä jotain. Hesassakin se alkoi heti tekemään asioita kun siltä jotain pyysi, se oli sille jopa helpotus kun sen ei tarvinnut pärjätä "itsekseen" vaan sai tehdä mun kanssa juttuja. Ehkäpä yksi sen keskittymisen "voima" on siinä, että se ei halua nähdä pelottavia asioita vaan kuplassa on helpottavampi olla. Ei oo aina helppoa olla bordercollie. Saa nähdä, vaikuttaako sterkkaus noihin pelkotiloihin vai tuleeko ongelma kasvamaan ajan myötä. Toivottavasti ei!

Eilen yritettiin reippaasti mennä treenaamaan mutta Vuokon kanssa oltiin molemmat unohdettu hallikortti kotio joten treenaaminen vaihtui peltolenkkiin. Mutta ajatus oli tärkein! Tuosta suivaantuneena varasin tälle päivälle halliaikaa ja käytiin Piskipajalla treenailemassa. Vähän sellaista päämäärätöntä treenailua, as usually. Kaikki saivat tehdä sitä sun tätä. Mistä saisi sellaista järjestelmällisyyttä treenaamiseen? Ihan edes jonkinmoista suunnitelmaa? Dio teki rallyjuttuja. Uutena asiana kokeiltiin merkille lähetystä ja siitä sivulletuloa. Merkkiä Dio on tehnyt viimeksi syksyllä mutta tarjosi ihan älyttömän varmasti merkille menoja eri suunnista ja jäi kiltisti käskystä odottelemaan sinne. Dion herneet ovat selvästi kasvaneet vauhdilla sillä sen kanssa on nykyään tosi kiva tehdä, se yrittää innoissaan ja tekee paljon enemmän ajatuksella hommia. Dio jaksaa myös selvästi pidempiä pätkiä (vaikka pidänkin treenit sen kanssa lyhyinä edelleen). Flow sai tehdä eteenkävelyn ja edessä sivuttain kävelyn erottelua, pätkä eteenpäin ja pätkä sivulle. Hyvin se jo kuuntelee ja erottelee asiat. Samoin tekee hyvin asennonvaihtoja edessä, kuin myös tassun nostoja. Kaivoin myös vanhan hypähdystempun naftaliinista. Tätä on tehty parisen vuotta sitten enemmän kosketuskepin avulla mutta siitä meinasi vain tulla sellainen takajaloille nousu pahassa etukenossa joten jätin asian hautumaan. Nyt Flow kuitenkin teki niitä yllättävän hyvin joten sain niitä yhdistettyä sivuttaiskävelyyn, tällä lailla.2 kommenttia:

 1. Kannattaa noihin tassuihin kokeilla semmoista voidettu ku Vetramil. Aivan käsittämätöntä tavaraa, joka auttaa ihan oikeasti - ja nopeasti. Apteekista ja elukkalekureilta saa.

  Mulla monilajistina ja monen koiran omistajana on ihan ehdotonta viikkokalenteri. Muuten ei tulisi hommista mitään - vaan suunnitelmallisuus säilyy ja koirat saavat tarpeeksi monipuolista treeniä.

  Kannttaa kokeilla kalenterijuttua ja kirjaa siihen viereen vaikka jotkut teemat joka kerralle?

  VastaaPoista
 2. Vetramil on ollut myös käytössä mutta tuo pihka jättää ehkä hieman paremman suojan anturoihin :) Tai sitten mä vain kuvittelen!

  Kalenteri pitää ottaa nyt ehdottomasti käyttöön ja edes listata asiat, jotka tarvitsevat kipeimmin treeniä. Niitähn riittää. Aina! Ehkäpä hieman myöhästynyt uuden vuoden lupaus voisi olla lisääntynyt suunnitelmallisuus ja järkeistäminen treeneihin :)

  VastaaPoista