lauantai 4. maaliskuuta 2017

Flown harrastuksista


Saatiin kommenttiosioon hyvä kysymys siitä, ettei Flown agility- tai tokoharrastuksista ole juurikaan mainintoja. Agility on jäänyt vähitellen pois enkä muista, olenko sitä koskaan isommin blogissa avannut.

Suurin syy siihen, ettei Flow tee enää agilitya on tämä


Sillä on tuollaiset Chaplin-etujalat, varpaat sojottavat ulospäin. Syy siihen on rintakehässä, se ei laskeudu tarpeeksi alas jolloin kyynärpäät jäävät ilman tukea. Raajat sillä itsessään on suorat mutta tuen puuttuessa kyynärpää pääsee vähän liikaa rintakehän alle.


Onhan tällaista rakennetta bortsuilla mutta mä en uskalla harrastaa etupäälle rankkaa lajia koiran kanssa, jonka rakenne ei ole optimaalinen siihen lajiin. Onhan toki koiratanssissakin mahdollista rasittaa etupäätä mutta siinä voi valita, mitä koiransa kanssa tekee :) Agilityssa Flow meni ihan todella lujaa joten se ei kroppaansa säästellyt. Tämä oli putkirallia mutta tuollaista kyytiä se meni muutenkin. Saahan Flow tehdä agilitya hupailumielessä mutta vakavasti tätä lajia emme harrasta. Flow tykkää valtavasti agilitysta mutta sille riittää myös sunnuntain sillisalaattitreenien ohessa juostut putkipätkät tai minihypyillä hyppelyt. Oliko agilityn lopettaminen järkevä vai ylihysteerinen päätös? Only heaven knows.

No entäs sitten toko. Kyllähän me sitä tehdään mutta todella vähän. Flow kävi 2013 kaksissa tokokokeissa ja sai ALOsta ykköstuloksen. Tämän jälkeen ajattelin pitää hieman treenitaukoa. Seuraavana keväänä seuramme etsi SM-joukkueisiin koiraa joten ajattelin säästää Flowta vielä alokasluokassa jotta voitaisiin kisailla joukkueessa siinä luokassa. Joukkuetta ei tullut mutta päätin säästellä alokasluokkaa piirimestaruuskisoihin. No sinnekään ei tullut joukkuetta mutta ehkä seuraavan vuoden SM-joukkue. No ei joukkuetta silloinkaan ja toko vaan jäi. Toki tässä välissä vaihtuivat säännöt joista mä olen edelleen hieman pihalla. Hipin kanssa tuli aikanaan pienimuotoinen tokotympääntyminen mutta ehkäpä Flown kanssa voisi kaivella motivaatiota jälleen esiin. Mä en jaksa olla pilkuntarkka koirieni kanssa, siksi toko ei ole koskaan kiehtonut mua erityisemmin. Toki Flown kanssa oli myös alkuun ahdistusta siitä "kun se ei ole samanlainen kuin Hippi". Kun se ei "seuraa samalla draivilla kun Hippi". No ei tietenkään, ei kukaan voi olla samanlainen kuin Hippi! Ei tämä silti estä tokon tekemistä, itseasiassa se lienee vain hyvä asia ettei Flow ole kuin Hippi :P Mutta silti toko ei ole minun lajini, vaikka sitä olen jokaisen koirani kanssa harrastanut ja vähintään alokasluokka kahlattu kaikkien kanssa. Eipä Diokaan ole tokoa juurikaan tehnyt, toki asioita kun treenataan niin vaikea niistä on eritellä, mikä on just minkäkin lajin treeniä kun samoja taitoja tarvitaan niin monissa lajeissa. Ehkä Flow silti vielä nähdään tokokehissä, jos omistaja vaan saa ne uudet säännöt opiskeltua.

Tosin oma motivaationi esim. kisaamisen suhteen on kokoajan vähenemässä. Mä tykkään opettaa asioita ja harrastella. Kisaaminenkin on ihan kivaa mutta ei se enää ole se juttu. Tai ei se koskaan ole ollut "se juttu". Lähinnä kisat ovat olleet tasontarkastuskokeita meille mutta nyt sekään ei enää välttämättä ole tarpeellista. Koirat nauttivat kun pääsevät tekemään arjen ohessa eri asioita/temppuja/liikkeitä milloin vain.

3 kommenttia:

 1. Moiks! Sulla on tuolla sivupalkissa maininta 1-TDC:stä, jota ilmeisesti käytät Flow'lle. Käytätkö sitä nimenomaan noiden Chaplin-jalkojen takia niveliä auttamaan vai enemmän hampaiden takia vai mistä syystä? Entä oletko huomannut valmisteella mitä vaikutuksia suuntaan taikka toiseen?

  Minna

  VastaaPoista
 2. Mä olen antanut noita nivelvalmisteita ennaltaehkäisevänä. 1-TDC kapseleita on käytetty nyt reilun vuoden, shelteille laitan joskus ikenille mutta Flow saa sellaisenaan kuppiin. Laiska emäntä nääs :) Vaikutuksista ehkä parhaiten näkyy turkin erinomainen kunto, nivelongelmia ei ole ollut harottavista varpaista huolimatta joten sen suhteen ei ole näkynyt vaikutuksia. Toivottavasti hyöty näkyisi myöhemmällä iällä hyvänä nivelkuntona. Ikenien suhteen hyöty näkyy ehkä parhaiten Diolla, jolla ei ientulehdusta ole vaikka sille meinaa kertyä helposti plakkia. Toki hampaita harjataan joten vaikea sanoa, mikä on kapseleiden osuus ja mikä harjauksen.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Nadja vastauksesta! Olen kokeillut muutamaa eri nivelvalmistetta ja tuosta 1-TDC:stä olen kuullut aika hyviä kommentteja, joten pitäisiköhän sitten meidänkin kokeilla sitä. Josko vaikka olisi sopiva setti tuo.

  Hyvää kevättä teille koko köörille!

  Minna

  VastaaPoista